Adembenemend China

Hoogtepunten van deze reis

  • Wandel over de Chinese Muur
  • Verken de Verboden Stad
  • Panda Breeding Center in Chengdu
  • Markten en natuur van Lijiang
  • Modern Hong Kong
  • Prachtige accommodatie

China is een eeuwenoud keizerrijk waarvan alle aspecten fascineren. Tijdens deze luxe 23-daagse reis leert u de Aziatische reus kennen. U ontdekt de keizerstad Beijing, dwaalt door het verleden in Lijiang en waant uzelf in een mysterieus schilderij in de prachtige natuurrijke omgeving van Yangshuo. U overnacht in bijzondere luxe en zeer comfortabele accommodaties.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Beijing

Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks met KLM naar Beijing waar u de volgende dag aankomt. Op het vliegveld van Beijing wordt u hartelijk ontvangen door uw lokale gids en begeleid naar uw hotel. Eenmaal aangekomen in uw hotel kunt u heerlijk uitrusten en genieten van de bruisende hoofdstad. Beijing ligt in het noorden van het land en is de moderne hoofdstad van China. Het is een levendige stad en staat bekend om zijn eeuwenoude tempels en verbazingwekkende wolkenkrabbers. Dwaal urenlang door de traditionele woonwijken met winkeltjes en kleine eetgelegenheden en bezoek de paleizen, muren en poorten die Beijing te bieden heeft.

Dag 3: Beijing

In de ochtend vertrekt u naar de Verboden Stad, een belangrijke plaats waar de Chinese keizers van de Ming en Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De hoofdingang is gericht naar het Tiananmen Square, het op twee na grootste stadsplein ter wereld. Dit wordt ook wel het Plein van de Hemelse Vrede genoemd. De Verboden Stad is voor de Olympische Spelen van 2008 gerestaureerd, waardoor het de jeugdige en levendige kleuren van zijn oude glorie teruggewonnen heeft. Daarna bezoekt u de beroemde hutongs, de smalle steegjes en straten van Beijing, in de buurt van het Houhai Lake. Vervolgens bezoekt u de Gulou, de rode Drum Tower, welke tijdens de Ming Dynasty gebruikt werd om de tijd aan te kondigen. Om de verkenning van Beijing compleet te maken, sluit u uw ochtend af met een lunch bij een lokale familie.

Dag 4: Beijing

Vandaag bezoekt u één van de zeven wereldwonderen: de Chinese Muur. De Chinese Muur is een must see tijdens elke China reis en is tevens een van de belangrijkste symbolen van het land. De Chinese Muur is gebouwd ter verdediging van het Chinese keizerrijk tegen vijanden volkeren uit het noorden. U bezoekt vandaag het gedeelte bij Jinshaling, een iets rustiger stuk in een bergachtig gebied op ongeveer 150 kilometer afstand van Beijing. Hier zijn grote delen van de muur nog niet gerestaureerd, waardoor het zijn oorspronkelijke uiterlijk behouden heeft en u kunt genieten van fantastische uitzichten.

Dag 5: Beijing

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Tempel van de Hemel. Aanschouw hier de verschillende activiteiten die de lokale bevolking in de ochtend uitvoeren, zoals Tai Qi, Kung Fu, gymnastiek en kalligrafie op de tegels van het park. Op deze manier bereiden ze zich voor op hun dag met lichamelijke oefeningen die ze belangrijk vinden voor hun gezondheid. Vervolgens verkent u het prachtige Zomerpaleis, welke bestaat uit een mix van tempels, paviljoens, meren, pagodes en tuinen. Eeuwenlang werd het door het keizerlijke hof gebruikt als buitenpaleis, wanneer het tijdens de zomer te heet werd in de binnenstad. In de avond geniet u van uw Peking Duck Diner (een bekend eendengerecht) in een lokaal restaurant.

Dag 6: Beijing – Xi’an

Vandaag wordt u naar station gebracht vanwaar u per hogesnelheidstrein naar Xi’an reist. Wanneer u in Xi’an aankomt, zal uw lokale gids u hartelijk verwelkomen en wordt u naar het hotel gebracht. Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. De stad was op de Zijderoute een belangrijke speler waar zijde en lokale producten naar andere landen werd geëxporteerd. Later, tijdens de Tang Dynastie werd de stad de meest bevolkte stad ter wereld. In deze veelzijdige stad bezoekt u de Chinese Moskee en de levendige buurt eromheen, met een aantal slagerijen en verschillende soorten winkels waar mannen witte traditionele skull caps en vrouwen kleurrijke hoofddoeken dragen.

Dag 7: Xi'an

U bezoekt vandaag het indrukwekkende Terracotta Leger. In 1974 stuitten en paar boeren per ongeluk op het leger, waar ze een van de grootste archeologische vondsten uit de geschiedenis hebben ontdekt. Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China, bouwde een mausoleum om zichzelf met zijn immense leger te beschermen in het hiernamaals. Het leger is een grote verzameling van unieke sculpturen op ware grootte in gevechtsformaties die u vandaag met eigen ogen gaat waarnemen. Tevens kunt u hier een klein museum bezoeken dat twee prachtige bronzen strijdwagens bezit, die in 1980 ten westen van het mausoleum werden gevonden. Ontdek in een rustig tempo per fiets, deze interessante stad en doorkruis hierbij de files en druktes.

Dag 8: Xi'an – Chengdu

Vandaag wordt u naar het station gebracht vanwaar u met een hogesnelheidstrein naar Chengdu reist. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en de oude hoofdstad van het machtige Shu-koninkrijk. De Sichuan-tour geeft u een uitstekend beeld van de specialiteiten van de regio, inclusief de beroemde eetcultuur. De keuken van Sichuan is een van de acht belangrijkste culinaire aspecten van het land en staat vooral bekend om zijn specerijen.

Dag 9: Chengdu

Na het ontbijt reist u naar het beroemde Giant Panda Breeding Center, dat zich op korte afstand van het centrum van Chengdu bevindt. De reuzenpanda is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld en is uitgegroeid tot het symbool van internationale natuurbescherming. Hij komt nog steeds voor in delen van de provincie Sichuan, maar is in het wild zeer moeilijk te bewonderen. Het pandareservaat is opgericht om de natuurlijke habitat van de panda’s te creëren zodat ze de best mogelijke omgeving hebben om te paren en te broeden. In de namiddag bezoekt u het Chengdu Du Fu Thatched Cottage Museum, een museum en park ter ere van Du Fu, een van de meest merkwaardige dichters van China.

Dag 10: Chengdu – Leshan – Chengdu

Vanuit Chengdu reist u in ongeveer 3 uur naar Leshan om het grootste Boeddhabeeld ter wereld te bezichtigen. Het reuzenbeeld is meer dan 1200 jaar geleden in de zijkant van een klif uitgehouwen en is maar liefst 71 meter hoog en 28 meter breed. U kunt van dichtbij zijn lange oren bewonderen, terwijl het nemen van de trap naar beneden u een echt voorproefje zal geven van de omvang van dit kunstwerk en u dicht bij de tenen zal brengen. Vervolgens wordt u teruggebracht naar Chengdu, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag 11: Chengdu – Lijiang

Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lijiang. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een lokale gids en vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht. Lijiang wordt ook wel de ‘Big Inkpot’ genoemd vanwege het netwerk van kanalen die door het dorp stromen als een omgegooide inktpot. Tevens staat Lijiang bekend om zijn doolhof van traditionele redwood- en bakstenen huizen, kanalen, stenen bruggen en geplaveide straten. In 1999 werd Lijiang geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed. De kleine binnenplaatsen zijn ingericht met bloemen en planten waar de lokale bevolking voor zorgt en de stad een bijzondere geur geven. Lijiang is een waar paradijs in het hart van de Naxi-cultuur. De Naxi stammen af van Tibetaanse nomaden en vallen vooral op door hun expertise op het gebied van kanaalbouw, wat ervoor zorgt dat elk huis stromend water heeft.

Dag 12: Lijiang

U staat vandaag vroeg op om de rust en stilte te ervaren van deze bijzondere stad. Als u de steegjes doorkruist, komt u bij de Lion Hill waar u een fantastisch uitzicht over het dorp beneden heeft. Daarna bezoekt u het Mu Palace dat een levendig voorbeeld is van de Ming en Qing architectuur, gebaseerd op dezelfde architectuur als de Verboden Stad in Beijing. Na het bezoek aan het paleis gaat u naar de rand van de oude stad waar u op de lokale markt een gevoel krijgt van het ‘echte’ Lijiang. Hier ziet u de lokale bevolking nog steeds gekleed in traditionele kledij thee, groenten en fruit verkopen. Vanuit hier loopt u naar het Black Dragon Pond Park in het noorden van de stad, waar u op een heldere dag kunt genieten van een panoramisch uitzicht. U sluit uw dag af in het bruisende hart van de oude stad, de Oude Markt.

Dag 13: Lijiang

Het eerste bezoek van vandaag is aan de Jade Dragon Mountain, die ten noorden van de stad ligt en in de Naxi-taal ook wel Satseto wordt genoemd. De 13 toppen, met een hoogte van minstens 4000 meter, zijn het hele jaar door bedekt met sneeuw en is een toevluchtsoord voor zeldzame dieren en planten. Aan de voet van de berg ziet u rivieren en plassen, die worden gevormd door het ontdooide sneeuwwater dat langs de vallei en door de bossen stroomt. U bezoekt hier een minder bekend, maar rustiger en landelijker gebied, de Yak Prairie. Het uitzicht vanaf hier over de gletsjer is net zo prachtig als vanaf de meer populaire bestemmingen. De volgende stop is in Baisha Village, waar u tijdens een wandeling door het Baisha-dorp geniet van het authentieke leven en de cultuur van de Naxi-bevolking.

Dag 14: Lijiang - Dali

U laat het sfeervolle Lijiang achter u en reist naar Dali. Onderweg naar Dali bezoekt u Shibaoshan (letterlijk ‘stenen schatberg’), gelegen op ongeveer twee uur afstand van Dali, een indrukwekkende verzameling van tempels, grotten en stenen sculpturen. De oudste verzameling dateert uit de negende eeuw die het leven van belangrijke figureren uit het Nanzhao koninkrijk in detail beschrijven.  Een wandeling naar het uitzichtpunt biedt u een spectaculair uitzicht op de omliggende vallei en dorpen. Maar kijk uit! Het gebied is de thuisbasis van hongerige apen die graag voorbijgangers bevrijden van al hun snacks.

Dag 15: Dali

U neemt vandaag een kijkje in de oude stad Dali, waar nog enkele traditionele Bai huizen te vinden zijn. Een ontspannen en warme sfeer lijkt uit deze huizen met witte muren te stralen, waarop u schilderijen kunt vinden die bergen, stromend water, vogels en bloemen voorstellen. De veranda’s van de huizen zijn beroemd in het hele land en onderscheiden zich door hun prachtig gebeeldhouwde bogen. Vervolgens bezoekt u de Drie Pagodes bij de Chongsheng tempel. De Drie Pagodes maakten deel uit van een groot kloostercentrum dat helaas bijna volledig verwoest werd door een aardbeving. De overgebleven tempel werd gerestaureerd en omgetoverd tot een museum. Deze plek is vooral indrukwekkend als de zon achter de bergen ondergaat en de okerkleur van de pagodes verlicht worden. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 16: Dali – Kunming

Na het ontbijt verlaat u Dali en reist u naar Kunming. Onderweg ontdekt u een van de belangrijkste attracties van de regio en een absoluut hoogtepunt tijdens uw reis, Shilin of letterlijk The Stone Forest. Om aan de hordes toeristen te ontsnappen, bezoekt u vandaag het rustigere en minder bezochte gebied, het Zwarte Stenen Woud, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van de hoofdlocatie ligt, maar net zo indrukwekkend is. Waan uzelf in een fascinerend doolhof van eindeloze ‘stenen bomen’. Afhankelijk van het weer kunt u te midden van het bos heerlijk picknicken, wat u de mogelijkheid geeft om van het landschap te genieten.

Dag 17: Kunming - Guilin

U verlaat Kunming en wordt naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Guilin. Bij aankomst zullen uw gids en chauffeur u verwelkomen op de luchthaven. De regio Guilin is vooral bekend om zijn talrijke minderheden en zijn fantastische landschap van rotsachtige pieken langs de Li River, ontelbare grotten, de Longsheng rijstterrassen en de Detain watervallen. In dit gedeelte van uw reis maakt u kennis met de bijzondere natuur.

Dag 18: Guilin - Yangshuo

Vanuit Guilin reist u naar Yangshuo waar u een unieke ervaring meemaakt per bamboe raft over de Yulong River. Yulong River is de oorspronkelijke locatie voor bamboe rafting en is nog steeds erg populair. Een ritje op een bamboevlot is een zeer ontspannen manier om te genieten van het landschap in Yangshuo. In de middag fietst u naar Moon Mountain, die zijn naam dankt aan het maanvormige gat in het midden van de rotswand. Klim naar de top waar u wordt begroet door een adembenemend uitzicht. Geniet in de avond van de Impression Lanjie Liu, waar op het platteland honderden acteurs optreden in de rol van lokale vissers. Hier worden scènes van het plattelandsleven nagespeeld en de traditionele klederdracht van de minderheden in de regio benadrukt.

Dag 19: Yangshuo - Hong Kong

U wordt naar het vliegveld van Guilin gebracht voor uw vlucht naar Hong Kong. Hoewel dit een drukke metropool is, zult u ontdekken dat de stad een fascinerende plek is dat erg veel te bieden heeft. Naast de indrukwekkende skylines, neonreclames en winkelcentra zult u ontdekken dat de stad ook een verrassend groen en natuurrijk gezicht heeft. Trek u even terug uit de bruisende stad in pittoreske dorpjes, heuvelachtige bergpaden en natuurparken en leer Hong Kong op een hele andere manier kennen.

Dag 20 – 21: Hong Kong

De komende twee dagen in Hong Kong heeft u ter vrije besteding waarbij u zelf de stad kunt ontdekken. De enorme grote stad biedt u genoeg mogelijkheden tot vermaak. Neem een kijkje in de grootste tempel van Hong Kong, de Man Mo Tempel. De tempel is opgedragen aan de God van de Literatuur (Man) en de God van de Oorlog (Mo). Geniet van het fantastische uitzicht over de reusachtige wolkenkrabbers en groene heuvels op The Peak, bezoek één van de vele (nacht)markten met souvenirs, elektronica en overheerlijk streetfood of bewonder de skyline van Hong Kong vanaf het water met de Star Ferry. Ontsnapt u liever aan alle hectiek? Vergeet dan het Hong Kong Wetland Park niet. Het park ligt in het noordwesten van de stad en is een prachtig natuurgebied met moerassen, vlindertuinen en een reeks van amfibieën, reptielen en zoogdieren.

Dag 22 - 23: Hong Kong – Amsterdam

Deze prachtige reis door China zit er helaas weer op. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Hong Kong gebracht. U vliegt terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het landschap van Yangshuo staat afgebeeld op de biljetten van 20 yuan.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl