Cambodja by Design

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek de Cambodjaanse natuur
  • Overnacht in luxe accommodaties
  • Zonsondergang bij Angkor Wat
  • Bezoek aan Tuol Sleng Museum
  • Boottocht over het Tonlé Sap meer
  • Onderdompelen in de cultuur

Overnacht in de bijzondere accommodaties ontworpen door Bill Bensley, bewonder de prachtige tempels van Angkor en beleef de zonsondergang bij Angkor Wat. Bezoek per boot de dorpjes op het Tonlé Sap meer en dompel u onder in de lokale cultuur. Verblijf midden in de Cambodjaanse natuur en ontdek Phnom Penh per traditionele cyclo!


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Siem Reap

Uw reis naar Cambodja staat op het punt van beginnen. Via Bangkok vliegt u naar Siem Reap waar u de volgende dag arriveert. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u ontvangen door een Engelssprekende gids en vervolgens naar uw hotel gebracht. In de avond wordt u welkom geheten in dit prachtige land middels een welkomstdiner in het Embassy Restaurant. De excellente chef-koks Pol & Sok, ook bekend als de Kimsan Twins, bereiden voor u overheerlijke gerechten. Met een dagelijks wisselend menu bent u verzekerd van de meest verse ingrediënten welke gecomplementeerd worden met een zorgvuldig geselecteerd en bijpassende wijnselectie.

Dag 3: Siem Reap

In de vroege ochtend reist u naar het Angkor Archeologisch Park waar u allereerst een bezoek brengt aan de tempel Ta Prohm. De unieke tempel Ta Prohm is overgroeid door junglebomen en wijnstokken waardoor delen van de tempel afgebrokkeld op de grond liggen. Hierna reist u naar de oude stad Angkor Thom, de laatste hoofdstad van het grote Khmer-rijk, gebouwd tijdens het bewind van Jayavarman VII. Betreed de stad door de oude Zuidpoort, een indrukwekkende stenen ingang met driekoppige olifanten en vier gigantische gezichten van de Boeddha. Aan het einde van de ochtend bezoekt u de Bayon-tempel in het stadscentrum van Siem Reap. Deze tempel staat bekend om zijn veelvoud aan torens met raadselachtige gezichten die uitkijken over de uitgestrekte provincies van het Khmer-rijk. In de middag treedt u de grote tempel van het Angkor-rijk binnen, Angkor Wat. Angkor Wat is gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarman II aan het begin van de 12e eeuw. In de tempel zijn de muren bedekt met stenen beelden en bas-reliëfs met afbeeldingen van de hindoeïstische mythologie en de oorlogen die Suryavarman II voerde tijdens zijn bewind. Voordat u terugkeert naar uw accommodatie bewondert u de onvergetelijke zonsondergang bij Angkor Wat. In de avond stapt u in een remork, een Cambodjaanse tuktuk, die u deze avond naar de restaurants brengt. U dineert vanavond in een aantal restaurants waarbij u in elk restaurant geniet van een aparte gang en zo verschillende gerechten proeft op wisselende locaties.

Dag 4: Siem Reap

U maakt een onvergetelijke boottocht over het Tonlé Sap-meer, waar u de kans krijgt om meer te weten te komen over het leven op en rondom het meer. Het Tonlé Sap meer is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en officieel aangewezen als UNESCO-biosfeerreservaat. Vanwege een uniek fenomeen, wanneer de moesson begint, dwingen de wateren van de Mekong rivier het Tonlé Sap meer om de stroom naar het noorden te verspreiden. Door dit fenomeen wordt het meer in het regenseizoen vier keer zo groot. Vervolgens stapt u aan boord van een lokale boot om een bezoek te brengen aan het dorp Kampong Kleang. U vaart door het dorp waar de lokale bewoners in hoge huizen wonen tussen de mangrovebossen. Bewonder het fascinerende landschap alvorens u terugkeert naar uw accommodatie. In de avond woont u een optreden bij van 'Phare, the Cambodian Circus'. Gedurende de inspirerende show wordt er een verhaal getoond over het Cambodjaanse leven door middel van traditioneel en modern theater, muziek, dans en acrobatiek.

Dag 5: Siem Reap - Phnom Penh - Shinta Mani Wild

U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Siem Reap gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Phnom Penh. Na aankomst in Phnom Penh wordt u ontvangen en naar het luxe tentenkamp Shinta Mani Wild gebracht in een privé natuurreservaat ten zuidwesten van Phnom Penh. De rest van de dag heeft u geheel ter vrije besteding. Uw accommodatie wordt omringd door de natuurparken Kirirom, Bokor en Kardemom. De drie van de oudste en belangrijkste parken van Cambodja vormen samen een van de grootste wildernisgebieden van Zuidoost-Azië. Hier maakt de wilde kust van Zuid-Cambodja plaats voor een bergketen bedekt met regenwoud, dat behoort tot het leefgebied voor wilde olifanten, gibbons en vele andere diersoorten.

Dag 6 - 8: Shinta Mani Wild

U heeft deze dagen ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan een van de activiteiten die vanuit de accommodatie worden aangeboden. Ga samen met de rangers van de Wildlife Alliance op patrouille door de schitterende natuur. Deze rangers gaan vrijwillig de natuur in om stropers en illegale houthakkers in het gebied tegen te gaan. Maar u kunt ook een middag doorbrengen op de expeditie boot welke is ontworpen door Bensley. Stap vervolgens aan boord van de kajaks terwijl uw butler de verse krabben bereidt die u op de boot hebt gevangen. Er zijn ook een aantal wandelroutes uitgestippeld waarbij u de indrukwekkende flora en fauna kunt bestuderen. De gids neemt u mee door de natuur en praat u graag bij over de diversiteit aan planten en vogels tot aan het dierlijk gedrag. Een andere mogelijkheid is om samen met de chef-kok op expeditie te gaan door de omgeving terwijl hij zijn kennis deelt over de (eetbare) planten, vruchten en schimmels die in het bos te vinden zijn. Vervolgens keert u terug naar de accommodatie voor een onvergetelijke kookles.

Dag 9: Shinta Mani Wild - Phnom Penh

Na het ontbijt laat u deze bijzondere accommodatie achter u en wordt u naar Phnom Penh gebracht. Na aankomst heeft u de dag ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, is een typisch Aziatische stad met kleurrijke markten, eetstalletjes, terrasjes, straatverkopers en unieke gebouwen. In tegenstelling tot steden als Bangkok en Ho Chi Minh Stad is Phnom Penh een stuk rustiger en straalt het veel charme uit. Naast de mooie bezienswaardigheden, vriendelijke bevolking en koloniale grandeur zijn hier ook veel overblijfselen van het macabere verleden te vinden. Langs het Tonlé Sap meer vindt u een gezellige boulevard vol historische hotels en sfeervolle cafeetjes. De bevolking komt hier graag samen om te genieten van hun mooie stad.

Dag 10: Phnom Penh

Vandaag neemt een gids u mee voor een stadstour door de historische Franse wijk in een cyclo, een traditioneel vervoersmiddel in Cambodja. Allereerst bezoekt u het koninklijk paleis dat gebouwd is gedurende de Franse koloniale periode. Ondanks dat de koning nog in het paleis woont, is het grotendeels opengesteld voor publiek. Zulke indrukwekkende en goed onderhouden paleizen vindt u nauwelijks in Azië. Naast het paleis ligt de prachtige Zilverpagode waar u uw ogen zult uitkijken. De pagode is vernoemd naar de meer dan 5.000 zilveren tegels die de vloeren bedekken. De oorspronkelijke naam is Wat Prakeo, wat de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha betekent. Vervolgens bezoekt u het Nationaal Museum wat gebouwd is in traditionele Khmer-stijl. Het museum herbergt 's werelds belangrijkste verzameling aan oude Khmer artistieke, archeologische en religieuze voorwerpen uit de 4e tot de 13e eeuw. In de middag krijgt u een inkijkje in de turbulente geschiedenis van Cambodja. In het indrukwekkende Tuol Sleng museum, beter bekend als 'prison S-21', ziet u beelden van de gruweldaden waaraan de Cambodjaanse bevolking is onderworpen. Het geleden leed is nog steeds voelbaar. Een van de 343 Killing Fields, Choeng Ek, ligt net buiten de stad. Hier ziet u diverse massagraven en de herdenkingsstoepa waar achtduizend schedels liggen gesorteerd. Aan de ene kant wilt u misschien liever niet geconfronteerd worden met dit trieste verleden tijdens uw vakantie, maar het is eigenlijk een must als u het land en de cultuur een beetje wilt begrijpen. Na deze indrukwekkende dag geniet u van een afscheidsdiner in het Malis Restaurant.

Dag 11: Phnom Penh - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Cambodja. U wordt in de ochtend naar de luchthaven gebracht van Phnom Penh. Vervolgens vliegt u, via Bangkok, terug naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, vervoer auto met chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Angkor Wat het grootste tempelcomplex ter wereld is?

Harvesting - Azie
Angkor Wat Cambodja
Harvesting - Azie
Angkor Wat Cambodja

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl