Rovos Southern Cross van Pretoria naar Victoria Falls

Hoogtepunten van deze reis

  • Nu van 12.125 voor 10.895
  • Geniet van de service en sfeer aan boord van Rovos Rail
  • Reis door drie Afrikaanse landen
  • Sluit uw reis af met een bezoek aan de Victoria Falls
  • Bezoek het Kruger National Park
  • Spot de befaamde Big Five

Tijdens deze 14-daagse treinreis ontdekt u het mooiste van Zuid-Afrika, eSwatini, Mozambique en Zimbabwe.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Johannesburg

In ongeveer elf uur vliegt u met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u de avond voorafgaand aan uw treinreis overnacht. 

Dag 2: Johannesburg – Pretoria

Vanuit uw accommodatie in Johannesburg vertrekt u naar het Rovos Rail Station in Pretoria. Nadat u een momentje voor uzelf heeft genomen in uw suite, heeft u de mogelijkheid om uw medereizigers te ontmoeten in de lounge. De trein rijdt ondertussen over de oostelijke lijn richting het ruige steenkoolmijn-gebied eMalahleni en de roestvrijstaalhoofdstad van Afrika; Middelburg. Onderweg geniet u van een lunch, afternoon tea en diner. 

Dag 3: Panorama Route

Na een uitgebreid ontbijt in het restaurantvoertuig staat een tour door de historische gebieden Pilgrim's Rest, Bourke's Luck Potholes en Graskop op de planning. In 1873 was Pelgrim's Rest populair onder goudzoekers. Tegenwoordig zijn er in de gerestaureerde mijnwerkershuizen winkels en restaurants gevestigd. Neem vervolgens een kijkje bij de Bourke's Luck Potholes, diepe cilindrische holtes gevormd door riviererosie en overstromingswater. In Graskop daalt u 51 meter af door een kloof met de Viewing Lift. Onderaan de afdaling ligt een inheems bos met diverse houten loopbruggen en hangbruggen. Tegen het begin van de avond gaat u terug naar de trein, waarna u dineert aan boord. 

Dag 4: Kruger National Park

Begin de dag met een ontbijt, waarna u een bezoek brengt aan het Kruger National Park. Het park is zo'n twee miljoen hectare groot en beschikt over een ongeëvenaarde biodiversiteit, waaronder de befaamde Big Five. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan milieubeheer in het park. Later op de middag rijdt de trein verder richting Mozambique, waar voorafgaand aan het diner een grenscontrole zal plaatsvinden. 

Dag 5: Maputo, Mozambique

Om 9:00 vindt er een stadstour door Maputo, de hoofdstad van Mozambique, plaats. Hier maakt u kennis met de diverse contrasten en opwindende mix van culturen die de stad biedt. De architectuur omvat een combinatie van Afrikaanse, Portugese en vroeg-koloniale bouwstijlen. Deze stijl is terug te zien in de katholieke kerken, moskeeën, forten en Victoriaanse herenhuizen. Aan het eind van de middag keert u terug naar de trein en vervolgt u uw route richting eSwatini, waar een grenscontrole gevolgd door een diner aan boord zal plaatsvinden. 

Dag 6: eSwatini

Rond 8:30 vertrekt u per transfer naar de Swazi Candles, waar u uitgenodigd wordt voor een bijzondere interactie met de ambachtslieden die een verscheidenheid aan kaarsen maken. Daarnaast worden hier ook manden gevlochten, stoffen geweven en houtsnijwerk gemaakt. Vervolgens bezoekt u het Mantenga Cultural Village, een levend museum vol eeuwenoude tradities die de klassieke Swazi-levensstijl uit de 19e-eeuw weergeven. Tussen de middag luncht u bij Mantenga Lodge terwijl u geniet van het uitzicht over de Execution Rock. Na de lunch gaat u per transfer terug naar de trein, die verder rijdt richting Hoedspruit. 

Dag 7: Kapama Reserve & Hoedspruit Endangered Species Centre

Vroeg in de ochtend gaat u op game drive door het Kapama Game Reserve. Ook hier heeft u de mogelijkheid om de beroemde Big Five te spotten. Vervolgens bezoekt u het Hoedspruit Endangered Species Centre, dat zich richt op de bescherming van zeldzame, kwetsbare en bedreigde diersoorten. Om 12:00 keert u terug naar de trein voor de lunch en gaat de trein verder naar Tzaneen en Louis Trichardt.  

Dag 8: Limpopo Province

Vandaag spendeert u de dag aan boord, terwijl de trein richting Rutenga in Zimbabwe rijdt. Onderweg aanschouwt u het prachtige uitzicht over het landschap van de Limpopo provincie, variërend van tropische bossen, struiken en halfwoestijngebieden. 

Dag 9: Great Zimbabwe Monument

Om 8:00 uur vertrekt u per transfer naar het Great Zimbabwe Monument voor een tour en lunch. Het indrukwekkende monument is gelegen aan de zuidoostelijke rand van het centrale plateau. De ruïnes van een oude stad gebouwd door het Rozwi-volk bieden het perfecte decor voor diverse sprookjesachtige verhalen, zoals dat van de mijnen van koning Salomon. Ontdek hoe de bevolking vroeger leefde en hoe het gewonnen goud of zilver door Arabische en Portugese handelaren werd meegenomen uit Afrika. Op het begin van de avond gaat u terug naar de trein, die verder rijdt richting Gweru. 
 

Dag 10: Antelope Park

‘s Ochtends staat een bezoek aan het Antelope Park gepland. Het park strekt zich over meer dan 3000 hectare open savannegrasland en is een uniek wildreservaat dat een oase van rust biedt. Het is de thuisbasis van het wereldberoemde African Lion and Environmental Research Trust (ALERT) leeuwenrehabilitatieprogramma, een initiatief ter bescherming van de leeuwen. Het is het eerste programma in Afrika dat zich inzet voor het opnieuw in het wild introduceren van nakomelingen van in gevangenschap gefokte leeuwen. 

Dag 11: Matobo National Park

In de ochtend gaat u naar het Matobo National Park, waar u op de Malindidzimu heuvel het graf van Cecil John Rhodes vindt. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan een van de bushman-grotten, waarvan er vele verborgen liggen tussen de heuvels. Het Park staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Later op de avond gaat u terug naar de trein, die verder zal rijden richting Kennedy. 

Dag 12: Hwange National Park

Begin de dag met een bezoek aan het Hwange National Park, dat zich bevindt in de noordwestelijke hoek van Zimbabwe. Het park beslaat een gebied van 1.462.000 hectare en is daarmee het grootste natuurgebied van het land. Hier vindt u een verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten. Echter staat het park met name bekend om haar grote leeuwenpopulatie. ‘s Avonds rijdt de trein verder naar Thompson's Junction. 

Dag 13: Victoria Falls

Om 10:00 uur arriveert u op het Victoria Falls Station, waarvandaan u naar het Victoria Falls Hotel loopt. Dit is het startpunt van uw tour door het dorp vol koloniale gebouwen en palmbomen. Vervolgens bezoekt u de Victoriawatervallen, die zich strekken over een gebied van 1,7 kilometer. De watervallen worden onderbroken door verschillende kleine eilanden, zoals Livingstone Island. Rond 16:00 uur sluit u uw treinreis af met een betoverende Sunset Cruise over de Zambezi River. U overnacht een nachtje in het Victoria Falls hotel alvorens u terugvliegt.

Dag 14: Victoria Falls - Amsterdam

Via Johannesburg vliegt u terug met KLM naar Amsterdam Schiphol, waar u de volgende dag arriveert. 

Dag 15: Aankomst Amsterdam


Data & prijzen

Vertrekdata:  3 januari 2024 (Pretoria naar Victoria Falls), 20 maart 2024 (Victoria Falls naar Pretoria). Vanaf prijs op basis van een Deluxe Suite. Vraag ons naar de andere reisdata en huttypen. 

Tip! U kunt verschillende treinreizen maken met Rovos Rail.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Rovos Rail in een De Luxe Suite, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Rovos Rail de meest exclusieve treinreizen ter wereld met een reisduur variërend van 2 tot 15 dagen aanbiedt?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl