Rovos African Collage van Pretoria naar Kaapstad

Hoogtepunten van deze reis

  • Ga golfen op vooraanstaande banen als o.a. Champagne Sports Resort
  • Alternatief programma voor niet-golfende reispartners
  • Geniet van de service en sfeer aan boord van Rovos Rail
  • Maak een game drive in het Krugerpark

Een unieke combinatie van golfen en reizen met de exclusieve Rovos Rail trein. Als medereizigers geen interesse hebben in golfen, kunnen zij een alternatief programma volgen met onder meer game drives in diverse wildparken.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Pretoria

Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u naar uw hotel in Pretoria gebracht. Pretoria ligt op een uurtje rijden van Johannesburg.

Dag 2: Pretoria

Geniet van het ontbijt en vertrek daarna naar het treinstation van Rovos Rail in Pretoria. U heeft vandaag alle tijd om u rustig te installeren en de verschillende wagons te bekijken. Ondertussen rolt u over het spoor naar uw eerste golflocatie. Vanavond wordt het eerste diner in de chique treinrestauratie geserveerd. In de avond kunt u nog een drankje doen in de stijlvol ingerichte Lounge Cars.

Dag 3: Onderweg

‘s Ochtends geniet u van een ontbijt in het restauratierijtuig met een uitzicht over de glooiende heuvels van eMakhazeni, eNtokozweni en Dullstroom. De trein daalt vervolgens de spectaculaire helling van de Drakensbergen af, welke haar naam te danken heeft aan haar hoge bergtoppen.  

Dag 4: Krugerpark

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om een game drive te maken door het Kruger National Park en hier te genieten van een lunch. Het beroemde Krugerpark herbergt een aantal indrukwekkende diersoorten, waaronder de Big Five. Het is echter ook mogelijk om per transfer naar White River Country Club of Mbombela te gaan om te golfen.  

Dag 5: Eswatini of golfen

Start de dag met een overheerlijk ontbijt en ga vervolgens per transfer naar Swazi Candles en Mantenga Cultural Village in eSwatini. Bij Swazi Candles worden gasten uitgenodigd om met de ambachtslieden in contact te komen terwijl ze een verscheidenheid aan kaarsen maken. Ook houtsnijwerk, kleurrijk textiel en prachtig mandenwerk is hier te aanschouwen. Mantenga bevindt zich in de bergen en biedt uitzicht op ‘Execution Rock’. Het dorp is een levend museum van oude tradities, welke de klassieke Swazi-levensstijl uit de 19e-eeuw vertegenwoordigen. Het is ook mogelijk om per transfer naar Nkonyeni of Royal Swazi te gaan om te golfen. In de avond rijdt de trein verder naar Golela.  

Dag 6: Hluhluwe Game Reserve

Deze dag staat eenzelfde activiteit gepland voor alle Rovos Rail passagiers. Na de lunch maakt u een game drive door het Hluhluwe Game Reserve. Als het oudste uitgeroepen reservaat in Afrika, bestaat Hluhluwe uit 960 km² heuvelachtige landschappen. Het gebied staat vooral bekend om de rijke fauna en de vele inspanningen voor het behoud van de natuur. Samen met een ervaren ranger gaat u op pad om de bekende Big Five te spotten, daarnaast is dit park een paradijs voor vogelliefhebbers.

Dag 7: Durban

De trein is aangekomen in Durban aan de Indische Oceaan. Hier bent u te gast op de Durban Country Club. Deze golfbaan uit 1922 is destijds met vereende krachten aangelegd en staat nu bekend om de Kaap-Hollandse architectuur en fantastische uitzichten over zee. De niet-golfers gaan Durban in voor een stadstour en een lunch aan het strand van Umhlanga.

Dag 8: Drakensbergen

Na het ontbijt vertrekken de niet-golfers naar Spionkop Lodge om het historische verhaal van de slag om Spionkop te horen en in de voetsporen te treden van Churchill en Gandhi. ‘s Middags maken zij een game drive of relaxen zij in de lodge. De golfers gaan naar heet Champagne Sports Resort en genieten na het golfen van een lunch.  

Dag 9: Golden Gate National Park & Clarens

De dag begint met een rit door het Golden Gate Highlands National park. De meest opvallende kenmerken van dit park zijn de goudkleurige en oranje getinte zandstenen kliffen, met name de Brandwag Rock. Bezoek het kleine en pittoreske stadje Clarens, gelegen in de uitlopers van het Maluti-gebergte. Per transfer gaat u vervolgens naar de Sandstone Heritage Trust, een groot agrarisch landgoed met een indrukwekkende collectie historische voertuigen. Later in de middag vertrekt de trein van Bethlehem naar Bloemfontein.  

Dag 10: Karoo

In de ochtend brengt u een bezoekje aan het Women's Memorial in het Anglo Boer War Museum in Bloemfontein. Hier worden de levens van duizenden vrouwen en kinderen uit concentratiekampen herdacht. Het museum zelf vertelt de geschiedenis van Zuid-Afrika vanaf 1652. Vervolgens reist u richting Coerney en doorkruist u onderweg de Karoo, een uitgestrekte en prachtige halfwoestijn. Vervolgens daalt de Great Escarpment af richting de kust.  

Dag 11: Addo

De Rovos Rail is ondertussen aangekomen in het Addo Elephant Park voor een avontuurlijke Game Drive. Dit nationale reservaat is het derde grootste park van Zuid-Afrika en het thuis van ongeveer 600 Afrikaanse olifanten. U heeft vandaag ook de optie om het Humewood Golf Course te bezoeken.

Dag 12: Knysna

Deze ochtend ontbijt u vroeg aan boord van de Rovos Rail, waarna u per transfer vertrekt richting Oudebosch en vervolgens naar Pezula of Simola om te golfen. Hier heeft u de gehele dag om de uitzonderlijke golfbanen en de fabelachtige omgeving te ontdekken en te beleven. De niet-golfers vertrekken vandaag naar Knysna, waar u een betoverende boottocht over de schitterende lagune maakt. ‘s Avonds transfer naar Fancourt, waar u overnacht in een exclusieve accommodatie.  

Dag 13: Oudtshoorn

Na het ontbijt wordt u per transfer terug naar de trein gebracht. De halfwoestijngebieden van Oudtshoorn liggen aan de voet van het Swartberg-gebergte waar veel rivieren, beekjes en watervallen hun oorsprong hebben. Deze magnifieke uitzichten trekken rustig aan u voorbij tijdens het ontbijt. Later op de middag vertrekt de trein richting de Matjiesfontein.  

Dag 14: Kaapstad

In de namiddag rijdt u het Rovos Rail Station van Kaapstad binnen. Hier gaat u van boord en wordt u naar uw hotel in Kaapstad gebracht en kunt u de komende dagen op eigen gelegenheid Kaapstad verkennen.

Dag 15: Kaapstad

Vandaag kunt u geheel naar eigen wens invullen en kunt u Kaapstad en omgeving gaan verkennen. Winkelen bij het V&A Waterfront, een boottocht naar het beroemde Robben Island of op walvissen expeditie!

Dag 16-17: Kaapstad - Amsterdam

Uw vlucht vertrek pas 's avonds vanuit Kaapstad terug naar Nederland dus u kunt de dag nog invullen zoals u wenst. Aan het begin van de avond volgt het transfer naar de luchthaven voor uw terugreis naar Amsterdam.


Data & prijzen

Vertrekdatum 1 april 2024, 22 april 2024, 17 oktober 2024, 27 januari 2025, 1 april 2025, 25 april 2025 en 20 oktober 2025. Vanafprijs gebaseerd op een deluxe Suite. Pullman en Royal Suite op aanvraag. U kunt deze reis ook van Kaapstad naar Pretoria maken.

Tip! U kunt verschillende treinreizen maken met Rovos Rail. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Rovos Rail, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De hoog aangeschreven Leopard Creek golfbaan aan de Crocodile River en het Kruger National Park ligt? Mocht uw balletje hier te water raken, laat deze dan liggen, want er kunnen echte krokodillen in zwemmen.

Rovos Rail - Golfbaan - Leopard Creek
Rovos Rail - Golfbaan - Leopard Creek

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl