Namibië Rovos Rail treinsafari

Hoogtepunten van deze reis

  • Geniet van de service en sfeer aan boord van Rovos Rail
  • Rijd door de uitgestrekte Kalahari
  • Vlieg naar Sossusvlei voor een woestijntour met lunch & bush dinner
  • Ga op safari in Etosha National Park
  • Ontdek Swakopmund
  • De indrukwekkende Fish River Canyon

De nostalgische Rovos Rail trein volgt een afwisselende route van Pretoria, Zuid-Afrika naar Namibië. Terwijl het woestijnlandschap aan u voorbij trekt, geniet u van de service en de sfeer aan boord. De excursies en activiteiten geven deze treinreis extra karakter.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg - Pretoria

Uw reis staat op het punt van beginnen. Vanaf Schiphol vliegt u naar Johannesburg in Zuid-Afrika, waar u wordt verwelkomd en met een transfer naar Pretoria wordt gebracht voor uw eerste overnachting. Deze nacht slaapt u in een zeer comfortabel hotel. Er is nagenoeg geen tijdsverschil met Nederland, dus u kunt snel acclimatiseren na een goede nachtrust. 

Dag 2: Pretoria - Kimberley

In de ochtend vertrekt u richting het station in Pretoria. Hier wordt u hartelijk welkom geheten aan boord van de trein en kunt u zichzelf op uw gemak installeren in uw coupé. Wandel daarna rustig door de trein en neem plaats in een van de sfeervolle wagons terwijl de trein zich in beweging zet. U rijdt richting Kimberley en onderweg heeft u uitzicht over uitgestrekte landschappen en ongerepte natuur.  

Dag 3: Kimberley - Upington

Vandaag arriveert u in het epicentrum van de diamantindustrie. Al sinds 1870 worden er in Kimberley diamanten gewonnen. In het Mijnmuseum krijgt u een goed beeld van die tijd tijdens een rondleiding langs verschillende gebouwen in een oud mijndorpje. Ook de Big Hole, het grootste door mensen gegraven gat, is indrukwekkend om te zien. Na deze interessante excursies gaat u weer aan boord waarna de trein verder rijdt door de adembenemende halfwoestijn van de Karoo. 

Dag 4: Upington - Holoog

U geniet van een ontbijt in de trein waarna u uitstapt in Upington. In deze stad kunt u deelnemen aan een interessante wandeling. Upington ligt aan de Oranjerivier die het van oorsprong dorre landschap van de Kalahariwoestijn, vruchtbaar maakt. Generaal Sir Thomas Upington was ooit verantwoordelijk voor het vangen van rovende piraten en hun leider Klaas Lucas. In 1884 zorgde de generaal ervoor dat deze bende de regio eindelijk ontvluchtte en de nieuw opgerichte stad werd naar hem vernoemd. Eenmaal terug aan boord passeert u de grens met Namibië terwijl u geniet van een kopje thee in de lounge.  

Dag 5: Fish River Canyon

U stapt uit de trein en vertrekt met een auto richting Fish River Canyon. Dit is de grootste canyon van het zuidelijk halfrond en werkelijk spectaculair. U kijkt uit over immense rotsformaties en diepe kliffen. Dit ravijn is maar liefst 161 kilometer lang en op sommige punten is hij wel 550 meter diep. Na dit indrukwekkende bezoek wordt er een heerlijke lunch geserveerd en rijdt de trein door de zuidelijke Kalahari-bekken. In de middag vertrekt u naar Garas Park waar u de bijzondere kokerboom van dichtbij kunt bewonderen. Deze prehistorische plant is eigenlijk helemaal geen boom maar een afstammeling van de Aloëplanten. In de avond geniet u van een diner waarna de trein verder rijdt richting Mariental.  

Dag 6: Kolmanskop & Lüderitz

Vandaag geniet u de hele dag van het historische en pittoreske Lüderitz en Kolmanskop. Dit stadje ligt geïsoleerd aan de kust en de gebouwen onthullen de koloniale geschiedenis van de eerste Duitse nederzetting in zuidwest Afrika. De belangrijkste reden om Lüderitz aan te doen is een bezoek aan het spookstadje Kolmanskop.

Dag 7: Keetmanshoop & Garas Park

In het ontbijt bezoekt u Keetmanshoop en Garas Park waar u de bijzondere kokerboom van dichtbij kunt bewonderen. Deze prehistorische plant is eigenlijk helemaal geen boom maar een afstammeling van de Aloëplanten. In de middag rijdt de trein verder richting Mariental.

Dag 8: Sossusvlei

Vandaag wacht u een unieke ervaring, met een klein vliegtuigje vliegt u in een uur naar de Sossusvlei. Na aankomst komt u tot rust onder het genot van een lunch in het restaurant van uw accommodatie. Vervolgens maakt u een rit door de woestijn vol enorme rode zandduinen die al miljoenen jaren oud zijn. De zon gaat onder en de kleuren van het zand veranderen langzaam naar dieprood, een adembenemend schouwspel.  Sluit de dag af met een diner in de natuur onder de schitterende sterrenhemel, waarna u geniet van een comfortabele nachtrust in de lodge.  

Dag 9: Sossusvlei - Otjiwarongo

U wordt vroeg gewekt voor een ochtendsafari door de Sossusvlei. Terwijl u ontbijt in de woestijn, warmt het zand rond u langzaam op. Na deze laatste rit vertrekt u naar de landingsbaan voor een vlucht naar Windhoek. Deze hoofdstad is centraal gelegen en wordt omringd door heuvels en de indrukwekkende Auas en Eros Mountains. U bezoekt hier het Trans-Namib Transport Museum waar u kennis maakt met de Namibische transportgeschiedenis, met name die van treintransporten. Na deze interessante excursie gaat u weer aan boord van de trein.  

Dag 10: Otjiwarongo - Etosha National Park

Deze ochtend heeft u uitgebreid de tijd om de unieke natuur te bekijken vanuit de trein. Zie hoe het landschap voorbijschiet terwijl de  trein richting Otjiwarongo rijdt. Hier bezoekt u het Cheetah Conservation Fund, een centrum voor natuurbeschermingsprogramma's en educatie. Een belangrijk onderdeel van deze onderzoeksfaciliteit is het behoud van cheeta's in het wild, informatie over deze uitzonderlijke dieren vindt u in het museum.  

Dag 11: Etosha National Park

Etosha National Park is half zo groot als Nederland en bestaat voor een derde uit zoutpannen. Het aantal wilde dieren is indrukwekkend en daarbij zijn ze goed zichtbaar, doordat het landschap weids en open is. Bij de waterpoelen is bijna altijd wel een wildcongregatie te zien, maar u zult tijdens uw game drive ook groepen zebra's, wildebeesten of giraffes over de vlakte zien struinen. Deze nacht verblijft u in een lodge nabij de ingang van het wildpark.

Dag 12: Etosha National Park

De eerste zonnestralen verlichten het uitgestrekte landschap en zorgen voor een magische verandering van kleuren op het lichte zand. Spot nog wat wilde dieren tijdens uw laatste gamedrive door Etosha National Park. Hierna vertrekt u met de trein naar de Atlantische kust. De eindeloze horizon is de achtergrond van een voortreffelijke afternoon tea in de observatiewagon terwijl de trein richting het zuidenwesten rijdt.  

Dag 13: Swakopmund

U wordt wakker met uitzicht over de enorme Namib Desert. Deze woestijn strekt zich meer dan 2000 kilometer uit langs de kust van Namibië, Angola en Zuid-Afrika. De observatiewagon is nu voorin de trein te vinden voor het beste uitzicht over de Namib Desert. Na aankomst in Walvisbaai gaat u voor de laatste keer van boord en wordt u naar Swakopmund gebracht waar u uw intrek neemt in een hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Door de architectuur en de gesproken taal is het duidelijk dat deze stad ooit een Duitse kolonie is geweest. Ook kunt u er 'apfeltorte' bestellen op het terras. 

Dag 14-15: Swakopmund - Amsterdam

Aan alles komt een eind. Zo ook aan deze bijzondere treinreis. U wordt naar Walvisbaai gebracht vanwaar u via Johannesburg terug naar Nederland vliegt.


Data & prijzen

Vertrekdata: 2 oktober 2024, 10 mei 2025 (van Walvisbaai naar Pretoria)
Vanaf prijs op basis van een Deluxe Suite.
Vraag ons naar de andere reisdata en huttypen. 
Tip! U kunt verschillende treinreizen maken met Rovos Rail.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Rovos Rail in een De Luxe Suite, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Namibië op Mongolië na het dunst bevolkte land ter wereld is?

Olifant - Afrika - Namibie
Olifant - Afrika - Namibie

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl