Complete safari & natuur beleving Zuid-Afrika

Hoogtepunten van deze reis

  • De beste ervaring van Zuid-Afrika
  • Complete safari beleving
  • Vier prachtige natuur belevingen
  • Bush, Kalahari, Wijn en Kust
  • Malaria vrije safari gebieden
  • 5 sterren accommodaties

Het beste in wild- en natuurbeleving van Zuid-Afrika. Één reis, 4 verschillende gebieden, een complete beleving! Spot de ‘Big Five’ in Madikwe; ga opzoek naar het zeldzame wild welke in de Kalahari leeft; geniet van het heerlijke eten, drinken en rust in de Wijnlanden; laat uw zintuigen verwennen in het Grootbos reservaat. Complete ontzorging in comfortabele vijf sterren accommodaties.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

Van Amsterdam vliegt u vandaag naar Johannesburg. Op de luchthaven wordt u opgewacht en begeleid naar uw accommodatie welke comfortabel tegenover de aankomsthal ligt.

Dag 2: Johannesburg - Madikwe

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven waar u per lichtgewichttoestel naar Madikwe wordt gebracht, een vlucht van ca 1 uur. Tijdens deze vlucht mag u maximaal 20kg per persoon aan bagage meenemen (ruim- en handbagage) in verband met de beperkte ruimte in het toestel. Het is mogelijk om tegen een toeslag meer bagage mee te nemen of bagage op te slaan zodat u deze later kunt ophalen. De Madikwe Safari Lodge is gelegen in een afwisselend landschap waar het open woestijnlandschap van de Kalahari samenvloeit met de bush. De lodge is verdeeld in drie kleinschalige‚ exclusieve kampen‚ waar u zich absoluut één met de natuur voelt. In de zomer ontspant u heerlijk bij uw eigen 'plunge pool', en in de winter geniet u voor de open haard met een goed boek in uw suite.

Dag 3-4: Madikwe

Het Madikwe Game Reserve belooft een spectaculaire wild ervaring. Hier kunt u niet alleen de Big Five tegenkomen, maar het reservaat geniet ook bekendheid vanwege de populatie zeldzame wilde honden. Het eigenzinnige landschap met rode aarde, uitgestrekte open savannes en glooiende heuvels dragen bij aan een bijzondere safaribeleving. Voor ruim 300 vogelsoorten is het reservaat een belangrijke rustplaats tijdens de migratie wat het tot een geliefde bestemming bij vogelspotters maakt. Ochtend- en avondsafari’s onder leiding van gekwalificeerde gidsen staan vast op het programma, maar ook bush walks, vogelspotten, sterrenkijken en een bezoek aan de lokale gemeenschap behoren tot de mogelijkheden.

Dag 5: Madikwe – Johannesburg – Tswalu

Na deze eerste dagen verlaat u ongerept Madikwe en vliegt u terug naar Johannesburg. Per korte transfer wordt u naar Fireblad Hangar gebracht. Hier begint uw VIP behandeling. In de lounge kunt u uzelf opfrissen en genieten van een hapje en drankje. U vliegt vervolgens opnieuw per lichtgewichttoestel naar het volgende verblijf, Tswalu – de groene Kalahari en overgang van Karoo naar Kalahari! De vlucht heeft een duur van ca 1 ½ uur en vanuit de lucht heeft u goed zicht op de uitgestrekte regio. Bij aankomst wordt u begroet door uw gids, voor uw bagage wordt gezorgd. Na een verfrissend drankje wordt u naar de lodge gebracht, mogelijk spot u ondertussen al het eerste wild! Aangekomen bij de lodge wordt de uitleg gegeven over de lodge zelf en over uw prachtige en ruime suite. U arriveert halverwege de middag, waarbij u in de suite kort de tijd heeft om op te frissen en als u wilt, kunt u daarna a direct op safari!

Dag 6-7: Tswalu

Deze dagen maakt u nader kennis met de Kalahari woestijn. Het gebied is 110.000 hectare groot. Met een maximale bezetting zijn er 30 gasten aanwezig in dit uitgestrekte gebied. U bent dan ook nagenoeg alleen op safari. Met deze afmetingen is het Tswalu Kalahari Reserve het grootste privé beheerde Game Reserve in Zuid-Afrika. De ruimte zorgt voor weidse uitzichten met de bergen op de achtergrond. Tswalu is begonnen als een groot project om zowel het wild als de natuur te behouden door opnieuw duizenden 'verdwenen' dieren in het park te introduceren. In het park, dat vrij is van malaria en andere tropische ziektes, leven nu weer zeventig soorten dieren, inclusief de leeuw, luipaard, witte en zwarte neushoorns en diverse soorten antilopes (waaronder de gemsbok, Roan en Sable antilope). Met veel geluk is het zelfs mogelijk om de zeldzame pangolin, aardvark of aardwolf te spotten (beste seizoen zijn over het algemeen juni-juli). Doordat het gebied zo groot is, gaat u echt opzoek naar het wildleven. Uw kundige gids en tracker zoeken nauwlettend naar de sporen, gaan ze te voet volgen en proberen zo het dier op te speuren. Ondanks dat u onderweg vele gemsbokken, gnoe’s en andere antilope zult spotten, zult u het vele wild niet kunnen ‘afvinken’. Dat maakt deze safari ook uniek en tot een andere beleving als het eerdere verblijf in Madikwe. De eurforie als het dier zich laat zien na vele uren zoeken, is onbeschrijfelijk. Een ware toevoeging in beleving voor de safari- en natuurliefhebbers.

Dag 8: Tswalu – Kaapstad – Wijnlanden

Vandaag zegt u zondermeer ‘graag tot ziens’ tegen het personeel van Tswalu en vliegt u in ca twee uur naar Kaapstad. Na aankomst bij de hangar wordt u per privé transfer naar de wijnlanden gebracht. Na de vroege uurtjes tijdens uw safari verblijven is het heerlijk om de komende twee nachten te ontspannen in de exclusieve wijnboerderij Babylonstoren.

Dag 9: Wijnlanden

Een perfecte combinatie tussen authenticiteit en exclusiviteit, een verblijf in Babylonstoren; een werkende wijnboerderij. Babylonstoren is gelegen tussen Franschhoek en Paarl, in het hard van de wijnlanden. Geniet van het heerlijk eten in een van de restaurants. Babylonstoren werkt met een ‘farm-to-fork' filosofie. Biologische en seizoensgebonden producten worden verwerkt in de meest heerlijke gerechten. Wandel door de heerlijke tuinen of ontspan in de spa.

Dag 10: Paarl – Grootbos Nature Reserve

Vanuit de glooiende wijnlanden wordt u per privé transfer naar de kust gebracht. Deze prachtige reis wordt in stijl afgesloten met drie overnachtingen in het Grootbos Nature Reserve – Forest Lodge.

Dag 11-12: Grootbos Nature Reserve

Grootbos is een ecolodge gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve, tussen Gansbaai en Hermanus. Na de verschillende safari gebieden en wijnlanden, sluit u met dit verblijf deze ultieme diverse reis in Zuid-Afrika perfect af. Verschillende activiteiten zijn inbegrepen tijdens uw verblijf. U kunt excursies maken per 4WD, te voet of te paard. De stranden met kustgrotten en zoutwaterpoelen zijn ook zeker een bezoekje waard. Tijdens een van de natuurtochten, leggen deskundige gidsen u de wonderlijke relaties uit tussen de planten, insecten, vogels en zoogdieren die in het reservaat leven. Als u een begeleiding wandeling maakt door het Milkwood Forest, vraag dan zeker aan uw gids of hij/zij u een boom kan aanwijzen welke u kan horen drinken! Als u uw oor tegen de boom (zonder schors) legt, kunt u letterlijk de boom horen drinken, ongelooflijk! De Forest Lodge beschikt over vrijstaande suites met waanzinnig uitzicht over het Fynbos landschap en de zee.Tussen de maanden juni en december is deze regio een van de beste plekken ter wereld om de walvissen vanaf land te spotten.

Dag 13: Grootbos Nature Reserve – Kaapstad – Amsterdam

Daar de vlucht van KLM in de avond vertrekt, kunt u overdag nog van de regio genieten. Vervolgens wordt u per privé transfer naar de luchthaven van Kaapstad gebracht, vanwaar u terug vliegt met een directe KLM vlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam

Deze ochtend zult u arriveren op de luchthaven van Amsterdam en kijkt u terug op een prachtige reis, een fotorol vol geschoten met mooie plaatjes, maar belangrijker: herinneringen om voor altijd met een glimlach op terug te kijken.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, genoemde transfers, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

U in het Milkwood Forest van het Grootbos Nature Reserve een boom kan horen drinken?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl