Bescherm de neushoorn

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek, verken en leer in een klein gelijkgestemd gezelschap
  • Alle activiteiten onder begeleiding van specialistische rangers en conservationists
  • Actief deelnemen aan conservation activiteiten en ranger training
  • Fotografie safari met gespecialiseerde gids
  • Exclusief verblijf in Phinda Zuka Lodge
  • Met uw reis steunt u de stichting Africa Foundation Star Project

De wereld beter achterlaten, dat is het motto van deze begeleide reis door het Phinda Private Game Reserve in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Met maximaal acht personen en onder leiding van een gespecialiseerde ranger neemt u deel aan allerlei duurzaamheidsprojecten, bezoekt u de lokale Zoeloebevolking, maakt u kennis met de onderzoekers en ondersteunt u het team bij het realiseren van een oor-inkeping bij een neushoorn of zelfs een onthoorning van een neushoorn.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

U vliegt direct van Schiphol naar Johannesburg per KLM. Eenmaal aangekomen, in de avond, wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiging die u zal begeleiden naar uw hotel op de luchthaven.  

Dag 2: Johannesburg – Phinda Private Game Reserve

U wordt in de loop van de ochtend opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven begeleid voor uw vlucht van Johannesburg naar Phinda Private Game Reserve, in de provincie KwaZulu-Natal. Uw verblijf in Phinda Zuka Lodge is er een vol groei en educatie in een spannende en stimulerende omgeving. Uzelf blootstellen aan authentieke en exclusieve gemeenschapsbehoud en natuurbehoud ervaringen is een zeldzaam en onbetaalbaar geschenk.  

Een eerste indruk is alles en, nadat u wegwijs bent gemaakt in uw suite, volgt een eerste kennismaking met het reservaat tijdens een game drive. Phinda is een indrukwekkend privé park met bossen, graslanden, moerassen, bergketens, rivieren, vlaktes en maar liefst duizend hectare van Afrika's overgebleven zeldzaam droog zandbos. Vlakbij vindt u ongerepte stranden en spectaculaire koraalriffen van de Indische Oceaan.  

Les Carlisle, de conservation manager, wacht u bij de lodge op bij terugkomst om het programma voor de komende dagen door te nemen. Hij zal toelichten wat het plan is, wat u zult gaan doen en leren en waarom specifieke activiteiten zijn gekozen. 

Dag 3 – 7: Phinda Game Reserve

De komende dagen zullen inspannend, leerzaam, afwisselend en bijzonder zijn. U leert hoe de rangers van Phinda getraind worden om aan de hoogste eisen te voldoen en krijgt inzicht in hun rol ten aanzien van het reservaat. De rangers zullen u tevens meenemen op game drives en wandel safaris waarbij u een introductie krijgt tot het volgen van dierensporen, spotten en herkennen van vogels en het kunnen identificeren van bomen en planten. Uiteraard met als doel dat u al deze informatie en lessen zelf kunt toepassen. U brengt zelfs een nacht door middenin de natuur, uiteraard op een comfortabel bed met klamboe, en met bewaking.  

Wildfotografie 
Tijdens uw verblijf in de bush is niets spannender dan het kunnen vastleggen van die unieke momenten of bijzondere dieren. U rijdt rustig door de bush tijdens een vroege ochtend safari en zodra het voertuig de beboste hoek om gaat liggen daar ineens twee leeuwen. Ook zij schrikken en staan direct op. Uw camera had u al gereed in de aanslag en nog voordat de leeuwen weg struinen heeft u ze weten vast te leggen. Dit verhaal geloven ze thuis nooit zonder het bewijs. De foto is zo mooi geworden dat u al nadenkt over een mooie plek voor thuis om terug te denken aan dit bijzondere moment. Een kennismaking met het fotograferen van dieren en natuur behoort tot het programma.  

Oorinkeping of onthoorning  
In het Phinda Game Reserve en in de hele regio Kwazulu Natal zijn neushoorns beschermd. Door de neushoorns een oor-inkeping te geven, kunnen ze gemonitord worden waardoor hun gedrag beter in kaart kan worden gebracht. Het onthoornen gebeurt om de neushoorns tegen stropers te beschermen die niet schromen om deze prachtige dieren te doden enkel voor de verkoop van hun hoorn.  

Zoeloecultuur  
“Ultimate conservation is about people. If you don’t have sustainable developments around the wildlife parks, then people will have no interest in them and the parks will not survive”. Nelson Mandela kon het niet beter gezegd hebben. U bezoekt een Zoeloedorp en leert alles over de Zoeloecultuur. Door een samenwerking tussen Phinda en de Africa Foundation zijn de Zoeloe’s nauw betrokken bij de bescherming van de parken en het wildlife in hun regio.  

Het gehele programma is met de volledige verzorging van de lodge inclusief uitgebreide ontbijten, bijzondere bush lunches en diners met gevarieerde menus.  

Dag 8 – 9: Phinda – Johannesburg – Amsterdam

Na een gezond ontbijt in de lodge volgt een afsluitende en debriefing van de activiteiten van de afgelopen week met Les Carlisl. Hierna is het tijd om afscheid te nemen en wordt u opgehaald voor uw terugvlucht naar Amsterdam, via Johannesburg. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.  

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.  

Wist u dat

In de afgelopen 10 jaar ruim 7000 neushoorns door stropers zijn gedood. De neushoorns worden vaak met wapens doodgeschoten of verdoofd waarna, met een kettingzaag, de hoorn wordt afgezaagd. Als de neushoorn niet al doodgeschoten is zal hij sterven van de bloedingen van de wond.  

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl