Zambia in style: the great parks

Hoogtepunten van deze reis

  • Ongekende luxe
  • Bekend en onbekend Zambia
  • Wandelen in South Luangwa
  • Kanoën op de Zambezi rivier
  • Donderende watervallen
  • Onbekend Liuwa Plains

Ontdek vier verschillende natuurgebieden in Zambia, bekend en onbekend. Maak een met jeep- en wandelsafari's in het South Luangwa National Park en ontdek het Lower Zambezi National Park vanaf het water per kano of boot. Bewonder de imposante Victoria Watervallen en verblijf in het westen van Zambia temidden van de Liuwa Plains. Kortom een ultieme ervaring door het stijlvolle Zambia.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Lusaka

Per KLM vliegt u vanaf Amsterdam via Nairobi naar Lusaka. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar uw hotel in een buitenwijk van Lusaka gebracht.

Dag 3: Lusaka - South Luangwa National Park

Uw safari gaat beginnen. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe. Hier staat een medewerker van de lodge op u te wachten om u naar uw lodge bij het South Luangwa National Park te brengen. In de middag maakt u al uw eerste safari.

Dag 4: South Luangwa National Park

South Luangwa ligt in het oosten van Zambia. In het zuiden van de beroemde Riftvallei, waar het Muchinga-gebergte en het dal van de Luangwa rivier elkaar ontmoeten. De Luangwa rivier is de levensader in de droge tijd, terwijl grote open vlaktes overstromen als de regens losbarsten. Het decor van South Luangwa wordt gevormd door een ruig landschap vol savannes, open vlaktes en rivieren. Luangwa staat bekend om de wandelsafari's. Al in 1954 werd hier de eerste wandelsafari georganiseerd door Norman Carr, één van de eerste parkwachters in South Luangwa. De wandelsafari is nog steeds een belangrijke activiteit in het park. Het is dan ook aan te raden om naast uw safari's in een jeep ook zeker een keer een safari te voet te maken. 

Dag 5: South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

U laat South Luangwa achter u en reist verder per binnenlandse vlucht naar het Lower Zambezi National Park. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u 's morgens nog een safari in South Luangwa en geniet u 's middags van een gamedrive, wandeling of boottocht in het Lower Zambezi National Park.

Dag 6-8: Lower Zambezi National Park

Het prachtige landschap en de hoge concentratie wild rondom de Zambezi rivier maken het park een zeer aantrekkelijk gebied voor safaritochten. Natuurlijk worden er de jeepsafari's in open 4WD voertuigen aangeboden. Omdat er in het park nauwelijks laag groeiende dichte struiken zijn, is het een geschikt park voor wandelsafari's. U heeft grote kans om leeuwen, luipaarden, kudu’s, impala’s, hyena´s en zebra’s te spotten. De vele zijkanalen en eilandjes in de rivier bieden fantastische mogelijkheden voor kanosafari’s en boottochten. Nijlpaarden, krokodillen, olifanten, buffels, waterbokken en vele soorten vogels zult u langs de oevers tegenkomen.

Dag 9: Lower Zambezi National Park - Livingstone

U vliegt door naar een ander natuurfenomeen, de Victoria watervallen, op de grens met Zimbabwe. De watervallen behoren tot één van de zeven wereldwonderen. U overnacht in de Thorntree River Lodge, gelegen aan de oever van de Zambezi rivier. De middag vult u in met een activiteit die door de lodge wordt aangeboden. Zie bijvoorbeeld de zon ondergaan tijdens een boottocht op de Zambezi River terwijl u op de achtergrond de nevel van de watervallen ziet.

Dag 10-11: Livingstone

U heeft twee volle dagen om te genieten in deze mooie omgeving en het waterspektakel van de watervallen te aanschouwen. Het water valt met een oorverdovend lawaai maar liefst 111 meter naar beneden. Lokaal noemt men de watervallen ‘Mosi Oa Tunya’, ofwel ‘rook die dondert’. Vanaf speciale uitkijkpunten kunt u de watervallen in al haar glorie aanschouwen. Mocht u de watervallen op een meer avontuurlijke wijze willen ervaren dan kunnen wij één van de volgende activiteiten voor u reserveren; helikoptervluchten, ultralight vluchten, bungeejumping of wildwatervaren. Maar er is meer te zien. In het centrum van Livingstone kunt u een bezoek brengen aan het Livingstone museum. Het grootste en oudste museum van Zambia waar u meer leert over de Zambiaanse cultuur en hun erfgoed. Of breng een bezoek aan de levendige en kleurrijke Maramba markt.

Dag 12: Livingstone - Liuwa Plains

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Liuwa Plains waar u uw reis afsluit. De lodge is pas in 2017 geopend in samenwerking met African Parks. 

Dag 13-15: Liuwa Plains

Deze dagen geniet u van de ongereptheid van Liuwa Plains. Liuwa Plains is een van de eerste beschermde gebieden van Afrika. Al begin 1880 werd het beschermd door de koning van de Lozi stam: King Lewanika. Het gebied staat vooral bekend om de legendes, bijvoorbeeld van Mambeti en Lady Liuwa. Het verhaal gaat dat Mambeti een bewoner was van de Lozi en hier vlakbij de lodge leefde, gestorven en begraven is. Volgens de legende is Mambeti gereïncarneerd in de leeuw Lady Liuwa, de leidster van de troep leeuwen die bekend staat als de Liuwe Pride. De lokale bewoners geloven dat dit de reden is dat deze leeuwin zo vaak vlakbij de lodge werd gezien. Helaas is Lady Liuwa op de leeftijd van 17 jaar in 201 overleden.
Tijdens jeepsafari's, zowel overdag als in de avonduren zoekt u naar het wildleven. Een wandelsafari focust meer op de details van de natuur. Tussen de safari's door komt u tot rust tijdens een heerlijke massage in uw eigen suite. 

Dag 16-17: Liuwa Plains - Livingstone - Amsterdam

U vliegt terug naar Livingstone voor uw terugvlucht via Johannesburg naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag graag hierover.

Wist u dat

In Liuwa Plains de tweede grootste migratie van wildebeesten plaatsvindt?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl