Met Rovos Rail van Dar Es Salaam naar Lobito

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis met de exclusieve Rovos trein
  • Maak een game drive door South Luangwa National Park
  • Verblijf in Lobito en Luanda
  • Doorkruis Tanzania, Zambia, Congo en Angola

Maak een onvergetelijke reis door Afrika met de exclusieve Rovos-trein, die u meeneemt op een avontuur door Tanzania, Zambia, Congo en Angola. Tijdens deze 21-daagse reis maakt u meerdere game drives in South Luangwa National Park en stadswandelingen in Luanda en Lubumbashi. Geniet van het comfort en aanschouw de prachtige landschappen terwijl u deze diverse regio's doorkruist.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam

Uw reis begint met een vlucht van Amsterdam Schiphol naar Dar es Salaam, waar u rond 22:00 arriveert. Per transfer wordt u naar uw hotel gebracht.  

Dag 2: Vertrek vanuit Dar es Salaam

Om 12:00 vertrekt de exclusieve Rovos trein vanaf Tazara Station in Dar es Salaam. Eenmaal aan boord heeft u de mogelijkheid om zich op te frissen en vervolgens uw medereizigers te ontmoeten in de lounge- en observatiewagon. ‘s Middags luncht u onder het genot van het uitgestrekte landschap van Tanzania. Rond 16:30 geniet u van een afternoon tea in de lounge. De trein rijdt verder richting Fuga Halt terwijl u overheerlijk dineert in de dinerwagon.  

Dag 3: Selous Game Reserve

Vroeg in de ochtend wordt het ontbijt geserveerd in het dinervoertuig. De rest van de ochtend spendeert u in het Selous Game Reserve, die met haar 55.000 km² de grootste van Afrika is. Lunch terwijl de trein verder rijdt over haarspeldbochten, viaducten en door tunnels richting de Udzungwa Mountains. Later op de dag heeft u de mogelijkheid om een kopje thee te drinken en te dineren terwijl de trein naar Mlimba rijdt.  

Dag 4: Makambako

U begint de dag met een ontbijt, waarna u arriveert in Makambako. Hier heeft u de mogelijkheid om tijdens een wandeling de stad te verkennen. De rest van de dag spendeert u in de trein die baobab bossen en de Rift Valley passeert richting de grens met Zambia.  

Dag 5: Chisimba Falls

Na het ontbijt zal er een grenscontrole worden uitgevoerd bij de overgang naar Zambia. Daarna vervolgt de trein zijn reis over de Tazara-spoorlijn, die een afgelegen gebied doorkruist en een van de best bewaarde geheimen van Afrika is. ‘s Middags bezoekt u de betoverende Chisimba Falls, waar u de mogelijkheid heeft om een wandeling te maken naar de voet van de waterval of deze vanuit verschillende perspectieven te bewonderen. Om 18:00 keert u terug naar de trein om de dag af te sluiten met een diner.   

Dag 6: Vrije tijd aan boord

Vandaag heeft u ter eigen besteding aan boord van de trein, terwijl u de natuur tussen Serenje en Kapiri Mposhi bewondert. Het enigszins monotone oppervlakte wordt hier en daar afgewisseld door heuvels, rotsformaties en diepe valleien van het Afrikaanse Rift-systeem. Van New Kapiri Mposhi rijdt de trein vervolgens naar Ndola.  

Dag 7 t/m 9: South Luangwa National Park

Begin de dag met een ontbijt aan boord, waarna u per transfer naar Ndola Airport wordt gebracht. In ongeveer een uur vliegt u naar South Luangwa National Park, dat in het westen aan Muchinga Escarpment en in het zuiden aan de Luangwa rivier grenst. Door deze bijzondere ligging is er een grote verscheidenheid aan natuur en diersoorten. Per transfer wordt u naar de uitmuntende verblijven gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. Na de lunch neemt u deel aan een drie uur durende afternoon game drive in de Luangea Valley.

De volgende dag begint om 6:00 met een ontbijt, waarna u in de vroege ochtend het park verkent tijdens een drie uur durende game drive. Later in de ochtend geniet u van een brunch en heeft u wat tijd voor uzelf. In de middag zal er weer een drie uur durende game drive plaatsvinden, gevolgd door een diner.

De laatste dag maakt u een twee uur durende game drive door het nationale park. Vervolgens checkt u uit en vertrekt u per transfer naar het vliegveld voor een korte vlucht naar Ndola. Vanuit hier gaat u naar het Ndola station en neemt u weer de trein richting Lubumbashi in Congo-Kinshasa.

Dag 10: Lubumbashi

Omstreeks 8:00 heeft u de gelegenheid om het centrum van Lubumbashi te verkennen voordat de trein zijn reis voortzet naar Lukuni. Tijdens de lunch passeert de trein Luishia, waar u een oude koper- en kobaltmijn kunt aanschouwen. Daarna zet de trein koers richting Kolwezi.  

Dag 11: Kopermijn in Kolwezi

In de ochtend staat een bezoek aan de kopermijn van Kolwezi op de planning. Deze regio beschikt over een van ‘s werelds grootste koper- en kobaltbronnen. Na de mijnbezichtiging staat de lunch gepland in Katebi Lodge, wanneer u met de trein verder reist naar Kasombo. Tijdens het diner kunt u genieten van het uitzicht op de route naar Mutshatsha. 

Dag 12: Vrije tijd aan boord

Dag 13: Luau

In de ochtend steekt de trein de grens over naar Angola, waar een grenscontrole plaatsvindt. Om 11:00 neemt u deel aan een wandeltour door Luau, het startpunt van de Benguela-spoorlijn. 's Middags zet de trein zijn reis voort richting Luena. Later in de middag kijkt u uit over de Cassai River, bekend om zijn overvloedige vispopulatie. Terwijl de trein de dorpen Cassai en Cameia passeert, heeft u soms de kans om lokale vissers aan het werk te zien.  

Dag 14: Luena

Ontdek de rijke geschiedenis van Angola tijdens een wandeltour door Luena. Tijdens de lunch en afternoon tea aanschouwt u de omgeving van Tchicala Tcholohanga. ‘s Nachts vervolgt de trein zijn route naar Kuito.  

Dag 15: Kuito

Rond 9:00 verkent u de stad Kuito, die zich bevindt in het historische hart van het Ovimbundu koninkrijk. De rest van de dag geniet u van het uitzicht onderweg naar Huambo.  

Dag 16: Huambo

In de ochtend arriveert de trein in Huambo, waar u de stad verkent tijdens een rondleiding. Huambo, de op één na grootste stad van Angola, is tevens een van de oudste koninkrijken van het centrale plateau. Om 11:00 vertrekt de trein richting Lépi en spendeert u wat tijd aan boord van de trein.  

Dag 17: Lobito

Om 10:00 arriveert u op Lobito Station in Angola, waar uw treinreis ten einde komt. Per transfer wordt u naar The New Hotel Terminus gebracht, waar u incheckt. Verken Lobito tijdens een stadswandeling en sluit de dag af met een buffetdiner in het hotel. 

Dag 18: Vlucht naar Luanda

Na het ontbijt vertrekt u richting Benguela, waar een stadsrondleiding op het programma staat, gevolgd door een lunch in een lokaal restaurant. Tegen 18:00 gaat u naar Catumbela Airport voor uw vlucht van Catumbela naar Luanda. Bij aankomst op Luanda Airport wordt u per transfer naar het Epic Sana Hotel gebracht.  

Dag 19: Luanda

De dag begint met een ontbijt in het Terrakota Restaurant van het hotel. Rond 9:00 neemt u deel aan een stadstour door Luanda, waarbij u een bezoek brengt aan Fortaleza de São Miguel, historische locaties bewondert en een stop maakt bij het Mausoleum of Dr. Agostinho Neto.  

Dag 20: Vlucht naar Nederland

Voorafgaand aan uw vlucht naar Nederland heeft u vrije tijd om naar eigen wens in te vullen. Per transfer wordt u vervolgens naar Luanda International Airport gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.  

Dag 21: Aankomst in Nederland

Na een tussenstop in Parijs arriveert u op Amsterdam Schiphol Airport.  


Data & prijzen

Vertrek: 21 juli 2025
Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Rovos Rail, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl