De ultieme safari en strand beleving, Zambia en Madagascar

Hoogtepunten van deze reis

  • Diversiteit in wildleven in Zambia
  • Ultieme comfort in een pure safari omgeving
  • Onverwachte en unieke strandbestemming in Madagascar
  • Miavana is gelegen een in natuurrijk wonderland
  • Vele activiteiten inbegrepen
  • Vervoer per vlucht en helikopter

Een combinatie welke niet direct voor de hand ligt, maar daardoor des te meer verrassend! Een pure safari beleving in Zambia met een verblijf in twee wildrijke parken, waarna u al de ervaringen kunt laten bezinken op een uniek eiland in Madagascar, Nosy Ankao. Op dit eiland verblijft u in Miavana, een accommodatie in teken van service, ontspanning en activiteiten in een ongekend mooie en ongerepte omgeving.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u van Amsterdam rechtstreeks naar Johannesburg waar u in de avond zal aankomen. Voor een comfortabele nachtrust overnacht u in het Intercontinental OR Tambo, gelegen tegenover de aankomsthal van de luchthaven.

Dag 2: Johannesburg – Lusaka – South Luangwa

Na het ontbijt in de vroege ochtend vertrekt u vanuit Johannesburg OR Tambo voor de vlucht naar de Lusaka. Vanuit Lusaka vertrekt u naar uw eerste safari verblijf, South Luangwa; transfer per lichtgewichttoestel. U verblijft drie nachten in de prachtige Time + Tide Chinzombo lodge.

Dag 3-4: South Luangwa

Waag u in een van de meest wildrijke parken van Zambia, South Luangwa.  Verken de verschillende gebieden van het park met een van de topgidsen, zowel in de vroege ochtenden als in de avond of nacht of middels een wandelsafari in de ochtenden. Het ruige landschap wordt gevormd door open vlaktes, savannes en rivieren. South Luangwa staat eveneens bekend om de aanwezigheid van de vele roofdieren, waaronder het elegante  luipaard. Er leven ook grote populaties Thornicroft giraffen, olifanten en buffels en in de rivier veel krokodillen en nijlpaarden.

Dag 5: South Luangwa – Lower Zambezi

Vanaf de airstrip in South Luangwa vliegt u naar het volgende iconische safari gebied, Lower Zambezi National Park. U verblijft twee nachten in Time + Tide Chongwe Camp. 

Dag 6: Lower Zambezi

Het kamp ligt verspreid langs de rivieroevers, waar de Chongwe rivier en de Zambezi elkaar kruisen. Met de prachtige bergen op de achtergrond biedt het kamp een spectaculair uitzicht! De Winterthorn bomen bieden schaduw plekken, niet alleen voor de gasten, maar ook voor de vele olifanten welke in dit gebied leven. Doordat het kamp niet omheind is, kan het zomaar zijn dat u een van deze intelligent dieren in het kamp kunt spotten. Ook in het  Lower Zambezi National Park geniet u van prachtige safari tochten. De vele zijkanalen en eilandjes in de rivier bieden fantastische mogelijkheden voor kanosafari’s en boottochten. Zeker een kanosafari is zeker een toevoeging in de beleving van het wild spotten.

Dag 7: Lower Zambezi - Lusaka – Johannesburg

Vandaag zegt u ‘tot ziens’ in Zambia en vertrekt u per vlucht vanuit de airstrip van Lower Zambezi via Lusaka naar Johannesburg. Daar er geen aansluiting meer is deze dag richting Nosy Be, Madagascar, verblijft u ook deze nacht in het Intercontinental OR Tambo, gelegen tegenover de aankomsthal van de luchthaven van Johannesburg.  

Een privé charter vanuit South Luangwa naar Diego Suarez behoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij vliegt u direct vanuit Zambia naar Madagascar en is een overnachting in Johannesburg niet nodig. Het verblijf in Zambia kunnen we bij deze optie uiteraard wisselen. Informeer naar de mogelijkheden bij onze reisspecialisten.

Dag 8: Johannesburg – Nosy Be – Nosy Ankao

Vanuit Johannesburg vliegt u naar Nosy Be in Madagascar. Uw volgend vervoersmiddel is de helikopter, een vlucht met waanzinnig uitzcht van circa één uur naar Nosy Ankao. De komende vijf overnachtingen verblijft u in het exclusieve Time + Tide Miavana resort, een bijzonder stukje paradijs op aarde! 

Dag 9-12: Nosy Ankao

Ontwaak in een heerlijk bed met door de ramen uitzicht op de Indische Oceaan. Een kopje koffie op uw eigen terras of een verfrissend moment in uw eigen plunge pool. Alle maaltijden en lokale drankjes zijn inbegrepen tijdens uw verblijf. Naast de complete ontspanning zijn er ook vele mogelijkheden voor activiteiten welke veelal ook inbegrepen zijn.  Halve dag vissen, boottochten, begeleide wandelingen waarbij u opzoek gaat naar de aanwezige maki’s, scuba diving in de omgeving van Miavana, kajakken en stand up paddle boarding. Maak gebruik van de aanwezige fietsen of elektrische buggy om het resort en eiland te verkennen. Op aanvraag (en tegen een toeslag) zijn halve dag excursies per helikopter mogelijk waarbij u bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan Ankarana of Amber Mountain National Park.

Dag 13–14: Nosy Ankao – Nosy Be- Johannesburg - Amsterdam

Met herinneringen voor het leven, start u vandaag met de terugreis. Vanuit  Nosy Ankao vliegt u per helikopter naar Nosy Be. Vanuit Nosy Be vliegt u met een lijndienst naar Johannesburg, vanwaar u in de avond verder vliegt naar Amsterdam. De volgende ochtend zal u arriveren op Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner inbegrepen (behalve in Johannesburg; alleen ontbijt)genoemde activiteiten. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Zambia’s belangrijkste export product koper is?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl