Van Noord naar Zuid-Tanzania

Hoogtepunten van deze reis

  • Puur en onbekend Tanzania
  • Overnachten in luxe
  • Wandeling door Empakaai krater
  • Ideale safari en strandbeleving
  • Ontspannen strandverblijf op tropisch Zanzibar
  • Spot de big five

Tanzania heeft het meeste wild per km2 in geheel Afrika. Een land met ongekende safarimogelijkheden! Bezoek de belangrijkste natuurgebieden in Noord Tanzania, Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park en eindig de safari in het tweede grootste en meest afgelegen park in Zuid Tanzania, Ruaha National Park. Als afsluiting totale ontspanning op het tropische eiland Zanzibar.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Arusha

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Arusha waar u 's avonds aankomt. U wordt welkom geheten door onze lokale agent en naar uw lodge gebracht voor uw eerste nacht. Arusha, dé safarihoofdstad, is uw startpunt van een onvergetelijke reis door Tanzania.

Dag 2: Arusha - Tarangire Nationaal Park

U wordt naar de luchthaven gebracht vanwaar u naar het Tarangire National Park vliegt, gelegen ten zuiden van Arusha. Bij aankomst op de airstrip wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u geniet van een lunch alvorens u voor het eerst kennis gaat maken met het prachtige park door middel van een game drive. Dit gebied wordt in vergelijking met de andere noordelijke parken minder bezocht, maar biedt na de Serengeti in het noorden van Tanzania het meeste wild.

Dag 3: Tarangire Nationaal Park

In de ochtend maakt u een onvergetelijke wandelsafari door het park. Ga op zoek naar de voetsporen van de dieren en luister naar de rustgevende vogelgeluiden. U keert terug naar uw accommodatie waar u even kunt ontspannen. Samen met uw privéchauffeur/gids maakt u aan het einde van de middag en in de avond een game drive. Met name in de droge tijd trekken de dieren naar de Tarangirerivier op zoek naar water en voedsel. Het park staat bekend om de grote groepen olifanten die vooral in de droge tijd het park domineren. Verder leven hier onder andere giraffen, impala's, gazellen, zebra's, buffels en leeuwen.

Dag 4: Tarangire Nationaal Park - Ngorongoro

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald voor een binnenlandse vlucht naar de Manyara airstrip. U wordt naar uw kamp gereden nabij de Ngorongoro Conservation area voor een heerlijke lunch en middagactiviteiten. Naast het Serengeti NP is de Ngorongoro krater de bekendste trekpleister in het noorden van het land. In de vruchtbare, groene krater leven ongeveer 30.000 grotere zoogdieren en kunt u met wat geluk de ‘Big 5’ spotten.

Dag 5: Ngorongoro

Vandaag geniet u van een vroeg ontbijt om vervolgens de Ngorongoro krater en haar omgeving te ontdekken. Ngorongoro is een van de drukst bevolkte wildgebieden op aarde. Een prachtige plek voor gamedrives. Samen met uw zeer kundige ranger/chauffeur ontdekt u het uitbundige leven in deze overweldigende natuur. Na een picknicklunch keert u terug naar het kamp waaar u even kunt ontspannen. In de namiddag bezoekt u een Masaai dorpje waar u kennis maakt met de Masaai cultuur en hun gebruiken.

Dag 6: Ngorongoro - Serengeti

U vliegt rond de middag naar de Serengeti waar u wordt welkom geheten door de medewerkers van uw kamp. In de middag staat een eerste gamedrive in dit wereldberoemde park op het programma. Een gamedrive in de Serengeti is bijzonder, de vlaktes van dit nationale park zijn onovertroffen en uniek. U ervaart onder begeleiding van de ranger de uitgestrekte natuur en het fantastische dierenleven van zeer dichtbij. Sluit de avond af met een drankje bij het kampvuur.

Dag 7: Serengeti

De Serengeti is niet alleen een fenomeen voor de safari liefhebbers, ook voor documentairemakers en onderzoekers. U brengt deze dag door in dit bijzonder stukje Tanzania, op zoek naar zoveel mogelijk wild. U krijgt een overweldigend gevoel in dit bekendste wildpark van Tanzania. Bovendien is de Serengeti, net als de Maasai Mara in Kenia, beroemd vanwege de jaarlijkse migratie van wilde beesten en zebra's. De migratie begint rond juni waar de kuddes via het westen van het park richting het noorden, naar de Maasai Mara in Kenia trekken.

Dag 8: Serengeti - Dar Es Salaam

U vliegt naar Dar Es Salaam voor een overnachting alvorens u doorvliegt naar Ruaha.

Dag 9: Dar Es Salaam - Ruaha

's Ochtends na het ontbijt vertrekt u met een binnenlandse vlucht naar het ongerepte nationale park Ruaha. Daar wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van uw onderkomen. Op weg naar uw accommodatie geniet u al van de prachtige natuur. Met een beetje geluk spot u zelfs al wilde dieren. In Ruaha is de populatie olifanten het grootst van heel Oost-Afrika. In de middag gaat u uw eerste gamedrive maken, op zoek naar deze olifanten.

Dag 10: Ruaha

De dagen worden gevuld met gamedrives door het Afrikaanse landschap met baobab's en acacia's. Naast groot wild als olifanten, antilopen en leeuwen kunt u hier ook vele vogels zien. Dankzij de hulp van uw ranger wordt u ervaren wild en vogelspotters! Ruaha maakt deel uit van een groter ecosysteem waartoe ook de nabijgelegen Rungwa en Kisigi wildreservaten behoren. Uniek is dat in het park flora en fauna van zowel Zuidelijk als Oost-Afrika samen komen. Hierdoor treft u bijzondere landschappen en diersoorten aan. De naam Ruaha is ontleend aan het woord Luvaha dat in de taal van de Hehe stam 'groot' betekent.

Dag 11: Ruaha - Zanzibar

U keert terug naar de airstrip voor een vlucht naar Zanzibar. U wordt naar uw hotel gebracht, dat een heerlijke ligging aan de Noordoost kust van Zanzibar. Tijd om uit te rusten en na te genieten van uw bijzondere tijd in Tanzania's prachtige natuur. De stranden zijn prachtig. Bij laagtij moet u de oceaan ver in lopen om te kunnen zwemmen. Het verdient dan aanbeveling om lange strandwandelingen te maken.

Dag 12-13: Zanzibar

Wat is fijner dan uw rondreis zo ontspannen afsluiten? U komt bij van alle indrukken die u tijdens de safari heeft opgedaan. Tuur over de paradijselijke blauwe zee en laat u in de watten leggen bij uw hotel, ofwel geniet! U kunt op diverse locaties uitstekend duiken, snorkelen en bovendien diepzeevissen.

Dag 14-15: Zanzibar - Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw reis door het noorden en zuiden van Tanzania. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Dar Es Salaam. 's Avonds vertrekt hier uw vlucht naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend op Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, de binnenlandse vluchten, overnachtingn, genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen of wijzigingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Ruaha National Park genoemd is naar de gelijknamige rivier de Ruaha welke door het park stroomt?

Kenia - Sengeti National Park - Giraf
Kenia - Sengeti National Park - Giraf

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl