Kenia en Seychellen

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek een kleinschalige maar zeer betekenisvolle eco-lodge
  • Leer en ervaar de samenwerking tussen mens en dier
  • Game drives, wandelsafaris en vogelsspotten
  • Verblijf een nacht onder de sprankelende sterrenhemel
  • Wandel door de indrukwekkende jungle van het eiland Mahé
  • Verken de onderwaterwereld en de maritieme nationale parken

Een combinatie van het beste van twee werelden: de natuur van één van de meest afgelegen plekken in Kenia en relaxen op een paradijselijk stekje op de Seychellen. Avontuurlijke safari’s, een adembenemende sterrenhemel en weidse landschappen, óf witte zandstranden, een stille onderwaterwereld en heerlijke massages? Gelukkig hoeft u niet te kiezen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Nairobi

In de loop van de ochtend reist u naar luchthaven Schiphol voor uw rechtstreekse vlucht naar Nairobi. Eenmaal aangekomen, in de avond, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u naar hotel brengt voor uw eerste nacht in Kenia.  

Dag 2: Nairobi – Laikipia

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven Wilson Airport gebracht voor uw vlucht naar Nanyuki. Vanaf hier is het nog circa anderhalf uur rijden naar El Karama Lodge. 

De lodge ligt in het hart van Laikipia in een privé wildreservaat van ruim veertien duizend hectaren. Deze private operatie beschermt dieren in het wild al sinds 1964. Met een passie voor het ondersteunen van biodiversiteit door middel van innovatie, holistisch beheer en langetermijnstrategieën die gericht zijn op duurzaamheid, is een wildlife safari hier zoveel meer dan een vakantie. U, als gast, draagt direct bij aan het behoud. 

Dag 3 – 6: Laikipia

Iedere dag brengt een nieuwe verrassing en nieuwe ervaringen en een dag in El Karama kan er zomaar op deze manier uitzien. U wordt omstreeks zes uur in de vroege ochtend gewekt en begint rustig met een kop koffie of thee. Kort na half zeven vertrekt u met uw ranger om vanaf de centrale vlakte Mount Kenia te bewonderen. Tijdens deze game drive verteld uw ranger over het landschap alsook over de dieren die u spot. Het team van El Karama betrekt u bij de dagelijkse praktijk van wat het betekent om naast en met deze wilde dieren te leven en waarom het zo belangrijk is hen te beschermen.  

Ineens staat daar te midden van deze prachtige natuur een gedekte tafel voor u klaar, een bush breakfast, zoals dat heet. Tijdens het ontbijt wandelen twee giraffen in de verte voorbij. Na terugkomst in El Karama trekt u zich even terug in uw cottage om de ervaringen van die ochtend op te schrijven. Na een verfrissende duik in het zwembad staat de lunch voor u klaar, bereid met dagverse ingrediënten veel vanuit de eigen organische tuin. Uw interesse is gewekt, en na de lunch bezoekt u de boerderij van de eigenaren. Eigenaresse Sophie laat u het tuinproject zien en ook proeven. Alle salades, kruiden, groenten, eetbare bloemen en zelfs een aantal fruitsoorten die u tijdens de maaltijden geserveerd krijgt komen uit deze tuin. De passie en het enthousiasme is groot bij zowel Sophie als het hele team die u spreekt en tegenkomt op de boerderij. 

Aan het einde van de middag wordt de open 4WD klaargemaakt voor vertrek. Vanavond staat een middag en nachtsafari op het programma. Net voordat de zon ondergaat stopt u middenin de natuur om te genieten van de ondergaande zon en een heerlijk drankje, speciaal voor u geselecteerd. De geluiden uit de bush 's nachts zijn toch echt anders dan overdag. Tijdens het diner, in de buitenlucht omringd door kaarslicht, stelt uw ranger stelt voor om een van de komende nachten een fly camp ervaring te doen, waarbij u een nacht onder de sterrenhemel doorbrengt. Na de ervaring van de nachtsafari klinkt dat als muziek in de oren. 

Na een indrukwekkende dag valt u vast in slaap dromend over de verrassingen en ervaringen die u morgen weer mag beleven! 

Dag 7: Laikipia – Nairobi – Seychellen

Na een laatste blik op het wonderschone Laikipia en nadat u afscheid heeft genomen van uw nieuwe Keniaanse familie wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht via Nairobi naar de Seychellen. Aan het begin van de avond stapt u een geheel andere wereld in wanneer u van boord stapt en naar uw hotel wordt gebracht. Uw nieuwe thuis voor de komende dagen, aan twee van de meest mooie stranden op het eiland Mahé en met uitzicht op het maritieme nationale park van Port Launay. 

Dag 8 – 13: Seychellen

De Seychellen zijn een van 's werelds beroemdste archipels. Gezegend met een tijdloze schoonheid, rust en diversiteit, die zich uitstrekt van smaragdgroene regenwouden tot kristalhelder turkoois water. U vindt hier enkele van de zeldzaamste soorten flora en fauna op aarde. De perfecte setting voor een droomvakantie met prachtige stranden, ongelooflijke rotsformaties, verbazingwekkende koraalriffen, pittoreske bergen en een aangenaam warm klimaat het hele jaar door.  

Naast relaxen aan de rand van het zwembad, op het strand of tijdens een van de vele aangeboden spa behandelingen en zo uw indrukken van Kenia nog eens de revue te laten passeren is er op de Seychellen genoeg te zien en te beleven. U kunt met een gehuurde boot de kleinere eilanden bezoeken. De stranden zijn ongerept en vloeien moeiteloos over in het turquoise water. De vele maritieme parken, waar u kunt snorkelen en duiken, zijn prachtige onderwaterwerelden met kleurrijke vissen, inktvissen, kreeften en schildpadden.  

Er zijn vele wilde en geheimen plekken op de eilanden die u enkel en alleen te voet kunt bereiken. Een wandeling onder begeleiding van een deskundige en lokale gids is absoluut aan te raden.   Sommige wandelingen zijn gemakkelijk, terwijl anderen, vaak in de bergen, een goede conditie vereisen. Dit is de beste manier om over de endemische flora en fauna te leren en te zien. Binnen het Constance Ephelia Resort kan zelfs de grootste durfal aan zijn trekken komen met rotsklimmen, abseilen en ziplines.  

Dag 14 – 15: Seychellen – Nairobi – Amsterdam

Het einde van uw reis is in zicht en u wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, via Nairobi, waar u de volgende dag aankomt. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en de reis per gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

El Karama een speciaal programma heeft waarbij u, meestal te voet en soms in voertuigen, alles leert over het samenwerken van leeuwen, mensen, vee en het behoud van een goede balans van het eco-systeem.  

Afrika Kenia Landschap Leeuw
Afrika Kenia Landschap Leeuw

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl