Ontmoet de gorilla’s in Oeganda

Hoogtepunten van deze reis

  • Game drive in Murchison Falls National Park
  • Op zoek naar chimpansees
  • Uniek Queen Elizabeth National Park
  • Prachtige natuurwandelingen
  • Gorilla trekking Bwindi
  • Ontspannen op Bulago Island

Gorillatrekkings door schitterende wouden, chimpansees in hun natuurlijke habitat en prachtige, ongerepte natuur: deze reis zal u het echte wildernisgevoel geven. Maak kennis met dit heel bijzondere stukje Afrika.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Entebbe

U vliegt met KLM naar Entebbe, de voormalige hoofdstad van Oeganda. Deze vlucht maakt een tussenstop in Kigali, Rwanda. Laat in de avond arriveert u op de luchthaven en wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Entebbe ligt op een schiereiland in het Victoria meer en is omringt door vele vissersdorpjes. Entebbe is de perfecte uitvalsbasis voor uw reis door de parel van Afrika.

Dag 2: Entebbe - Murchison Falls National Park

U laat Entebbe achter u en reist naar Murchison Falls National Park. Onderweg brengt u een bezoek aan Ziwa Rhino Sanctuary. Dit reservaat is de enige plek in Oeganda waar wilde neushoorns leven. In het park zijn 24 uur per dag parkwachters en beveiligers aanwezig om de neushoorns te beschermen tegen stroperij en roofdieren. Naast de vele neushoorns ziet u hier ook veel vogelsoorten, zoogdieren en reptielen zoals krokodillen en nijlpaarden. Na uw bezoek reist u door naar het Murchison Falls NP. Het park is bekend om de beroemde Murchison watervallen.

Dag 3: Murchison Falls National Park

Vroeg in de ochtend gaat u op zoek naar giraffen, leeuwen en ander wildlife tijdens een game drive. Na de lunch geniet u van een boottocht over de Nijl naar de voet van de indrukwekkende watervallen. Het Murchison Falls National Park is het grootste nationale park van Oeganda en dwars door het park stroomt de Nijl die begint bij het Victoriameer en pas eindigt in de Middellandse Zee. Tijdens de boottocht over de rivier heeft u een prachtig uitzicht op de watervallen. Een wandeling brengt u naar een uitzichtpunt waar u een adembenemend uitzicht heeft over de watervallen.

Dag 4: Murchison Falls NP – Kibale Forest National Park

Een lange maar mooie rit brengt u vandaag naar het Kibale Forest National Park. Onderweg doorkruist u heuvelachtige en natuurrijke gebieden met uitgestrekte theeplantages. In de dichte jungle van het Kibale Forest National Park leeft het grootste aantal primaten van Oost-Afrika, waaronder de chimpansee. In het park leven onder meer roodstaartaapjes, olijfbavianen en colobusaapjes maar de voornaamste reden om dit park te bezoek zijn de honderden chimpansees.

Dag 5: Kibale Forest National Park

U gaat in de ochtend te voet het Kibale Forest National Park in op zoek naar chimpansees. In de ochtend zijn de chimpansees het meest actief. Overal hoort u de chimpansees maar zij weten zich goed te verbergen. Houd daarom onderweg goed uw ogen open en ga op zoek naar deze bijzondere dieren. Na de lunch maakt u een natuurwandeling in het Bigodi Swamp, een moerasgebied waar talloze vogelsoorten, vlinders en primaten leven.

Dag 6: Kibale Forest NP – Queen Elizabeth National Park

In de vroege ochtend bezoekt u de kratermeren en reist u vervolgens naar het Queen Elizabeth National Park, dat een van de meest diverse ecosystemen van heel Afrika heeft. Het Queen Elizabeth National Park bevindt zich in het westen van Oeganda en ligt aan de voet van het Rwenzori gebergte. Hier leven onder meer primaten zoals de chimpansee, nijlpaarden, olifanten, leeuwen, luipaarden, hyena’s en grote kuddes buffels. Maar er leven ook meer dan 600 verschillende vogelsoorten!

Dag 7: Queen Elizabeth National Park

In de vroege ochtend maakt u een game drive door het afwisselende landschap met onder meer savannes, kratermeren, tropisch regenwoud, rivieren en moerassen. Na de lunch maakt u een onvergetelijke boottocht over het Kazinga kanaal. Het Kazinga kanaal is een natuurlijke waterweg die het Edwardmeer en Georgemeer met elkaar verbindt. Spot de krokodillen op de oevers, vogels, nijlpaarden, olifanten en buffels die verkoeling zoeken in de modder.

Dag 8: Queen Elizabeth NP – Bwindi Forest National Park

In de loop van de ochtend vertrekt u naar het Bwindi National Park. Dit park staat bekend om de magische gorilla trekkings. Ongeveer de helft van de zeldzame berggorilla's ter wereld leeft in deze omgeving en er is een hele goede kans om deze bijzondere dieren te aanschouwen. ’s Middags maakt u een wandeltocht naar een lokale Batwa gemeenschap die een traditioneel leven leiden in de bossen en de eerste bewoners waren in het zuidwesten van Oeganda.

Dag 9: Bwindi Forest National Park

Een bijzondere dag: u gaat er op uit voor de gorillatrekking. Trekken door het onherbergzame regenwoud‚ langs klaterende watervallen en steile kliffen is best een klus, maar de inspanning meer dan waard. U zult enkele uren onderweg zijn in het dichtbegroeide woud voordat de beloning zich aandient in de vorm van een gorillafamilie maar u zult hier geen spijt van krijgen. In het gebied leven meerdere gorillafamilies die bestaan uit minstens één zilverrug; het dominante mannetje.

Dag 10: Bwindi Forest National Park – Bulago Island

Uw avontuur door de dichtbegroeide bossen en jungle wordt afgesloten met een ontspannen strandverblijf. U wordt naar de lokale luchthaven gebracht voor de vlucht naar Entebbe. Vervolgens wordt u middels een privétransfer naar de haven gebracht vanwaar u middels een boottocht aankomt op de plek van bestemming: Bulago Island bij het Victoriameer.

Dag 11: Bulago Island

Dag ter vrije besteding. Bulago Island heeft een prachtig zwembad met uitzicht over het Victoriameer en u verwacht het misschien niet in Oeganda, maar het is een heerlijke, paradijselijke bestemming. Geniet van uw laatste dag in Oeganda en kom bij van de intensieve dagen door de dichtbegroeide bossen. Bewonder de wuivende palmbomen, ontspan op de ligbedden en proost op een onvergetelijke reis.

Dag 12-13: Bulago Island – Entebbe – Amsterdam

U vaart terug naar het vasteland en wordt naar de luchthaven gebracht. ’s Avonds laat vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt. Helaas het einde van een onvergetelijke en bijzondere rondreis door Oeganda!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In Bwindi National Park volgens de laatste telling 459 gorilla’s leven?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl