Exclusieve vliegsafari Namibië

Hoogtepunten van deze reis

  • Chartervluchten met een Cessna
  • Safari's van wereldklasse in het Etosha National Park
  • De betoverende Sossusvlei
  • Ongerept Koakoland
  • Veel excursiemogelijkheden vanuit de lodges
  • Inclusief dolfijncruise

Van bovenaf openbaren de uiteenlopende landschappen van Namibië zich aan u. In 15 dagen vliegt u per Cessna naar hoogtepunten van Namibië als de rode Sossusvlei, het ruige Damaraland, wildwalhalla Etosha National Park en het geïsoleerde Koakaland.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

In de ochtend vliegt u met KLM naar Johannesburg. Hier maakt u een tussenstop en verblijft u in een hotel bij de luchthaven. De volgende ochtend vliegt u door naar Windhoek. 

Dag 2: Johannesburg - Windhoek

Op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale gids en wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of bijkomen van de lange vlucht in uw fijne accommodatie, het Olive Grove Guesthouse.

Dag 3: Windhoek - Namib Rand Nature Reserve

Per Cessna vliegt u naar Kwessi Dunes‚ vanwaar u naar uw accommodatie wordt gebracht. Kwessi Dunes is gelegen in het uitgestrekte NamibRand Nature Reserve, waar glooiende woestijnvlaktes en iconische rode duinen elkaar afwisselen. U verblijft in een exclusieve lodge midden in de rode zandduinen. Sta voor en dag en dauw op om de zonsopgang vanaf een zandduin mee te maken. Geniet van een panoramisch en adembenemend uitzicht vanaf de lodge dat u nooit zal vergeten. Uw gids neemt u mee de woestijn in en laat u zien dat er meer leven is dan u ooit had verwacht.

Dag 4: Namib Rand Nature Reserve

Er worden vanuit de lodge diverse activiteiten in de machtige woestijn georganiseerd. Zoals hot-air ballooning, paardrijden en natuurlijk mogelijkheden om per voet of per auto de ongerepte natuur in het gebied te verkennen. Aan het einde wacht een verfrissende duik in het zwembad terwijl u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Dag 5: Namib Rand Nature Reserve - Swakopmund

Vandaag brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Sossusvlei, een klei-vallei te midden van de Namib woestijn wat lijkt op een prachtig schilderij van de natuur. Elke foto die u hier maakt is gegarandeerd een prachtig plaatje. Bezoek de Deadvlei, een voormalig moerasgebied wat door de enorme droogte beschikt over uitgedroogde bomen die op kunstwerken lijken. Voor de lunch wandelt u door de Sesriem Canyon en vliegt u vervolgens verder naar Swakopmund. Onderweg heeft u nogmaals de kans de Sossusvlei te bewonderen, ditmaal vanuit de lucht. U verblijft in een accommodatie aan de boulevard van Swakopmund waar u enkele stappen verwijderd bent van een fijn zandstrand.

Dag 6: Swakupmond

's Ochtends geniet u van een cruise waarbij u op zoekt gaat naar dolfijnen. U zult tijdens deze tocht vast en zeker niet alleen dolfijnen maar ook veel zeehonden tegenkomen. In de middag kunt u in het stadje zelf naar de dagelijkse markt op zoek naar souvenirs of genieten van een kopje koffie met een lekker gebakje in een Duitse Konditorei! Of neem een duik in de zee en laat uzelf opdrogen op het privéstrand van het hotel. Wandel naar de bar van het hotel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op zee terwijl u misschien wel geniet van een heerlijke cocktail.

Dag 7: Swakupmond - Damaraland

Uw piloot brengt u vandaag weer verder naar uw kamp in de bergen in Damaraland. Damaraland is een woestijnachtige regio bekend om de bergen en de indrukwekkende roodkleurige rotsen. Het is tevens een van de meest schilderachtige en avontuurlijke gebieden van geheel Namibië. De naam van de regio stamt af van de bevolking die hier leeft, namelijk de Damara. Met uw gids gaat u vanuit uw luxe kamp op zoek naar de woestijnolifanten die in dit gebied leven.

Dag 8: Damaraland

Een dag in Damaraland betekent wandelen in dit schitterende gebied dat het territorium is van de woestijnolifant. Meestal kruisen er dagelijks kuddes de rivierbedding op zoek naar water en voedsel. In de ochtend maakt u een jeepsafari om op zoek te gaan naar de woestijnolifant en na de lunch bezoekt u Twyfelfontein. In Twyfelfontein bezoekt u de bekende rotstekeningen genaamd Bushman Paintings. Deze bijzondere rotstekeningen, die voornamelijk bestaan uit ingegraveerde diertekeningen, staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 9: Damaraland - Skeleton Coast Park

Uw piloot brengt u verder naar de uitgestrekte wildernis tussen het Palmwag gebied en het iconische Skeleton Coast Park. Dit exclusieve kamp bevindt zich te midden van een ruig, dramatisch landschap en is vanwege haar desolate ligging enkel bereikbaar per vliegtuigje. Vanuit het kamp maakt u verschillende excursies zoals gamedrives en natuurwandelingen. Bovendien hebt u de mogelijkheid om door middel van een bijzondere vlucht de kust met scheepswrakken en kolonies pelsrobben van bovenaf te bewonderen.

Dag 10-11: Skeleton Coast

De Skeleton Coast is een van de meest geïsoleerde, maar tevens indrukwekkendste gebieden van zuidelijk Afrika. Hier heeft de natuur tot op de dag van vandaag de overhand gehad in de ontwikkeling van het gebied. Het is een eenzame, onbewoonde wildernis waar u zandduinen, winderige zandvlaktes, diepe canyons en zoutvlaktes aantreft. Maar ook zeehondenkolonies, scheepswrakken en een van de meest productieve visgebieden ter wereld. Waterbronnen ontspringen tussen zandheuvels, waardoor zeldzame oases ontstaan, waar dieren op afkomen. De enige stam die u in dit gebied zult aantreffen zijn de Himba's. Ver weg van de bewoonde wereld hebben zij nog een harder bestaan dan de Himba's in Kaokoland. Een bezoek aan de Himba's is een onvergetelijke gebeurtenis. U ervaart zelf hoe dit volk zich heeft weten aan te passen aan de erbarmelijke omstandigheden en zich tegelijkertijd heel rijk voelen. Belangrijk bij het bezoeken van de Himba's is dat u zich op de hoogte stelt van hun persoonlijke gebruiken, tradities, normen en waarden. Een aanrader vanuit de lodge is een picknicklunch in de Marienfluss Valley om te genieten van de rust en de natuur. Geniet van het uitzicht over het ruige landschap nadat u een frisse duik heeft genomen in het zwembad van de lodge. U kijkt uit over onder meer de Hoanib rivier die bijna altijd droog staat.

Dag 12: Skeleton Coast - Onguma Private Game Reserve

De laatste bijzondere natuurbeleving heeft u in het privéreservaat Onguma‚ aan de rand van het Etosha National Park. Hier ligt uw accommodatie midden in de bush‚ waardoor wilde dieren tot dichtbij het kamp kunnen komen. Met slechts een paar luxe tenten verblijft u hier in alle privacy in het hart van de natuur. De komende dagen komt u hoogstwaarschijnlijk meer wilde dieren dan mensen tegen. U maakt verschillende safari’s met uw uitstekende gidsen‚ zowel in het privéreservaat als in het Etosha National Park.

Dag 13: Onguma Private Game Reserve

Op ongeveer zestig meter van het kamp bevindt zich de waterpoel waar regelmatig wild komt drinken. Na de game drives geniet u aan het zwembad van het prachtige uitzicht. De lodge leent zicht uitstekend voor een ontspannen namiddag terwijl u de dieren voorbij ziet lopen. De keuken biedt een perfecte mix tussen Europese en Afrikaanse gerechten. Zoals het woord Onguma beschrijft; ‘the place you don't want to leave'. Hier ervaart u het kloppend hart van Afrika.

Dag 14-15: Onguma Private Game Reserve - Windhoek - Amsterdam

Er is helaas een einde gekomen aan uw onvergetelijke rondreis door Namibië. Uw piloot brengt u weer naar de bewoonde wereld. U vliegt vanaf Windhoek weer terug naar Amsterdam‚ waar u de volgende morgen aankomt. Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt, diverse lunches en diners, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur/piloot inbegrepen.

Wist u dat

De Afrikaanse olifant tot wel 200 liter water per dag kan drinken?

Lokale bevolking - Namibie
Zonsondergang - Giraffen - Oranje - Namibie
Zeehonden - Skeleton Coast - Namibie
Olifanten - Namibie
Vliegtuig - Namibie
Leeuw - Namibie
Lokale bevolking - Namibie
Zonsondergang - Giraffen - Oranje - Namibie
Zeehonden - Skeleton Coast - Namibie
Olifanten - Namibie
Vliegtuig - Namibie
Leeuw - Namibie

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl