Bijzondere en desolate woestijn beleving

Hoogtepunten van deze reis

  • Drie verschillende woestijnlandschappen van Namibië
  • Bijzondere accommodaties in afgelegen gebieden
  • Vervoer veelal per lichtgewicht vliegtuig
  • Inclusief verschillende excursies en maaltijden
  • Zandduinen van de Sossusvlei
  • Maak kennis met de Himba's

Een reis gericht op de desolate landschappen van Namibië. De rode zandduinen, het steenwoestijnlandschap en de hoge gele zandduinen welke direct in contact komen met de ruige Atlantische Oceaan. Accommodaties ver van bewoonde wereld, midden in de uitgestrekte natuur met prachtige zonsopgangen en –ondergangen!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam –Johannesburg

Vandaag vliegt u met KLM naar Johannesburg waar u overnacht in een hotel nabij de luchthaven.

Dag 2: Johannesburg - Windhoek

Vandaag vliegt u door naar Windhoek. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale gids en wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. 

Dag 3-4: Namib Rand Nature Reserve

Per Cessna, een lichtgewichttoestel, vliegt u naar Kwessi Dunes‚ vanwaar u naar uw accommodatie wordt gebracht. Wanneer u over land zou reizen, laat Namibie u al bijzondere vergezichten zien, maar het uitzicht vanuit de lucht is indrukwekkend vanuit alle hoeken. Als u het Namib Rand Reservaat nadert, zie u de iconische rode zandduinen, zover uw ogen kunnen kijken. Het reservaat is Afrikaans eerste ‘International Dark Sky’ reservaat, een uitstekende plek voor betoverende avonden met de magische sterrenhemel. U verblijft twee nachten in deze lodge, inclusief een dagtrip naar de rode zandduinen van de Sossusvlei en optioneel de mogelijkheid voor een qaudbike tocht of een natuurrit over het reservaat.

Dag 5-6: Damaraland

In de ochtend vertrekt u voor de vlucht richting Damaraland. Terwijl u richting het noorden vliegt, passeert u Eduard Bohlen, een van de beroemdste scheepswrakken welke aan de kust is gedreven in 1909, evenals Conception Bay en Sandwich Harbor. In Swakopmund maakt u een landing voor een lunch op het strand en een korte rondleiding door de stad. Vervolgens vliegt u verder naar het noorden. Het vliegtuig keert landinwaarts richting de Hoanib. De komende twee nachten verblijft u in Hoanib Valley Camp. Deze dagen gaat u met verschillende tochten waarbij u opzoek gaat naar de woestijnolifant in haar natuurlijke leefomgeving. Tijdens deze tochten kunt u ook leeuwen, neushoorns en giraffen tegenkomen. Ook brengt u een bezoek aan een lokaal Himba dorp, een van de traditionele stammen welke in dit land leven.

Dag 7-8: Skeleton Coast

Vandaag wisselt u twee vleugels in voor vier wielen en rijdt u naar de beroemde Skeleton Coast. De rit duurt een hele dag en is een van de meest spectaculaire ritten van het land. Onderweg passeert u Hoanib-rivier, de thuisbasis van grote kuddes olifanten. Vanaf daar volgt de route de loop van de Hoarusib-rivier, waar droge vlaktes plaats maken voor een met klei bedekt landschap, en wanneer de zeebries meer op komt zetten, verandert het landschap in witte zandduinen. U brengt twee nachten door in de bekroonde Shipwreck Lodge, ontworpen om te lijken op de scheepswrakken langs de angstaanjagend mooie Skeleton Coast. Als het weer het toelaat maakt u verschillende excursies, o.a. een quadbike tocht of sandboarden, een trip naar de robben kolonie bij Mowe Bay met stops  bij het scheepswrak Suiderkus, de verlaten Westies diamand mijn en de overblijfselen van de Ventura Bomber.

Dag 9-10: Skeleton Coast – Windhoek – Amsterdam

Vandaag brengt uw piloot u weer terug naar de bewoonde wereld en vliegt u naar de Eros luchthaven nabij Windhoek. Per transfer wordt u naar de internationale luchthaven van Windhoek gebracht en vliegt u vanuit hier via Johannesburg terug naar Amsterdam, waar u de volgende morgen arriveert. U kijkt terug op een unieke combinatie van landschappen en fijne accommodaties! Het is ook mogelijk om deze reis te verlengen met bijvoorbeeld een verblijf in Etosha.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner inbegrepen (behalve in Windhoek; alleen ontbijt), genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur/piloot.

Wist u dat

Er bijna 30 verschillende talen worden gesproken in Namibië?

Kwessie - Dunes - Namibië
Kwessie - Dunes - Namibië

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl