De oude koningssteden van Marokko

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek de rijke historie van Marokko
  • Dwaal door de wirwar van oude steegjes en souks
  • De minaretten, fonteinen en mozaïeken in de oudste koningsstad Fez
  • Bezoek het Djemaa el Fna plein in sprookjesachtig Marrakech
  • Bewonder de Romeinse nederzetting Volubilis en Meknes
  • Fascinerende steden Fez, Meknès en Marrakesh

Deze drie koningssteden van Marokko, Fez, Meknès en Marrakesh hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal ooit de hoofdstad geweest van het koninkrijk. Laat uzelf onderdompelen in de historie van het prachtige land en geniet van de bijzondere cultuur. De smalle straatjes van de oude medina, de drukbezochte pleinen en de kleine theehuizen waar de lokale inwoners samenkomen. Marokko is een unieke bestemming!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Casablanca

U vliegt met KLM naar Casablanca. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door uw privéchauffeur en naar uw accommodatie gebracht. U bezoekt vandaag het grootse en indrukwekkende Hassan II-moskee. Het ligt op een spectaculaire locatie op een platform aan de Atlantische Oceaan en binnen in de moskee is een deel van de vloer gemaakt van glas, zodat de aanbidders boven de zee kunnen knielen.

Dag 2: Casablanca – Volubilis Ruïnes - Meknes - Fez

's Ochtends vervolgt u uw reis naar Fez. Onderweg maakt u een stop bij de Romeinse ruïnes van Volibilis, waar mensen uit de hele Middellandse Zee en Noord-Afrika rond de 1e eeuw migreerden naar het vruchtbare Atlasgebergte. Volubilis was een oude Berberse en Romeinse stad, die u nog steeds het gevoel geeft alsof u in de Gouden Eeuw loopt. Nadat u de dramatische ruïnes en goed bewaarde oude huizen en tempels hebt verkend, wordt u ontvangen in de naburige stad Mekes, waar u een rondleiding krijgt door de prachtige keizerlijke poorten. U eindigt deze dag in Fez.

Dag 3: Fez

Deze dag staat in het teken van het verkennen van Fez. Deze stad is opgericht in 781 n.C. en heeft een bijzondere sfeer. De medina hier is de oudste medina ter wereld en samen met de gids ontdekt u de levendige steegjes. Als lunch bezoekt u verschillende soeks waar u traditionele Marokkaanse hapjes kunt proeven, waaronder gedroogd vlees, olijven, sardientjes of pittige aardappelkoekjes. U ontdekt de wereld van specerijen in de theekuil en maakt kennis met de joodse wijk van de medina. Er wordt een zeer smakelijk diner voor u verzorgd bij het hotel.

Dag 4: Fez

Een bezoek aan de legendarische leerlooierijen mag niet ontbreken, hier wordt al generaties lang leer geverfd, wat voor een indrukwekkend beeld zorgt. Daarna wandelt u naar ‘s werelds oudste en langst werkende studie instituut ter wereld; de Universiteit van Al Quaraouiyine, opgericht in 859 n.C. Na de lunch wandelt u door de wijk waar de ambachtsmannen al eeuwenlang hun werk uitoefenen, bekend om de ambachten van goederen variërend van houtsnijwerk, metalen, leerbewerking en meer. Leer van de beste hoe u een boek kunt inbinden op de traditionele methode, en hoe u het leer kunt bewerken.

Dag 5: Fez - Marrakesh

In de ochtend stapt u in de auto voor de reis naar Marrakesh, een prachtige route door de binnenlanden van Marokko. Onderweg luncht u in een lokaal restaurant. Met zonsondergang wandelt u naar het Djemaa El Fna- plein in Marrakesh. Dit legendarische plein zal al uw zintuigen prikkelen. Van slangenbezweerders tot acrobaten, verhalenvertellers, waarzeggers, henna-tattoo kunstenaars, muzikanten en voedselverkopers, de sfeer creëert een plek van ongeëvenaarde energie. U zult dan op je gemak genieten van het diner en genieten van de bruisende sfeer van Marrakesh.

Dag 6: Marrakesh

Vandaag gaat u Marrakesh ontdekken. Allereerst bezoekt u de grootste moskee van de stad, Koutoubia. Samen met het Bahia Paleis vormt dit een iconisch beeld van Marrakesh. Vervolgens wandelt u de medina in voor een smakelijke lunch. ‘s Middags wandelt u door de smalle steegjes van de medina, langs de oude Joodse wijk. In 1500 was dit een bruisende wijk, waar Joden en Arabieren samenwerkten als bakkers, juweliers, suikerhandelaren, ambachtslieden om hun zaken te gezamenlijk te doen groeien. Verdwaal in de medina, waar de straatjes aan een doolhof doen denken.

Dag 7: Marrakesh - Amsterdam

U verlaat Marokko en wordt middels een transfer naar de luchthaven van Marrakesh gebracht. Hiervandaan vliegt u met KLM naar Amsterdam. Welkom thuis na deze indrukwekkende reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De vierde en tevens laatste koningsstad van Marokko Rabat is? Dit is momenteel de hoofdstad.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl