Rondreis Botswana en Mauritius

Hoogtepunten van deze reis

  • Vergezichten en uitstekende natuurbelevenissen in Chobe National Park
  • Game drives, bushwandelingen en unieke helikoptervluchten
  • Ontdek de Okavanago Delta, een paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers
  • Verblijf in bijzondere tenten voor een ultieme safari-ervaring
  • Snorkelen, duiken en watersporten
  • Verrassende flora en fauna in de natuurparken van Mauritius

Het beste van twee werelden komt samen tijdens deze 16-daagse reis naar deze twee landen. Badende olifanten in de Okavango rivier in Botswana en langgerekte idyllische stranden met wuivende palmbomen op Mauritius. Dommel weg in een strandstoel en laat alle indrukken van die onvergetelijke safari bezinken, terwijl de azuurblauwe oceaan aan uw voeten ligt.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

Vanaf Amsterdam vliegt u direct naar Johannesburg. In de avond komt u aan en verblijft u in het hotel op de luchthaven. 

Dag 2: Johannesburg – Chobe

Na een korte vlucht van Johannesburg naar Kasane, het vierlandenpunt in Afrika, wordt u verwelkomd en naar het Chobe Under Canvas gebracht. De komende dagen kunt u het avontuur van uw leven zo dicht mogelijk bij de natuur beleven in de ontspannende eenzaamheid van het Afrikaanse landschap.  

Dag 3: Chobe

Botswana's eerste nationale park beslaat bijna elf duizend vierkante kilometer. In het droge seizoen is Chobe een toevluchtsoord voor vele wilde dieren. Grote concentraties olifanten en buffels komen samen aan de oevers van de Chobe rivier. Chobe Under Canvas ligt in het noordelijke deel van Chobe, dichtbij de rivier. U verblijft in een mobiele tent, wat zorgt voor een ultieme safari ervaring en tevens een minimale impact heeft op de omgeving. Geheel één met de natuur, waarbij er geen elektriciteit en wifi is, verlichting op zonne-energie werkt, douchen met een emmer gebeurt en maaltijden worden bereid op een vuur van kolen. Tijdens uw verblijf wordt met u besproken wat u wenst te doen en zien. Professioneel getrainde gidsen begeleiden u graag tijdens zogenoemde game drives en rivier safari's. De avond sluit u af met een heerlijk diner onder de sterrenhemel. Al snel volgen de verhalen over de avonturen van de dag! 

Dag 4: Chobe – Nxabega Okavango Camp

Vanaf Kasane vliegt u, in ongeveer anderhalf uur, over de eilanden en kronkelende waterwegen naar de Nxabega landingstrip. Een ervaring op zich, waarbij u zelfs de kans heeft om groepen olifanten vanuit de lucht te zien. Het Nxabega Okavango Tented Camp is ideaal gelegen om de pracht van de Okavango Delta te verkennen. Het kamp bevindt zich op een exclusieve concessie die grenst aan het Moremi Game Reserve. 

Dag 5 – 6: Nxabega Okavango Camp

De Delta is een van 's werelds grootste natuurlijke fenomenen, met een reeks van zowel permanente als verdwijnende waterwegen en uiterwaarden. Geheel in harmonie met de omgeving ligt uw elegante tentsuite, met een adembenemend uitzicht op mopane bossen en seizoensgebonden overstroomde graslanden. Tijdens exclusieve ochtend- en namiddag-gamedrives, die doorgaan na zonsondergang verkent u dit indrukwekkende gebied met een gevarieerd landschap en een diversiteit aan wilde dieren en vogels. Een wandelsafari behoort ook tot de mogelijkheden en biedt een hele andere ervaring, zonder beperkingen van voertuigen en wegen. Observeer en leer terwijl uw gids de geluiden en signalen van de bush vakkundig interpreteert. Omdat veel van de meest afgelegen gebieden van de Delta op geen enkele andere manier bereikbaar zijn, is een luchtperspectief de ideale manier om het labyrint van kristalheldere kanalen te zien. Een helikoptervlucht over de Delta laat u zien hoe ongelofelijk divers en met grote aantallen het wild in het gebied is. Zweef boven een groep nijlpaarden die de hele dag in de diepten van een lagune slapen, kijk hoe een kudde olifanten langzaam door open graslanden kuiert en bewonder de synchrone beweging van een groep rode lechwe antilopen terwijl ze door een rand van papyrusriet in het ondiepe water springen. 

Dag 7: Nxabega Okavango Camp – Xaranna Okavango Camp

Hoewel u slechts op 10 minuten vliegen van uw volgende bestemming zit is de omgeving weer heel anders. Xaranna is exclusief gelegen op een eigen eiland in de Delta omgeven met goudgras begroeide uiterwaarden die worden bewoond door een verbluffende verscheidenheid aan wilde dieren. Ook hier wordt impact op de natuur zoveel als mogelijk beperkt. 80% van het totale energieverbruik van Xaranna wordt geleverd door een fotovoltaïsch hybride systeem op zonne-energie, de eerste in zijn soort in Botswana.  

Dag 8: Xaranna Okavango

Xaranna Okavango Delta Camp is een prachtig kamp in een idyllische hoek van de Okavango met enkele van de mooiste en meest typische landschappen van de Delta. Zowel in de vroege ochtend als in de namiddag en avond gaat u, onder begeleiding van experts, in een safarivoertuig het gebied verkennen. Het landschap dat op gamedrives wordt doorkruist, omvat uiterwaarden, maar ook seizoensgebonden graslanden, bossen, struikgewas en savanne. Game drives volgen de Big Five, evenals een verscheidenheid aan andere dieren. Een wandeling in de omgeving van het kamp met een gewapende gids, biedt weer een hele andere ervaring van geuren en geluiden van de Okavango Delta. Om de uitgebreide en chaotische waterwegen op te gaan wordt gebruik gemaakt van een elektrisch aangedreven ‘eco-boot’ of mokoro. In het dichte riet en papyrus worden veel unieke vogels en kikkers waargenomen en in het water een grote verscheidenheid aan vis. Leeuwen troepen, cheeta's, luipaarden en Afrikaanse wilde honden worden af en toe gespot, terwijl nijlpaarden zich verstoppen in de diepere kanalen en lagunes. Het gebied herbergt een grote concentratie van olifanten en buffels, terwijl roan en sabelantilopen af en toe worden gespot in de open bossen. 

Dag 9: Xaranna Okavango Camp – Johannesburg

U neemt afscheid van de Okavango Delta en vliegt terug naar Johannesburg waar u de komende nacht op de luchthaven verblijft. 

Dag 10: Johannesburg – Mauritius

Vroeg in de ochtend vliegt u van Johannesburg direct naar Mauritius, een vulkanisch eiland omgeven door het warme azuurblauw water van de Indische Oceaan. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze vriendelijke lokale vertegenwoordiging die u naar het Constance Belle Mare Plage brengt. 

Dag 11 – 14: Mauritius

Mauritius is een spectaculaire bestemming en herbergt ongeveer zevenhonderd plantensoorten, zeldzame vogels evenals een groot aantal zeedieren. Met name de laatste soort zorgen ervoor dat snorkelen en duiken tot een van de bekendste activiteiten van Mauritius zijn. Bezoek Grand Baie, een winkel- en vrijetijdsmekka, de Balaclava ruïnes op slechts een steenworp afstand van de Baie aux Tortues, bezoek de gezellige, drukke Flacq markt en luier op het mooiste strand van Mauritius, het Ile aux Cerfs.  

Naast het grenzeloze scala aan activiteiten en mogelijkheden om te ontspannen, zijn de adembenemende natuurlijke kenmerken van Mauritius zeker de moeite waard. Het eiland is beladen met tropische watervallen, met palmen omzoomde stranden en jungle-achtige binnenlanden. De Seven Coloured Earths van Chamarel, gelegen in het zuidwesten, is een geologische bijzonderheid met een opvallend kaal landschap met diepe geulen en verschillende tinten rood, bruin, grijs en paars. In het Black River Gorges National Park kunt u de wandel- en mountainbike routes verkennen. 

Dag 15 – 16: Mauritius – Amsterdam

Vanaf Mauritius vliegt u terug naar Amsterdam, alwaar u de volgende dag aankomt.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Mauritius vernoemd is naar Maurits graaf van Nassau, de latere prins van Oranje. In 1598 werd het eiland gekoloniseerd door Nederlandse zeevaarders.  

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl