Zuid-Georgië, Antarctische schiereiland en de Falkland eilanden

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek de mooie natuur en wildrijke sub-Antarctische eilanden
  • Ontdek de rijke geschiedenis van de Falkland eilanden
  • Vaar langs immense gletsjers en cruise met zodiacs door een spectaculair labyrint van ijsbergen
  • Spot verschillende pinguïnsoorten op uw reis, waaronder de mooi gekleurde koningspinguïn
  • Zie een breed scala aan ander wildlife, zoals verschillende zeevogels, robben en walvissen
  • Verken het ongeëvenaard natuureiland Zuid-Georgië

Tijdens deze afwisselende vaarroute naar het Antarctisch gebied bezoekt u zowel Antarctica als de sub-Antarctische eilanden. Zowel landschappelijk als ook qua flora & fauna geeft deze reis een divers beeld van deze bijzondere streek.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Ushuaia

Aankomst in Ushuaia, waar u wordt opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel wordt gebracht voor een overnachting zodat u uitgerust aan boord gaat van het schip. 

Dag 2: Vertrek vanuit Ushuaia

De ochtend is ter vrije besteding. In de namiddag gaat u aan boord van uw expeditieschip en verlaat u de haven van Ushuaia.

Dag 3-4: Op zee

Deze dagen brengt u door op zee en steekt u de Drake Passage over. U zult merken dat het schip wordt gevolgd door verschillende soorten zeevogels zoals diverse soorten albatrossen en of stormvogels. Misschien spot u zelfs dolfijnen of zeerobben. 

Dag 5-8: De Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica schiereiland

Met zijn sneeuw bedekte bergketens en imposante gletsjers krijgt u op het Antarctisch Schiereiland rondom de klok indrukwekkende landschappen te zien. Antarctica is een oase voor eenieder die geïnteresseerd is in wildlife. Miljoenen pinguïns nestelen hier, het pakijs is het domein van zeerobben en walvissen gedijen goed in deze wateren. Velen vinden het Antarctische landschap even boeiend als het wildlife en u zult verrukt zijn van de schoonheid en puurheid van de natuur. Grote ijsbergen kondigen uw komst in het oostelijk deel van het Antarctisch Schiereiland aan. U bezoekt diverse eilanden en baaien‚ waar u ontelbare pinguïns zult zien. In het oostelijke deel van het schiereiland heeft u kans om de Andeliepinguïns te zien. Op het westelijke deel ook de ezelspinguïn en keelbandpinguïn. 

Dag 9: Op zee

Op zee‚ tijdens uw reis naar Zuid Georgië, passeert u de Antarctic Convergence‚ het gebied waar de koude water uit het zuidpoolgebied botst met het warmere water van de Atlantische Oceaan. 

Dag 10: Op zee

Bezoek de informatieve en vermakelijke lezingen van het expeditieteam en leer meer over de natuur, geschiedenis en cultuur van de plaatsen die u tijdens de reis bezoekt. Misschien wilt u gebruik maken van de sauna en jacuzzi's, actief blijven in de sportschool of een boek lenen uit de goed gevulde bibliotheek en ontspannen in een van de vele observatieruimtes aan boord van het schip.

Dag 11-14: Zuid Georgië

Op de stranden van Zuid-Georgië treft u naast robben ook honderd duizenden pinguïns aan waarvan de bekendste de koningspinguïn en de macaronipinguïn zijn. Ook gaat u wellicht naar Grytviken, een verlaten nederzetting, waar men vroeger leefde van de walvissenjacht. Tegenwoordig marcheren pinguïns door de straten en bezetten zeehonden de gebouwen. 

Dag 15: South Georgia

U verlaat South Georgia en gaat op weg naar de Falkland eilanden.

Dag 16-17: Op zee

Het expeditieteam zal hun schat aan kennis over de natuur, de geschiedenis en de natuur blijven delen als onderdeel van de lezingenreeks aan boord. U heeft ruim de tijd om zeevogels te observeren vanaf het achtersteven van het schip, walvissen en andere zeedieren nauwlettend in de gaten te houden, of gewoon te genieten van de vele faciliteiten die op het schip beschikbaar zijn.

Dag 18: De Falklandeilanden

Aangekomen bij de Falkland Eilanden (Malvinas) zijn we van plan de hele dag aan de boeiende westzijde van de archipel te blijven. De indrukwekkende klifkusten, de witte stranden en het beschutting biedende Tussock gras zijn uitstekende broedplaatsen voor talloze dieren. Tijdens een wandeltocht ontmoet u pinguïns‚ robben, diverse soorten watereendvogels‚ zeevogels waaronder wenkbrauwalbatrossen maar mogelijk ook de Caracara of Turkse gier.

Dag 19: De Falklandeilanden

Tijdens onze wandelingen op deze prachtige eilanden treft u diverse soorten planten en grassen aan. Vanaf de stranden tot hoog in de bergen staan in de hele zomer diverse soorten bloemen in bloei, zelfs orchideeën. In Stanley, de hoofdstad van de Falklands, kunnen we kennismaken met de cultuur, die zowel een aantal Zuid-Amerikaanse kenmerken heeft als ook Victoriaanse charme. 

Dag 20: Beagle Channel

Het schip zet in noordelijke richting weer koers richting het vasteland van Argentinië. Ook deze laatste dagen op zee wordt het schip weer gevolgd door diverse zeevogels en mogelijk walvissen. U volgt aan boord de lezingen en informatie van gidsen.Het schip zet in noordelijke richting weer koers richting het vasteland van Argentinië. Ook deze laatste dagen op zee wordt het schip weer gevolgd door diverse zeevogels en mogelijk walvissen. U volgt aan boord de lezingen en informatie van gidsen.

Dag 21: Ushuaia

's Ochtends arriveert u in Ushuaia‚ waar u van boord gaat. 

Alle expedities zijn uitsluitend onder begeleiding van gidsen. De exacte route en het aantal landingsplaatsen kan variëren en is afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wildlife te zien. De definitieve reisroute wordt bepaald door de kapitein en de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden, maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Ook reizen we oplettend en met zorg door het gevoelige milieu van Antarctica met zo min mogelijk impact op natuur en dieren. We laten niets achter en nemen alleen foto’s en herinneringen mee naar huis. Dat is ecotoerisme op zijn best.


Data & prijzen

Vertrekdata:
24 oktober 2024 met de Sylvia Earle 
18 december 2024 met de Greg Mortimer 

Een 19-, 20-, 21- en 23-daagse expeditiecruise is mogelijk met diverse schepen en op verschillende vertrekdata gedurende het reisseizoen 2024-2025. Het is ook mogelijk om op een fly-cruise route mee te gaan. De reis duurt dan 16 of 17 dagen. De 'Fly the Drake' route vertrekt vanuit Punta Arenas in Chili.
Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat en mogelijk ook last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. Bij enkele vertrekdata ook een hotelovernachting

Wist u dat

Op de Zuidpool de natuur zich manifesteert in een extreme en overweldigende vorm?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl