Reisverhaal van Noord- tot Zuid-Peru: Iedere dag een verrassing

20 Feb 2017

Thika Travel, Reizigers

Waarom meerdere Latijns-Amerikaanse landen combineren als Peru alleen al zoveel ongerepte pareltjes heeft? Ton en Olga Spoor wilden een bezoek aan ‘hun’ non-profitorganisatie in Lima, Peru, combineren met andere landen in Latijns-Amerika. Maar nadat ze van onze reisexperts Selinde en Karin hoorden wat Peru allemaal te bieden heeft, waren de andere landen van de baan. Ton vertelt:

''Ik zit in het bestuur van Stichting Vrienden van ARIE. Zij behandelen in vijf centra gehandicapte kinderen uit de sloppenwijken van Lima. Ik wilde met mijn vrouw een bezoek aan deze organisatie combineren met een mooie reis door Latijns-Amerika. Dat werd na tips van Thika Travel uiteindelijk een rondreis door Peru alleen, waarbij de bekende hoogtepunten van het zuiden werden gekoppeld aan het ongerepte noorden.

Ogen tekort in ongerept Peru

Iedere dag was een verrassing! We bezochten de Tempel van de Maan die door de eeuwen heen uitstekend bewaard is gebleven. Een echt onbekende plek, onze auto was de enige op de parkeerplaats! De volgende dag logeerden we bij Lucia. Met onze gastvrouw voerden we interessante gesprekken over het leven in dit deel van het land. We hoorden veel over de manier waarop mensen gebruik maken van de natuur, hoe men er leeft. Die opgedane kennis kwam goed van pas toen we de volgende dag het bijzondere Incahuasi festival bezochten, waar zelden toeristen komen. Je begrijpt de manier van leven beter als je door een dorp loopt dat je in Europa niet meer tegenkomt. We kwamen ogen tekort. De kleurrijke kleding, de mis in de kerk en een dansuitvoering; prachtig om mee te maken.

Archeologische opgravingen in Noord-Peru

Wie ook een grote rol heeft gespeeld bij het succes van onze reis was de Nederlandse gids Ron, die al jaren in Noord-Peru woont. Deze bioloog is ook betrokken geweest bij een aantal archeologische opgravingen en vertelt daar levendig over. We zagen mummies die absoluut niet onderdeden voor de wereldberoemde Toetanchamon. Prachtige sieraden en decoraties, zeer indrukwekkend. Het mooie is, bij Toetanchamon staat de ruimte tot de nok toe vol, maar hier hadden we de tijd en ruimte om alles goed te bekijken. De periode komt dankzij Ron echt tot leven en laat zien dat Peru echt een rijke geschiedenis heeft. De Inca’s en Machu Picchu zijn daar in feite maar een klein onderdeel van.

Machu Pichu en Titicaca

Natuurlijk was het zuiden ook mooi. Een bezoek aan Machu Picchu mag toch niet ontbreken, de treinreis van Puno naar Cusco was een echte belevenis en goed verzorgd, zo ook het fantastische verblijf aan het Titicacameer. De combinatie van natuur en geschiedenis in beide regio’s van Peru maakte deze reis prachtig. En dan is het eten ook nog eens overheerlijk. Waar we ook kwamen, in mooie restaurants of bij kleine stalletjes aan de weg, de kwaliteit was altijd goed. Of ik het noorden van Peru kan aanraden? Ik denk met een glimlach terug aan deze reis!”


BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang om de week een mail vol reisinspiratie. Naast het nieuwste reisverhaal vindt u ook allerlei originele reissuggesties. Schrijf u nu in!

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl