Reisverhaal: 10x Bestemmingen die je klein laten voelen – Op de best mogelijke manier

14 Mar 2018

Thika Travel, Reisspecialist

We weten allemaal dat deze wereld groot is, maar er zijn momenten waarop er een lichtje gaat branden en je je realiseert hoe ongelofelijk dit blauwe puntje in het universum eigenlijk is. Dit zijn de momenten waar wij als reizigers voor leven – die plekken vinden die je overdonderd en extatisch achterlaten. Wij zetten voor u tien larger than life ervaringen op een rij!

1. Bhutan – Tiger’s Nest

Het is niet zomaar een tocht. Ruim duizend steile treden liggen tussen u en Tiger’s Nest Monastery, zo’n negenhonderd meter boven Paro Valley in Bhutan. Het is één van de meest heilige plekken in Bhutan. De legende gaat dat Guru Rinpoche het klooster 1300 jaar geleden bezocht op de rug van een vliegende tijgerin. Volledig afgesloten van de wereld laat dit mysterieuze klooster geen fotografie toe binnen de muren. Wilt u het zelf zien, zult u de tocht dus zelf moeten maken!

2. Argentinië – Perito Moreno Gletsjer

Het Los Glaciares National Park in Argentinië is thuis tot één van Patagonië’s grootse wonderen: de Perito Moreno Gletsjer. De gletsjer trekt duizenden bezoekers per jaar die de immense grootte komen bewonderen en, als ze geluk hebben, enorme brokken ijs met donderend lawaai in het Argentino Lake zien vallen. Een blik op de zuidkant van de gletsjer is een must. Hier ziet u de gletsjer in zijn volle glorie, vanaf een punt dat weinig wordt bezocht. Daar zijn nauwelijks andere reizigers en geniet u van een uitzicht waar u stil van wordt.

3. Oeganda – Bwindi Impenetrable Forest

U wandelt over een vulkaanhelling in Oeganda. Soms zijn bamboetakken en lianen uw enige houvast. Het metershoge gebladerte maakt de ondergrond zo zacht dat het lijkt alsof u veert. Ondertussen geniet u van prachtige vergezichten. Net als u denkt dat u uw laatste restje energie heeft verbruikt, gebeurt het. U staat oog in oog met een nieuwsgierige baby berggorilla! De kleine berggorilla speelt en daagt u uit, een adolescent rolt voorbij. Het onverwachte gegrom van de imposante zilverrug brengt een einde aan het schouwspel en plotseling voelt u zich érg klein.

4. Antarctica

Vrij letterlijk aan het einde van de wereld is Antarctica tegelijkertijd onherbergzaam, wild en adembenemend mooi. Besneeuwde ijsbergformaties, enorme gletsjers en blauwwitte ijsschotsen vormen het toneel. Walvissen cruisen door spiegelglad water, pinguïns waggelen over de kiezelstranden en vogels nestelen zich in de rotsen hoog boven u. U probeert het allemaal in u op te nemen en realiseert u dat de dieren hun gang gaan en uw aanwezigheid compleet negeren. Dit is een plek waar millennia lang geen menselijke impact heeft plaatsgevonden – en een plek die ook zo zal blijven.   

5. Botswana – Okavango Delta

De Okavangodelta in Botswana is door haar immense omvang en bijzondere locatie midden in de woestijn een uniek overstromingsgebied. Het is een natuurlijk waterparadijs waar nijlpaarden zich thuis voelen en waar leeuwen van eiland naar eiland gaan, op zoek naar antilopen die het water proberen te mijden. Vanuit een helikopter dringt de grootte van dit gebied pas echt tot u door. Het uitzicht is fenomenaal.

6. India – Golden Triangle

Het is niet voor niets dat de steden Delhi, Jaipur en Agra worden aangeduid als the Golden Triangle van India. Manshoge gouden en zilveren objecten doen uw mond openvallen in het Paleis van de Maharadja in Jaipur. Goud kleurt ook de Taj Mahal in het ochtendgloren. Shah Jahan liet het mausoleum in 1632 bouwen als monument voor zijn geliefde echtgenote. Hij slaagde in zijn ambitie om een monument voor de eeuwen neer te zetten.

7. Réunion – Mafate

Volg het eeuwenoude pad van de marrons in Réunion. De gevluchte slaven trokken in de negentiende eeuw naar een cirque in het binnenland van het eiland. Hun toevluchtsoord in  deze uitgedoofde vulkaankrater groeide uit tot een nederzetting die nog altijd de naam draagt van de marronleider: Mafate. Afgezonderd van de wereld kijkt u vanuit de krater op naar de onmogelijk hoge bergwanden.

8. Iguazú Falls – Argentinië & Brazilië

Gelegen op het drielandenpunt Argentinië, Brazilië en Paraguay liggen Iguazú Falls. Omringd door tropisch regenwoud en daardoor volgens onze experts de mooiste watervallen ter wereld. Zelfs oprichter Joost Tania, die zijn hart verloor aan Zimbabwe met haar majestueuze Victoria Falls, is het hier roerend mee eens. Het donderend geruis van de waterval, het kleurenspektakel van het licht dat op de waterspetters valt en de gigantische hoogte van de kliffen creëren samen een ongelofelijk scenario. 

9. Galápagos – Wolf & Darwin

De Galápagoseilanden staan waarschijnlijk op de bucketlist van elke ervaren duiker. Terecht, want vooral bij de eilanden Wolf en Darwin is zoveel te zien. Schepen komen hier nauwelijks en er mag niet gevist worden. Laat uzelf naar de bodem zakken en zie hoe de hamerhaaien, walvishaaien en gigantische manta’s over u heen zwemmen.

10. Zimbabwe – Hwange National Park

U kruipt tussen de bomen door in Zimbabwe. De olifanten hebben niets in de gaten. Nog niet. U gaat nog een stukje dichterbij en houdt op twintig meter afstand halt. Een ongelooflijk gevoel, in de vrije natuur, bij deze reuzen. Eén van de twee heeft u in de gaten, draait zich om en observeert u. Uw hartslag gaat de hoogte in. Hij houdt u enkele minuten in de gaten, nieuwsgierig, zich afvragend wat u hier doet. U staart terug en bedenkt dat de mensheid echt, echt, écht niet het grootste is wat op deze aarde rondwandelt.   


BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang om de week een mail vol reisinspiratie. Naast het nieuwste reisverhaal vindt u ook allerlei originele reissuggesties. Schrijf u nu in!

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl