Reis Kazachstan

Verrassend Azië

Ontdek alle bestemmingen
Skyline Almaty - Reis Kazachstan

Kazachstan vakantie

Kazachstan is een prachtig voorbeeld van een land dat qua weidsheid en uitgestrekte vlaktes geen nadere introductie behoeft. In dit opzicht is het veelzeggend dat Kazachstan qua oppervlakte maar liefst 65 keer zo groot als Nederland, maar het inwonersaantal nagenoeg gelijk is. Niet verwonderlijk dus dat u soms urenlang door Kazachstan kunt rijden zonder een ander mens tegen te komen, met name in de eindeloos lijkende steppen en dorre woestijnen die Kazachstan rijk is. 

Bekijk alle Kazachstan reizen
Grand Moskee - Reis Kazachstan
Bayterek - Reis Kazachstan
House of Parliament - Reis Kazachstan
Regio Almaty - Reis Kazachstan
Natuur - Reis Kazachstan
Astana - Reis Kazachstan
Landschap - Reis Kazachstan
Astana - Reis Kazachstan

Moderne hoofdstad Astana 

Het Kazachstan zoals we het vandaag de dag kennen, ontstond in 1991 toen het onafhankelijk werd bij het verlaten van de Sovjet-Unie. Het relatief kleine provinciestadje Astana werd de nieuwe hoofdstad, hetgeen gepaard ging met een heuse metamorfose. Wereldberoemde architecten werden aangewend om de Kazachse hoofdstad een nieuw gezicht te geven en in die opzet is men met vlag en wimpel geslaagd. Het hypermoderne Astana is een bruisende stad waar spraakmakende architectuur pronkt naast Russische avant-garde en hedendaagse kunst. 

Voormalig hoofdstad Almaty 

Voordat Astana de hoofdstad van Kazachstan werd, was Alma-Ata, of op zijn Kazachs Almaty, de hoofdstad. Almaty is wel nog altijd de grootste stad van Kazachstan. Almaty ligt in het zuidoosten van Kazachstan tegen een decor van machtige bergpieken. De stad combineert een modern centrum met heldere bergmeertjes, waardoor het zeker het overwegen waard is om op te nemen in uw rondreis door Kazachstan. 

Veelzijdig Kazachstan 

In diverse steden zijn culturele invloeden van de vele bevolkingsgroepen in het straatbeeld terug te vinden, een gevolg van de vele oorlogen, veroveringen en gedwongen verhuizingen in de Sovjettijd, maar natuurlijk ook een gevolg van de handel over de Zijderoute. Europese architectuur, Russisch-orthodoxe kerken en moskeeën wisselen elkaar af in het stadsbeeld. In Taraz, een van de oudste centra van de Zijderoute, hebben Mongoolse en Kazachse heersers talrijke mausolea nagelaten. De natuurparken en bergen bieden een blik op het rijke verleden van Kazachstan. Te midden van duizelingwekkende kliffen en adembenemende uitzichten imponeren overblijfselen van oude vestingen uit het Sogdische Rijk, Scytische grafheuvels en eeuwenoude rotstekeningen uit de Bronstijd. De interessante contrasten van dit land komen tijdens onze Kazachstan reizen uitgebreid aan bod. 

Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Kazachstan

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra inspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen