Armenië Reizen

Kloosters in de Kaukasus

Ontdek alle bestemmingen
Sevan Meer - Armenië reizen

Armenië rondreis

Armenië kent een bijzonder rijke historie. Het land werd de eerste Christelijke staat toen in het jaar 301 de Heilige Armeense Apostolische kerk werd opgericht, de eerste nationale kerk van het christendom. De geschiedenis van het land gaat echter veel verder terug, tot ca. 1500 voor Christus. Het was in die vroege tijd onderdeel van achtereenvolgens het Perzische Rijk, het Hellenistische Rijk van Alexander de Grote en ten slotte een vazalstaat van het Romeinse Rijk. In de laatste eeuwen viel het onder het Russische Rijk en de Sovjet-Unie. Het land heeft dan ook vele bezienswaardigheden te bieden uit al deze periodes van haar geschiedenis.

Bekijk alle Armenië reizen
Novorank - Armenië Reizen
Bergen - Armenië reizen
Akdamar Island - Armenië reizen
Jerevan - Armenië Reizen
Echmiadzin Kathedraal - Armenië reizen
Ejmiadzin Kathedraal - Armenië Reizen

Hoofdstad Jerevan 

Jerevan, de hoofdstad van Armenië, is met haar vele parken een zeer groene stad. Gelegen aan de vruchtbare Araratvlakte met ten zuiden de Hrazdan rivier, is dit een fijne locatie om uw reis door Armenië te starten of eindigen. De brede lanen en karakteristieke neo-klassieke bouwwerken zijn kenmerken uit de beginjaren van de Sovjetunie. Er liggen enkele uitmuntende musea, zoals de Nationale Galerij, met een rijke collectie Russische schilderkunst, en het Matenadaran, waar duizenden Middeleeuwse manuscripten liggen opgeslagen. Op een terras aan het Vrijheidsplein kunt u genieten van een Armeens glas wijn met uitzicht op het mooie operagebouw. Net buiten het centrum bevindt zich het indrukwekkende monument Tsitsernakaberd, waar men anderhalf miljoen Armeense slachtoffers van de genocide uit 1915 herdenkt. 

Armeense cultuur 

Vanwege haar vroege bekering tot het Christendom kent Armenië een veelvoud aan vroegchristelijke architectuur. Eén van deze bouwwerken is het Armeense heiligdom en klooster Echmiadzin, dat wordt beschouwd als de oudste kerk ter wereld. In de schatkamer van dit heiligdom wordt de Heilige Lans bewaard, de speer die Jezus verwond zou hebben bij de kruisiging. Net zo indrukwekkend is het Armeense landschap. Het Sevanmeer is een van de hoogstgelegen zoetwatermeren op maar liefst 1900 meter boven zeespiegel. Hier kunt u een bezoek brengen aan het klooster Sevanavank, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op het meer en haar groene omgeving.  Een populaire bestemming onder natuurliefhebbers is Dilidzjan. Dankzij de uitgestrekte bossen en ligging in de bergen, doet het denken aan Zwitserland. In de Sovjettijd hadden elite families hier een vakantiehuis om de zomers door te brengen. U kunt er ook een kijkje nemen in allerlei winkeltjes en werkplaatsen van houtbewerkers om te zien hoe oude ambachten nog steeds met de hand wordt uitgevoerd.