Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park ligt aan de machtige Zambezi Rivier die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Aangetrokken door de open grasvlaktes en het permanente water‚ scharen grote kuddes olifanten‚ buffels en antilopen zich aan de oevers.

Het Lower Zambezi National Park is een betrekkelijk nieuw park en pas sinds 1983 officieel tot beschermd gebied verklaard. De noordelijke grens van het gebied wordt gevormd door het Zambezi Escarpment‚ dat hoog uitsteekt boven de laaggelegen vallei. Deze rotsformatie maakt deel uit van de zuidelijke grens van de Great Africa Rift Valley. Qua safariactiviteiten is dit gebeid zeer divers. Naast gamedrives en wandelsafari's kunt u hier kiezen voor een kano- of boottocht over de Zambezi Rivier waarbij u krokodillen en nijlpaarden van dichtbij zult ontmoeten. Ook een dagje vissen op de bekende tijgervis‚ met zijn onuitputtelijke vechtlust‚ behoort tot de mogelijkheden.

Reizen Activiteiten
 • Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 13 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, South Luangwa en Lower Zambezi vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!
  Nu vanaf € 8.845 p.p.
 • Zambia is nog altijd een van de meest authentieke safarilanden, met moeilijk begaanbare wegen en een beperkt aantal accommodaties. De ongerepte natuur en het wild is echter van een bijzondere schoonheid en het ontdekken waard.
  Nu vanaf € 11.495 p.p.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada