Highlights van Nieuw-Zeeland

Hoogtepunten van deze reis

  • Vulkanische ontdekkingen bij Rotorua
  • De imposante Franz-Josef gletsjer
  • Het mooie Coromandel schiereiland
  • De inspirerende Milford Sound
  • Food tour in het culinaire Wellington
  • Gouden stranden in Abel Tasman NP

Met deze complete rondreis door Nieuw-Zeeland komt u langs vele hoogtepunten op zowel het Noorder- als Zuidereiland. Geniet van aantrekkelijke steden afgewisseld met meren, bergen, gletsjers en prachtige fjorden.


Bewaar in moodboard

Dag 1-3: Amsterdam - Auckland

Vanuit Amsterdam stapt u op het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Op de derde dag komt u aan in Auckland, een levendige en culturele stad gelegen tussen twee wateren. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, vanwaar u zelf naar de eerste accommodatie rijdt. Maak in de avond kennis met een van de vele restaurants en kom rustig bij van de lange vlucht

Dag 4: Auckland - Coromandel Peninsula

U verlaat Auckland en rijdt naar Cooks Beach op het Coromandel schiereiland. Dit mooie gebied wordt gekenmerkt door fotogenieke stranden en dichte wouden. Er is ook geothermische activiteit, op het strand van Hotwater Beach kunt u bijvoorbeeld uw eigen warmwaterbad graven. Whitianga is de nabijgelegen kleine stad vanwaar verschillende mogelijke activiteiten zoals duiken, boottochten en kajakken georganiseerd wordt.

Dag 5: Coromandel Peninsula

Dit mooie gebied is perfect voor wandelen, maar ook kunt u het per mountainbike verkennen. Er zijn diverse trails aangelegd, zoals de Hauraki Rail Trail.  Met deze tocht komt u langs de indrukwekkende groene natuur van Nieuw Zeeland en diverse vogelsoorten. Daarnaast is het ook mogelijk om op een optionele bootttocht mee te gaan. Stap aan boord en aanschouw natuurlijke hoogtepunten vanaf het water, zoals bijzondere stranden, kliffen en de spectaculaire Cathedral Cove

Dag 6: Coromandel Peninsula - Rotorua

Rotorua is het vulkanische hart van Nieuw-Zeeland en de volgende bestemming van uw reis. Deze dagen ontdekt u het vulkanische wonderland met spuitende geisers, borrelende poelen en stomende bronnen. Sta versteld van de zwavellucht die permanent in Rotorua aanwezig is. Wanneer u geïnteresseerd bent in de Maoricultuur is dit ook een goede plek om uw kennis te vergroten.

Dag 7: Rotorua

Vandaag staat in het teken van de geothermische omgeving gecombineerd met de Maoricultuur. Ga heerlijk ontspannen en kom even helemaal tot rust in een van de natuurlijke warmwaterbaden. Ook kunt u kiezen voor een natuurlijk modderbad in een van de parken. Als u meer wilt weten over de geothermische activiteit, kunt u mee met een tour waarbij u alles leert over dit bijzondere landschap. U wordt meegenomen naar de grootste modderpoel van Nieuw-Zeeland, de spectaculaire Lady Knox Geyser, vulkaankraters en nog veel meer. Ondertussen verteld een ervaren gids u alles over wat er om u heen gebeurt. Sluit de dag af met een Maori-Hangi, een traditioneel bereide maaltijd waarbij het eten in de grond wordt verwarmd.

Dag 8: Rotorua - Tongariro National Park

Vanuit Rotorua gaat u verder zuidwaarts, richting Ohakune bij het Tongariro National Park. Onderweg is het een aanrader om te stoppen bij het grootste meer van Nieuw-Zeeland, Lake Taupo. Er zijn hier veel mogelijkheden om te wandelen langs de kraters van het meer, of ontdek het gelijknamige stadje Taupo waar veel activiteiten georganiseerd worden. Vanuit Lake Taupo reist u door naar Ohakune, waar u deze avond verblijft.

Dag 9: Tongariro National Park

Het Tongariro National Park omvat drie vulkanen; Ruapehu, Tongariro en de Ngauruhoe, welke een onvergetelijk uitzicht creëren. De Maori geloofden dat deze vulkanen sterke krijgers waren die met elkaar vochten en dat hierdoor het landschap ontstond. Wilt u het nationale park vanuit een ander perspectief ervaren, dan kunt u mee op een avondwandeling met gids. U wordt meegenomen naar de Ruapehu vulkaan, waar u een wandeling maakt welke deels rondom de vulkaan loopt. Vervolgens brengt de gids u naar een bijzondere plek vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de vulkaan en de zonsondergang. Geniet van een heerlijk glas wijn terwijl u dit spektakel aanschouwt.

Dag 10: Tongariro National Park - Wellington

De komende twee nachten verblijft u in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. Deze stad heeft een aantrekkelijke ligging aan de Cook Strait, de zeestraat tussen het Noorder- en Zuidereiland. Wellington staat erg bekend om de wind die hier regelmatig waait, dankzij de ligging aan dezelfde Cook Strait. Het boeiende, deels interactieve Te Papa Museum is een aanrader, net als de botanische tuinen en het nabijgelegen Zealandia natuurreservaat.

Dag 11: Wellington

Vandaag hebben wij voor u een culinaire food tour geregeld. Samen met een gids ontdekt u te voet de leukste plekjes in de stad en proeft hierbij heerlijke, ambachtelijke gemaakte streekproducten. Daarnaast ontmoet u enkele mensen die achter de schermen het beste eten van Wellington bereiden. Er wordt in Wellington overigens ook veel bier gemaakt en zijn er diverse brouwerijen die bezocht kunnen worden.

Dag 12: Wellington - Picton - Abel Tasman National Park

Het is tijd om het Noordereiland te verlaten, per veerboot vaart u naar het Zuidereiland. Na een prachtige tocht door de spectaculaire Marlborough Sounds komt u aan in Picton. Vanuit hier rijdt u naar Marahau, een plaats gelegen bij het Abel Tasman National Park. Vlakbij Marahau ligt Motueka, doorgaans een rustige stad, maar wanneer het fruit geoogst moet worden groeit de populatie enorm. Stop voor een lokaal glas bier of cider in een van de terrassen, als u er op zondag bent mag u de boerenmarkt niet missen.

Dag 13: Abel Tasman National Park

Een mooie manier om dit kustpark te ontdekken is door het water op te gaan. U kunt zeilen en per kajak langs de strandjes peddelen en een picknick meenemen om op een stil strand te nuttigen. Daarnaast is het Abel Tasman National Park bekend om een van de Great Walks van Nieuw-Zeeland, namelijk de Coast Track. Deze wandelroute loopt langs goudkleurige stranden, de mooie natuur en met een beetje geluk komt u zeeleeuwen tegen.

Dag 14: Abel Tasman National Park - Hokitika

Onderweg naar Hokitika rijdt u langs een ruige kustlijn en door groene heuvels. U komt ook langs Punakaiki, hier vindt u de bijzondere ‘pannenkoekrotsen’, welke met name bij hoog water een mooie natuurattractie zijn. Eenmaal aangekomen in Hokitika heeft u alle tijd om deze voormalige goudmijnstad te ontdekken. Vandaag staat Hokitika bekend om de handambacht, met name worden houtsnijwerken, glas en juwelen geproduceerd. Ga kijken in een van de galerijen en winkels om een indruk te krijgen en mogelijk een leuk souvenir te kopen.

Dag 15: Hokitika - Franz Josef

De reis gaat verder naar een heel bijzonder stukje Nieuw-Zeeland, namelijk de Franz Josef gletsjer. Deze gletsjer is onderdeel van een gebied, het Westland, waar wel 60 gletsjers te vinden zijn. De Franz Josef en de Fox Glacier zijn hiervan het bekendst en meest toegankelijk. De gletsjers zijn ontstaan vanuit het hooggelegen Nieuw-Zeelandse Alpengebied. U hoeft maar naar de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum te lopen voor enkele indrukwekkende uitzichten op dit schilderachtige gebied.

Dag 16: Franz Josef

Ontdek de gletsjers met een uitdagende wandeltocht, daarnaast is het ook leuk om de directe omgeving te verkennen. Een avontuurlijke manier om de gletsjer te verkennen is een optionele activiteit, waarbij u eerst per helikopter over het landschap vliegt, voordat u aan een 3-uur durende tocht over de gletsjer begint. Ontspan vervolgens in een van de warmwaterbaden van de Glacier Hot Pools en verwerk de indrukken van de dag.

Dag 17: Franz Josef - Wanaka

Via een mooie route over de Haast Pass gaat u naar Wanaka. U kunt ervoor kiezen om onderweg te stoppen in Makarora en mee te gaan op een bijzondere tocht. Hierbij vliegt u eerst over de prachtige natuur van Mount Aspiring National Park. Vervolgens loopt u 3 uur door het betoverende woud, langs rivierbeddingen, lokale flora en fauna. Tenslotte wordt u opgehaald door een speetboot voor een avontuurlijke rit over de rivier, terug naar Makarora. Eenmaal aangekomen in Wanaka verblijft u vlakbij het gelijknamige meer. Dit is een plek om te genieten van het uitzicht op de Zuidelijke Alpen en de indrukken van de afgelopen weken te laten bezinken.

Dag 18: Wanaka - Te Anau

Via Queenstown rijdt u naar Te Anau, een pittoreske stad bij het fjordengebied van Milford Sound en de minder bekende Doubtful Sound. Daarnaast gaan vanaf hier drie van Nieuw-Zeelands Great Walks, wat zorgt voor goede mogelijkheden voor trektochten. Daarnaast grenst Te Anau aan het gelijknamige meer, een van de grootste van Nieuw-Zeeland. Het is een rustige plaats, maar met meer dan genoeg opties om een drankje te doen en voor een goede maaltijd.

Dag 19: Te Anau

Maak vandaag een heerlijke wandeltocht door de prachtige omgeving en volg eventueel een van de Great Walks. Wilt u het maximale uit de omgeving halen, raden wij u aan om optioneel mee te gaan op een boottocht naar Milford Sound. Dit fjord is waarschijnlijk de bekendste uit deze omgeving, wat niet gek is als u de met regenwoud bedekte bergen ziet vanaf het water. U merkt al gauw dat deze plaats een kalmte brengt en u zal inspireren.

Dag 20: Te Anau - Queenstown

Vandaag gaat u weer terug naar Queenstown, ditmaal om er wat meer tijd door te brengen. Queenstown is gelegen aan het Wakatipumeer en wordt omgeven door bergen. Het is de outdoorstad bij uitstek, met name avontuurlijke sporten zijn hier erg populair. Denk aan tochten per speedboot, bungy-jumping en parachutespringen, daarnaast is het ook een populair skioord. Volgens een lokale legende heeft de stad zijn naam te danken aan goudzoekers in de 19e eeuw, die het een ‘geschikte stad voor elke koningin’ vonden.

Dag 21: Queenstown

U heeft vandaag de hele dag om deze populaire stad beter te leren kennen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om mee te gaan op een begeleide wandeltour, waarbij u de Routeburn Walk loopt. De rit naar het beginpunt is erg schilderachtig met het Wakatipu meer en de met sneeuw bedekte bergtoppen in de verte. Vervolgens begint u aan de route, welke eerst door een oud bos loopt, vervolgens door de rijke weilanden van Routeburn Flats omgeven door bergen. De gids vertelt alles over de omgeving, daarnaast mag u tussendoor genieten van een heerlijke lunch. Mocht u er voor kiezen om in Queenstown te blijven, kunt u zich laten verleiden door een van de avontuurlijke sporten voor een onvergetelijke ervaring.

Dag 22: Queenstown – Mt. Cook

U trekt verder het binnenland in op weg naar Mt. Cook National Park. Het berglandschap biedt wederom veel wandelgelegenheid. De blauwe gletsjermeren steken prachtig af bij de omringende bergpieken, welke altijd zijn bedekt met een laag sneeuw. Van de 23 bergen in Nieuw-Zeeland hoger dan 3000 meter, zijn er 19 in dit nationale park, met als hoogste Mt. Cook. U blijft hier vannacht om het maximale uit dit prachtige schilderachtige landschap te halen. Zelfs vanaf uw hotelkamer kunt u van het uitzicht op Mt. Cook genieten.

Dag 23: Mt. Cook - Christchurch

In de ochtend is het mogelijk om een spectaculaire boottocht te maken over het smeltwatermeer waarin de 27 kilometer lange Tasmangletsjer uitmondt. In de middag rijdt u naar Christchurch voor uw laatste overnachting in Nieuw-Zeeland. De van oorsprong typisch Engelse stad met Victoriaanse uitstraling heeft zich na de aardbeving van 2011 gemoderniseerd. Het levert een creatieve en kleurrijke mengeling van twee stadsgezichten, wat Christchurch zeker de moeite waard maakt.

Dag 24-25: Christchurch - Amsterdam: Christchurch - Amsterdam

De laatste dag is alweer aangebroken. U rijdt naar de luchthaven voor uw terugreis naar Nederland, waar u de volgende dag weer aankomt.

Verlenging: Verlenging

Wie wil dat nu niet, na een heerlijke, actieve rondreis door het prachtige, veelzijdige Nieuw Zeeland ontspannen op één van de heerlijke eilanden als Fiji, Cookeilanden of Frans Polynesië. Om u een eerste idee te geven beschrijven wij hieronder in het kort enkele mogelijkheden. Mocht u interesse hebben in een verlenging op één van deze eilanden dan vernemen wij graag uw wensen en gaan wij met veel plezier voor u aan de slag met een passend programma.

Fiji; Op ongeveer 3 uur vliegen vanaf Auckland ligt Fiji. Het water is hier diepblauw, het regenwoud groen, de lagunes zijn stil en u ontmoet de meest vriendelijke bevolking op aarde.  Voor degene die van watersport houdt is deze archipel een waar paradijs. Voor meer een culturele ervaring raad ik aan om een traditionele kava-ceremonie mee te maken. Dit is het nationale drankje van Fiji en wordt gemaakt uit de wortel van een peperplant. Het zou een helende werking hebben. 

Het Vatuvara Private Island resort is dé plek om uw reis af te sluiten. Dit luxueuze privé-eiland is door Forbes Magazine benoemd tot een van 's werelds mooiste plekken ter wereld. U bereikt dit eiland door middel van een transfer per vliegtuigje vanaf het hoofdeiland. Op het eiland komt u helemaal tot rust maar ook voor de actievere reiziger is dit een ultieme plek vanwege de verschillende activiteiten die worden aangeboden door het resort.

Vatuvara beschikt over drie all-inclusive privé villa's met ieder zijn eigen stijl. Iedere villa is voorzien van ultiem comfort en biedt u de ideale mogelijkheid om te genieten van een onvergetelijk verblijf. De Delana villa straalt absolute elegantie uit. De villa is gelegen op een hooggelegen klif en biedt een verbluffend uitzicht over het turquoise water van de Stille Oceaan. De Vatu Villa is ontworpen met luxueuze details omgeven door het tropische, heldergroene landschap. De villa met royale stenen en rieten dak is een ware parel op het eiland. Het privédek biedt u de ideale mogelijkheid om te genieten van het eindeloze uitzicht. De meest afgelegen Saku villa biedt tevens een ononderbroken uitzicht op de schitterende oceaan en beschikt over een privé inifinity pool. De houten trappen leiden u naar uw eigen, parelwitte zandstrand waar u in alle privacy en rust ontspant. U hoeft niet weg bij uw villa om te genieten van uw persoonlijke massage, yoga en spa-behandelingen.

Bij Vatuvara Private Island geniet u van een vijfsterren keuken met lokale smaken en biologische ingrediënten. Laat u smaakpapillen verwennen in de restaurants met uitzicht op de oceaan waar culinaire maaltijden worden geserveerd met de meest verse zeevruchten, biologisch vlees en groenten en fruit, gecomplementeerd met likeuren en wijnen uit de eigen wijnkelder.

Cookeilanden; Bent u opzoek naar hét ultieme paradijs ver weg van het massatoerisme dan bent u hier op het juiste adres. De Cookeilanden bieden prachtige, bijna sprookjesachtige parelwitte zandstranden en kraak helder turquoise lagunes. Nergens lacht de bevolking zoveel als hier. Zij zijn altijd blij om u te ontvangen!

Wanneer u opzoek bent naar een afsluiting in een waar paradijs dan raden wij u het Pacific Resort op Aitutaki aan. Nergens op de Cookeilanden is het water zo helder blauw als op Aitutaki. 

Wegdromen onder de palmbomen en snorkelen in de heldere lagune. Het Pacific Resort ligt aan een prachtig en rustig strand op Aitutaki. Vanuit uw sfeervolle en ruime bungalow of villa, die omgeven wordt door palmbomen en tropische planten, kijkt u uit op de lagune van Aitutaki. Aan deze helderblauwe wateren heeft het eiland zijn bekendheid te danken. De accommodaties zijn voorzien van een privé terras, eventueel een tweede slaapkamer, een lounge of een woonkamer. Een aantal zijn direct gelegen aan het strand. Geniet van een verfrissende cocktail of ontspannen maaltijd bij Black Rock Cafe of bewonder de zonsondergang tijdens een diner bij Rapae Bay Restaurant. Na een dag vol activiteiten op het water is een massage of behandeling in Tiare Spa pure verwennerij.

En dan als laatste maar zeker niet de minste; Frans Polynesië. Bora Bora, dit is waarschijnlijk voor iedereen het bekendste eiland van Frans Polynesië. Ook hier treft u kraak heldere turquoise lagunes en ultieme luxe.

Mocht u voor dit romantische eiland kiezen dan raden wij een verblijf in het St. Regis Bora Bora aan. Het St. Regis op Bora Bora is een begrip en behoort tot de top accommodaties van Bora Bora. Het is één van de meest imposante accommodaties in Frans Polynesië in de Stille Oceaan. Een romantischere bestemming kunt u zich niet voorstellen! Er is een ruime keuze aan villa's, waarvan de Royal Estate de kers op de taart is. Deze riante villa bestaat uit drie paviljoens die ieder voorzien zijn van privézwembad. Daarnaast beschikt de villa over een ruime woonkamer, de chefs keuken en drie luxe slaapkamers. In uw privé spa geniet u van de sauna, hamman en jacuzzi. Ook de standaard bungalows boven het water bieden u een geweldig verblijf. Vanaf hier geniet u van het uitzicht op de lagune of het hoofdeiland Bora Bora. In een paar stappen bent u op het prachtige strand. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen met een fles champagne en hapjes in uw bungalow. Wanneer u opgehaald of weggebracht wenst te worden naar uw kamer kunt u gebruikmaken van de butlerservice. Het St. Regis beschikt daarnaast over drie restaurants, waaronder een Japans en een gourmet restaurant. De topkoks van het gourmet restaurant vertrekken om de twee maanden van Frans Polynesië naar New York voor een training om zo altijd over de fijne kneepjes van het vak te beschikken. U kunt gebruikmaken van de luxe spa en het fitnesscentrum.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, excursies en autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Nieuw-Zeelanders van auto’s houden? Met 2,5 miljoen auto’s op zo’n 4 miljoen inwoners is het een van de landen met het hoogste aantal autobezitters ter wereld.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl