Wintersportavontuur in de Rocky Mountains

Hoogtepunten van deze reis

  • Onvergetelijk wintersportavontuur
  • Ontdek de pistes van de Rocky Mountains
  • Sneeuwzeker wintersportgebied
  • Verblijf in prominente accommodaties
  • Toegang tot drie ski-gebieden
  • Inclusief ski pass en uitrusting inclusief helm

Wintersporters kunnen hun hart ophalen in de majestueuze Rocky Mountains. Stap op uw ski's, trotseer de poederwitte sneeuw en ontdek de drie skigebieden in het Banff National Park. Verblijf in iconische hotels op top-locaties en beleef een onvergetelijke wintersport!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Calgary - Banff

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Calgary waar u dezelfde dag aankomt. Bij aankomst staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw accommodatie te brengen in het Banff National Park. Onderweg komen de majestueuze Rockies steeds dichterbij. Eenmaal aangekomen in Banff checkt u in en heeft u de rest van de dag vrij te besteden om bij te komen van de lange vlucht. Of wandel langs de Bow-rivier, ontdek de culinaire hoogtepunten in Banff en struin door de straten van de stad Banff. Met zijn ligging in het Banff National Park is de kans groot om 'wildlife' tegen te komen. Sulphur Mountain en de Banff Upper Springs zijn veel bezochte plekken. De Banff Gondola brengt u tot de top van Sulphur Mountain.

Dag 2 - 3: Banff

Deze dagen gaat u de Rocky Mountains per ski of snowboard verkennen. Met slechts één liftpas heeft u toegang tot de drie gerenommeerde skigebieden van het Banff National Park: Ski Norquay, Sunshine Village en het Lake Louise. Genesteld in het hart van de Canadese Rocky Mountains heeft elk skigebied een uniek karakter. Samen bieden deze drie gebieden meer dan 250 pistes op een oppervlakte van maar liefst 7700 hectare. Banff National Park staat bekend om zijn overvloed aan poederwitte sneeuw. Door de noordelijke ligging en de hoogte van het gebied is dit een van de beste skigebieden in Noordwest-Amerika. Met uw skipas kunt u voor de deur van het hotel de gratis skibus pakken naar een van de skigebieden. Optioneel kunt u ook avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals, sneeuwscooter- of hondensleetochten en per band van de pistes af glijden. Of wat dacht u van heliskiing! In Banff National Park is het allemaal mogelijk.

Dag 4: Banff - Lake Louise

Vandaag reist u per privétransfer een klein stukje verder naar Lake Louise. Het eerste deel van de route reist u via de Bow Valley Parkway waar vaak wild wordt gezien. Lake Louise is een klein stadje ten noordwesten van Banff in het Banff National Park. U verblijft in het iconische Fairmont Chateau Lake Louise vanwaar u een ongeëvenaard uitzicht heeft over Lake Louise en de Victoria Glacier. Bij aankomst checkt u in bij het chateau en heeft u de rest van de dag ter vrije invulling. Optioneel kunt u genieten van een afternoon tea in het hotel waarbij u tevens een prachtig uitzicht heeft of stap op een sneeuwscooter en trotseer de poederwitte sneeuw. 

Dag 5 - 6: Lake Louise

Deze dagen gaat u het wintersportgebied bij Lake Louise verkennen. Geniet uw laatste dagen van de sneeuw en bewonder de prachtige uitzichten. Met uw skipas krijgt u wederom toegang tot de drie gerenommeerde skigebieden van het Banff National Park. Lake Louise is een van de grotere skigebieden van Canada en biedt voor ieder wat wils. Zowel de beginnende wintersporter als de gevorderde kan hier zijn hart ophalen. Het sfeervolle skigebied herbergt tevens restaurants van goede kwaliteit. Naast skiën en snowboarden kunt u in Lake Louise ook wandelen door de sneeuw met sneeuwschoenen, langlaufen of per sneeuwscooter het gebied verkennen. Maar ook een ritje met de gondel behoort tot een hoogtepunt. Vanuit de gondel heeft u een panoramisch uitzicht over het besneeuwde decor.

Dag 7 - 8: Lake Louise - Calgary - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw wintersportavontuur in het Banff National Park. U kijkt terug op een onvergetelijk verblijf in de iconische Fairmont hotels in Banff en Lake Louise. Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Calgary gebracht. Hier stapt u op het vliegtuig dat rechtstreeks terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag landt u met een koffer vol nieuwe (wintersport)ervaringen op Amsterdam Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, privétransfers van en naar de accommodatie, overnachtingen inclusief ontbijt, 2-daagse skipas en skiuitrusting in Banff en 2-daagse skipas en skiuitrusting in Lake Louise inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Banff National Park is het eerste officiële nationale park in Canada

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl