Canadese rockies en beren

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf bijna een week in de Rockies
  • Reis in rustig tempo
  • Verken Vancouver op uw gemak
  • Volg een originele route door het westen van Canada
  • Op zoek naar de grizzlybeer
  • Vlieg naar een afgelegen berenlodge in de Canadese wildernis

Als u het graag net even anders doet en daarbij de tijd wilt nemen om de omgeving te verkennen, hoeft u niet verder te zoeken. Neem uitgebreid de tijd in de Rocky Mountains en trek u even helemaal terug in een afgelegen berenlodge.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Edmonton

Na een rechtstreekse vliegreis met KLM naar Edmonton haalt u de huurauto op voor een korte rit naar uw eerste hotel. Hier kunt u even rustig acclimatiseren alvorens aan uw reis te beginnen. Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta. De bijnaam van de stad is 'Poort naar het Noorden'. De beroemde Alaska Highway en Yellowhead Highway vinden hier hun oorsprong. Maar ook de nationale parken van de Canadese Rocky Mountains liggen binnen handbereik.

Dag 2: Edmonton - Jasper

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de grootste attractie van de stad, Edmonton Mall. In dit enorme winkel- & recreatiecentrum vindt u honderden winkels, boetieks, restaurants maar ook een bioscoop, ijsbaan, golfslagbad en zelfs een attractiepark. De Yellowhead Highway, een route door een prachtig landschap met bergen, meren en de Athabasca rivier brengt u naar Jasper, gelegen in het gelijknamige nationale park. Het is een aanrader om bij Pocahontas een uitstapje te maken naar de warmwaterbronnen van Miette Hot Springs. Dit zijn de warmste bronnen van de Rocky Mountains.

Dag 3: Jasper

Een vrije dag om Jasper National Park te ontdekken. Het park werd in 1907 opgericht en is het grootste nationale park in de Rocky Mountains. Voor het beste uitzicht over de omgeving neemt u de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain. Maak een wandeling langs de Maligne Canyon, een kloof uitgeslepen door de Maligne rivier, en breng een bezoek aan Medicine Lake. Of ga op zoek naar wilde dieren. In de bergen en bossen leven onder andere elanden, wolven en (grizzly)beren.

Dag 4: Jasper - Field - Emerald Lake

Vandaag volgt u het eerste gedeelte van de beroemde Icefields Parkway. Een route met prachtige uitzichten op besneeuwde bergtoppen, watervallen en meren. Een van de meest in het oog springende landschappen wordt gevormd door de Athabasca gletsjer. Onder begeleiding kunt u vrij eenvoudig de witte wereld betreden. Een ander hoogtepunt is het schilderachtige Lake Louise. Het blauwgroene meer nodigt uit voor een wandeling of kanotocht. Vervolgens volgt u de Trans-Canada Highway richting Field. Onderweg passeert u de 1643 meter hoge Kicking Horse Pass, die de grens vormt tussen de provincies Alberta en British Columbia.

Dag 5 - 6: Jasper - Emerald Lake

In de Rockies liggen een aantal hele mooie bergmeren. Emerald Lake in Yoho National Park is daar zeker een van. Uw lodge voor de komende dagen ligt pal aan de oever van het spiegelende, jadegroene water. Het is de ideale uitvalsbasis om te gaan wandelen, fietsen, kanoën, paardrijden of raften. En na een dag in de buitenlucht is het fijn 'thuiskomen' bij de openhaard. 

Dag 7: Emerald Lake - Banff

De reis gaat verder naar het gemoedelijke plaatsje Banff. Bij Lake Louise draait u wederom de Icefields Parkway op voor het laatste gedeelte over deze beroemde route. Of kies voor de Bow Valley Parkway, deze weg loopt parallel aan de Icefields Parkway, aan de oostkant van de Bow rivier. Langs deze route wordt regelmatig wild gespot. Om u een nog betere indruk van al deze natuurpracht te geven, maakt u een helikoptervlucht. Bewonder de impossante bergtoppen en meren vanuit de lucht.

Dag 8: Banff - Vancouver

Het is een relatief korte afstand van Banff naar Calgary. In ongeveer anderhalf uur vliegt u naar de 'groene' stad Vancouver. Per privé transfer wordt u naar uw centraal gelegen hotel gebracht zodat u eenvoudig de stad kunt verkennen.

Dag 9: Vancouver

Vancouver is een van de leukste steden van Canada met een prachtige ligging aan het water. U kunt de komende dagen benutten om dit zelf uit te vinden. Om u op weg te helpen is er een excursie inbegrepen waarbij u de markt op Granville Island bezoekt. Granville Island was oorspronkelijk een industrieterrein, maar is tegenwoordig een bruisend deel van de stad met een keur aan delicatessen op de markt.

Dag 10: Vancouver - Great Bear Lodge

Er staat u een hele bijzondere ervaring te wachten. Het begint al met de reis er naar toe. Van Vancouver vliegt u naar Port Hardy op de noordpunt van Vancouver Island. Daar aangekomen, gaat de reis verder met een watervliegtuigje, diep de Canadese fjordenkust in. U verblijft in de afgelegen Great Bear Lodge in het Great Bear Rainforest.

Dag 11 - 12: Great Bear Lodge

Vanuit de Great Bear Lodge gaat u meerdere keren op pad op zoek naar grizzlyberen, zowel te voet als met een boot. Lokale biologen geven uitleg over het wildlife dat u tegenkomt. Het is geen luxe lodge, maar wel van alle gemakken voorzien en de wilderniservaring is onbetaalbaar. De maaltijden zullen zelden lekkerder gesmaakt hebben dan hier en 's nachts kunt u bij helder weer eindeloos naar de indrukwekkende sterrenhemel turen. 

Dag 13: Great Bear Lodge - Port Hardy

Om rustig aan de bewoonde wereld te wennen, keert u eerst per watervliegtuigje terug naar Port Hardy op Vancouver Island, waar u de nacht doorbrengt.

Dag 14: Port Hardy - Vancouver

In stapjes neemt u afscheid van de Canadese wildernis. Vandaag vliegt u naar Vancouver, waar u nog een nacht doorbrengt. U kunt een gezellig restaurant opzoeken voor het laatste diner in dit imposante land.

Dag 15 - 16: Vancouver - Amsterdam

De ochtend en het begin van de middag zijn vrij te besteden om nog wat laatste souvenirs aan te schaffen of nog een deel van Vancouver te bezoeken dat u nog niet heeft gezien. Dan is het tijd om uw koffers te pakken en terug te keren naar Nederland. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, autohuur en diverse excursies inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

De grizzlybeer kan wel tien keer zo zwaar worden als een Europese beer en tot wel 3 meter groot zijn in staande positie? Om de winterperiode door te komen, eten ze 50% van hun lichaamsgewicht erbij. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl