Ontario & Québec

Hoogtepunten van deze reis

  • Wervelend Toronto
  • Indrukwekkende Niagara Falls
  • Wijnen proeven in de Canadese wijnregio
  • Verblijf in een mooi natuurgebied
  • Franse sferen in Québec en Montréal
  • Wandelen in Algonquin Provinvial Park

De provincies Ontario en Québec in het oosten van Canada bieden een mooie combinatie tussen interessante steden en een prachtige natuur. Van de wereldstad Toronto, het charmante Québec City, de natuurpracht in Algonquin National Park tot aan de beroemde Niagara-watervallen. Alle hoogtepunten passeren de revue.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Toronto

Met KLM vliegt u van Amsterdam naar Toronto. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in het centrum van Toronto.

Dag 2: Toronto

Een vrije dag in deze wereldstad van formaat. De stad bestaat uit verschillende wijken met een boeiende mix van culturen. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer; wandel door Chinatown en proef van Aziatische gerechten of kies voor het levendige Littly Italy met trendy restaurants, cafés en bars. In Yorkville vindt u charmante Victoriaanse huizen, kleine steegjes en binnenplaatsen met designerboetieks, antiekwinkels en galeries. Voor een mooi uitzicht op de skyline van Toronto, neemt u de ferry, een tien minuten durende overtocht, naar Toronto Islands. De eilanden zijn door middel van paden, bruggen en promenades met elkaar verbonden zijn. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, ontspannen aan het strand en genieten van het uitzicht op de stad. Er is genoeg te beleven in deze bruisende stad.

Dag 3: Toronto - Niagara on the Lake

Langs Lake Ontario rijdt u naar het pittoreske plaatsje Niagara-on-the-Lake. Het ligt aan de Niagara rivier, wat de grens verdeelt tussen Canada en Amerika. Niagara-on-the-Lake wordt vaak beschreven als de mooiste stad van de provincie Ontario dankzij het charmante 19e-eeuwse historische stadscentrum. Verder ligt Niagara-on-the-Lake in het hart van het wijngebied met bijna meer dan 40 wijnhuizen. De regio staat bekend om de wereldberoemde Niagara Icewine.

Dag 4: Niagara on the Lake

Vandaag verblijft u in stijl aan het Ontariomeer. Uiteraard mag een bezoek aan de wereldberoemde Niagara Falls niet ontbreken. De watervallen liggen op ongeveer een half uur rijden, ten zuiden van Niagara-on-the-Lake. Ervaar van dichtbij hoe het water zich met donderende kracht naar beneden stort. Kies voor een boottocht die tot vlakbij de Horsehoe Falls vaart, wandel tot achter de watervallen of bekijk ze vanuit de lucht tijdens een helikoptervlucht. De mogelijkheden zijn talrijk en wij voorzien u graag van een passend advies.

Dag 5: Niagara on the Lake - Algonquin Provincial Park

Vandaag rijdt u noordwaarts naar Algonquin Provincial Park. Onderweg kunt u een stop maken in Hamilton. De stad zelf is heel industrieel maar wanneer u eenmaal in de natuur bent, vindt u er meer dan 100 watervallen. De stad heeft dan ook de bijnaam ‘City of Waterfalls’. Vanaf Barrie volgt u de Highway 11 langs Lake Simcoe tot aan Huntsville. Daarna neemt u de Highway 60, of te wel de Frank MacDougall Parkway, de enige snelweg die door het iconische Algonquin Park, het oudste provinciale park van Canada, loopt. Let goed op wanneer u door het park rijdt, want de kans bestaat dat u langs de weg een eland spot.

Dag 6: Algonquin Provincial Park

De hele dag heeft u de tijd om te genieten in het park, vernoemd naar de Algonquin indianen, die hier vroeger leefde. Het landschap met vele esdoorns, die in het najaar prachtige herfstkleuren krijgen, en meren leent zicht uitstekend voor het maken van wandelingen. Maar u kunt er ook paardrijden, vissen en kanoën. In het Visitor Center vindt u informatie over de vele bijzondere bomen, planten en dieren die in het park voorkomen.

Dag 7: Algonquin Provincial Park - Ottawa

De ochtend kunt u nog doorbrengen in het park, voordat u verder reist naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. U rijdt door een natuurrijk gebied met bosgebieden en meren. Ideaal om een stop te maken voor een korte wandeling of een picknick.

Dag 8: Ottawa

Vandaag heeft u de gelegenheid om Ottawa te verkennen. De neogotische parlementsgebouwen zullen u zeker opvallen. Daarnaast heeft de stad een aantal mooie stadsparken en uitstekende musea. Vaar over het Rideau-kanaal, een Unesco erfgoedlocatie of wandel door het compacte stadscentrum met wijken als Chinatown en Little Italy.

Dag 9: Ottawa - Saint-Alexis-des-Monts

U verlaat de stad en trekt de natuur in. U volgt de Ottawa rivier en rijdt langs Montréal noordwaarts naar Saint-Alexis-des-Monts. In een prachtig natuurgebied, aan het meer van Sacacomie, verblijft u in een houten lodge te midden van bossen met uitzicht op het meer.

Dag 10: Saint-Alexis-des-Monts

Het is heerlijk ontspannen in de natuurrijke omgeving. In het bos kunt u één van de vele uitgezette wandelroutes volgen of kies voor een kano of kajaktocht op het meer. De omringende meren bieden vele vislocaties. Bekijk de adembenemende omgeving vanuit een watervliegtuig of maak een avontuurlijk excursie per buggy door het nabijgelegen wildreservaat Mastigouche.

Dag 11: Saint-Alexis-des-Monts - Québec City

Langs de Saint Lawrence rivier rijdt u naar Québec City, de meest historische stad van Canada. U volgt een gedeelte van de King’s Road (Chemin du Roy), die de twee grootste steden van de provincie, Québec City en Montréal, met elkaar. De weg dateert uit 1737 en u volgt de sporen van postkoetsen en ossenkarren. Onderweg passeert u een groot aantal historische bezienswaardigheden. U rijdt door oude stadjes als Trois-Rivieres met een historisch stadscentrum.

Dag 12: Québec City

Québec City is een charmante vestingstad vol met prachtige gebouwen. Het historische hotel Fairmont Le Chateau Frontenac is één van de meeste gefotografeerde bezienswaardigheden. Québec City is de enige ommuurde stad ten noorden van Mexico en kent 400 jaar aan geschiedenis. Slenter door nauwe straatjes van het oude stadscentrum en neem een kijkje in de Rue du Petit-Champlain, een charmante straat met lokale winkels. Of wandel door het gigantische stadspark Plains of Abraham en bezoek de citadel van Québec, het grootste Britse fort in Noord-Amerika.

Dag 13: Québec City - Montréal

De route van vandaag brengt u naar Montréal. Als u de Saint Lawrence rivier bent overgestoken, maak dan een korte stop bij het park Terrasse du Chevalier-de-Lévis. Vanuit dit park aan de rivieroever heeft u een prachtig uitzicht op de oude stad van Québec City. De Franstalige stad Montréal heeft veel te bieden. Prachtige historische gebouwen, moderne gebouwen en interessante musea wisselen elkaar af. Een bezoek aan de Notre-Dame, een kathedraal met schitterend interieur, is zeer de moeite waard. Vanuit het Mount Royal park heeft u een mooi uitzicht op de stad.

Dag 14: Montréal - Kingston

Vandaag rijdt u naar Kingston, één van de meest historische steden in de provincie Ontario. Het is een levendige stad dankzij de vele universiteiten. De regio staat bekend om haar vele eilanden, Thousand Islands genaamd, die in de Saint Lawrence rivier liggen. Vanuit onder ander Gananoque is het mogelijk om een cruise te maken langs de eilanden met sprookjesachtige kastelen, historische vuurtorens en statige huizen. Zoals wellicht de naam al doet vermoeden, vindt de saladedressing Thousand Islands hier haar oorsprong.

Dag 15 - 16: Kingston - Amsterdam

De ochtend kunt u nog genieten in Kingston. Maak een wandeling langs de waterkant in het park Lake Ontario of kies voor de 8 kilometer lange Kingston’s Waterfront Pathway, die begint in het park en eindigt in het centrum van Kingston. Of bezoek Fort Henry National Historic Site en stap even terug in de tijd en ervaar het 19-eeuwse militaire leven tijdens een rondleiding. In de middag rijdt u naar langs Lake Ontario naar de luchthaven van Toronto voor uw terugvlucht naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en autohuur inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Algonquin Provincial Park werd in 1893 gesticht en is daarmee het oudste park in de provincie Ontario?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl