Authentiek Nova Scotia & Newfoundland

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in de meest luxe lodge op Fogo Island
  • Wandel door pure, ongerepte natuur in o.a. Gros Morne
  • Ontdek een onbekend deel van Canada
  • Kans om walvissen te spotten
  • Duik in de bijzondere en veeldzijdige historie
  • Zie de ijsbergen voorbij drijven

Nova Scotia en Newfoundland zijn een van de meest onbekende regio's van Canada. Toch ligt het relatief dicht bij Nederland. De provinciehoofdstad St. John's is zelfs de oudste nederzetting van Noord-Amerika en was ooit in handen van Michiel de Ruyter. Desondanks treft u op deze eilanden met name ongerepte natuur, die u op eigen tempo per huurauto ontdekt.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Halifax

Uw reis start vandaag met een vlucht van Amsterdam naar Toronto. Na een tussenstop vliegt u verder naar het vliegveld van Halifax. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in het centrum van de stad. 

Dag 2: Halifax

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de hoofdstad van Nova Scotia, Halifax, op eigen gelegenheid te ontdekken. De stad kent vele galeries, musea, winkels en een sfeervol Waterfront. Breng ook zeker een bezoekje aan de Citadel, daterend uit de 18e eeuw.

Dag 3: Halifax - Peggy's Cove - East Kemptville

Vandaag rijdt u van Halifax naar East Kemptville. De Trout Point Lodge is gelegen in de Tobeatic Wilderness Area. Onderweg kunt u langs Peggy's Cove rijden, een van de mooiste en bekendste vuurtorens ter wereld. Dit komt door de prachtige kustlijn met haar grote granite rotsen. Later komt u mogelijk nog langs het Kejimkujik National Park, een wildernis in het binnenland van Nova Scotia. Hier vindt u ook archeologische schatten van de indianen en kolonisten.

Dag 4: East Kemptville

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de Tobeatic Wilderness Area te verkennen. De luxe wilderness lodge biedt u een scala aan activiteiten, zoals wandelen, kayakken, zwemmen en sterrenkijken, want de lodge was de eerste gecertificeerde accommodatie op het gebied van sterrenkijken. Ook kunt u helemaal tot rust komen in de sauna, jacuzzi of kunt u genieten van een massage.

Dag 5: East Kemptville - Saint John

Na het ontbijt reist u met uw auto naar Digby voor de overtocht naar Saint John in ongeveer 2,5 uur. Saint John is de grootste stad van de Canadese provincie New Brunswick en is rijk aan historie en cultuur. De stad staat bekend om de Reversing Falls in de Saint John-rivier. Maak een wandeling langs de historische gebouwen en pleinen van het centrum. Hier aanschouwt u de Barbour's General Store uit 1860 en het Loyalist House, het oudste gebouw van de stad. Vandaag heeft u de mogelijkheid Saint John op eigen gelegenheid te bezichtigen.

Dag 6: Saint John - Sint Andrews

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Saint Andrews, een van de mooiste kustplaatsjes van de regio. Het is tevens uitvalsbasis voor mooie walvistochten, waar u ook haaien, dolfijnen en veel zeevogels kunt spotten. Aan de overkant van de baai ziet u de Verenigde Staten liggen. 

Dag 7: Saint John - Fundy Bay - Charlottetown

Vanuit Saint John rijdt u naar Charlottetown. Onderweg bezoekt u Fundy Bay National Park. Hier ziet u het immense getijdeverschil van wel 12 meter, het grootste ter wereld. Strandjes lopen dan ook snel weer onder water en hier verplaatst u zich dan ook het veiligste per kajak. Daarnaast heeft Fundy Bay ook een prachtige kustlijn waar diverse mooie wandelpaden lopen. 

Charlottetown speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheid van Canada. In 1864 werd hier namelijk de Conferentie van Charlottetown gehouden in het Province House, waarbij gesproken werd over de eenwording van het land. 

Dag 8: Charlottetown

Vandaag heeft u de mogelijkheid om het historische Charlottetown en haar omgeving op eigen gelegenheid te ontdekken. Aanschouw de historische, Victoriaanse gebouwen tijdens een stadwandeling. Of breng een bezoek aan het Prince Edward Island National Park, dat bekend staat om haar rode kliffen aan de kust en witte zandstanden. Het is ook mogelijk het huis van Anne of Green Gables te bezoeken in Cavendish.

Dag 9: Charlottetown - Cape Breton

In ongeveer zes uur rijdt u van Charlottetown naar Cape Breton aan de Atlantische kust. Maak hier een betoverende tour met uw huurauto over de Cabot Trail Road. Deze kustroute vol haarspeldbochten is zo'n 298 kilometer lang en voert u door het glooiende landschap. Het ene moment rijdt u door een weelderig woud, het andere moment langs een scherpe rotswand of door een slaperig vissersdorpje. Onderweg is het mogelijk een wandeling te maken over een van de vele wandelroutes langs de kust.

Dag 10-11: Cape Breton

De aankomende dagen ontdekt u de omgeving van Cape Breton op eigen gelegenheid. Bezoek bijvoorbeeld het Cape Breton Highlands National Park. Tijdens een wandeling of kanotocht bewondert u de onaangetaste natuur, ruige kustlijnen en naaldbossen. Hier aanschouwt u mogelijk diverse eilanden, beren en zeearenden.

Dag 12: Cape Breton - Halifax

Vandaag rijdt u in ongeveer vijf uur terug naar Halifax over een wederom prachtige route en voltooit u het eerste deel van de roadtrip. Bezichtig hier nog een aantal bezienswaardigheden of rust wat uit in uw hotel.

Dag 13: Halifax - Rocky Harbor

Het eerste deel van de dag heeft u nog ter vrije besteding in Halifax. Aan het einde van de dag levert u uw huurauto in op het vliegveld van Halifax, waarna u in ongeveer 1,5 uur de oversteek maakt naar Newfoundland, naar Deer Lake om precies te zijn. Met uw nieuwe huurauto rijdt u in ongeveer een uurtje naar Rocky Habor, de uitvalsbasis om het Gross Morne National Park te bezoeken. Dit park staat al sinds 1987 op de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege haar indrukwekkende geologische formaties. Het is een uitstekend wandelgebied met meer dan 19 wandelroutes die samen meer dan 100 kilometer lengte tellen.

Dag 14 - 15: Gross Morne National Park

Deze dagen bezoekt u Gross Morne National Park. U kunt ook een boottocht maken om de spectaculaire Western Brooke Gorge te bekijken of een helikoptervlucht maken. Wij helpen u graag met het maken van een reservering.

Dag 16: Rocky Harbor - Fogo Island

U rijdt over de Vikingroute naar een plaatsje met de veelzeggende naam ‘Farewell’, waar u op de veerboot naar Fogo Island stapt. Ondanks de afgelegen ligging, stond het in de 16e-eeuw op de kaart van de Franse vissers. De sfeer op het eiland is puur en authentiek gebleven.  

Dag 17-18: Fogo Island

Deze dagen geniet u van een unieke accommodatie en onvergetelijke activiteiten. Het in het oog springende hotel steekt hoog uit boven de rotsachtige kust van Fogo Island. Tijdens zonsondergang wordt het gebouw sfeervol verlicht, waardoor het sprookjesachtig aanvoelt. Het Fogo Island Inn heeft een uitgebreid excursieaanbod waarin de natuur en andere aspecten van het eiland worden belicht. Zo is het mogelijk om te wandelen langs de ruige kustlijn, een boottocht te maken waarbij u in het juiste seizoen ijsberen kunt bewonderen, een lokale inwoner te ontmoeten die houten roeiboten bouwt of een bezoek te brengen aan een traditionele kabeljauwvisserij. Vergeet ook zeker niet om een film te kijken in de in-house bioscoop van het Fogo Island Inn. Vrijwel alle medewerkers van het hotel zijn afkomstig van het eiland zelf.

Dag 19: Fogo Island - Saint John's

Na een autorit van zo'n 5,5 uur arriveert u in Saint John's, de hoofdstad van Newfoundland en de oudste stad van Noord-Amerika. Niet te verwarren overigens met Saint John, de stad die u eerder bezocht gedurende deze reis. Hier vindt u een breed scala aan fine-dining restaurants en lokale eettentjes. Daarnaast heeft de stad de meeste pubs per inwoner en is een bezoek aan George Street een must.

Dag 20: Saint John's

Vandaag verkent u de hoogtepunten van St John’s met een lokale gids. Allereerst brengt u een bezoek aan de historische vuurtoren van Cape Spear, welke de meest oostelijk gelegen vuurtoren in Noord-Amerika is. Daarnaast is het ook nog eens de oudste vuurtoren die nog steeds in werking is sinds 1836. Geniet van het uitzicht bij Signal Hill, dat eeuwenlang werd gebruikt als uitkijkpost om vijandelijke boten in het vizier te houden. Vanuit hier ziet u tevens de Cabot Tower, een toren die gebouwd is op het hoogste punt van Signal Hill ter ere van John Cabot’s ontdekking van Newfoundland.

Dag 21-22: Saint John's - Amsterdam

Met Nova Scotia en Newfoundland als bijzonder plekje in uw hart is er een eind gekomen aan uw reis. U vliegt in ongeveer 13 uur vanuit St John’s naar Amsterdam met een tussenstop in Toronto.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, autohuur en enkele excursies inbegrepen. Wij adviseren u graag over extra excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken

Wist u dat

Het eiland Newfoundland is in oppervlakte ongeveer drie keer zo groot als Nederland, maar er wonen nog geen half miljoen mensen?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl