ACCOMMODATIES IN Canada

Arctic Watch Wilderness Lodge

Deze wilderness lodge is gelegen aan de historische Noordwestelijke Doorvaart en is één van de meest noordelijk gelegen lodges ter wereld, alleen per klein vliegtuig bereikbaar. 800 km ten noorden van de poolcirkel komt u aan in een wereld die toebehoort aan de ijsbeer, muskusos, poolvos en beluga. Aan de oevers van de Cunningham rivier ligt het basecamp, zodanig gebouwd dat het een minimale impact heeft op de omgeving en toch, het vaak extreme weer in de poolregio weet te weerstaan. Overdag varieert de temperatuur tussen de 6 en 14 graden en op warme dagen zelfs zo hoog als 21 graden.

Jaren geleden betekende het reizen naar deze regio verblijven in een tent op de toendra. De bouw van de lodge in 1992 veranderde alles voor wat betreft de beschikbaarheid van een hoge standaard van accommodatie en het comfort van verblijf. Het spreekt voor zich dat u hier niet verblijft voor de luxe van de lodge maar dat juist de locatie en de daarmee geboden mogelijkheden van activiteiten voorop staan. Desalniettemin draait het bij de Arctic Watch Wilderness Lodge niet alleen om de natuur. Dagelijks wordt veel aandacht besteed aan de maaltijden, allemaal geweldige verse gerechten uit de Canadese keuken. Lokaal vers gevangen Trekzalm, turbot uit Baffin Bay en zelfs organisch rundvlees uit de provincie Alberta. De getalenteerde chef bakt vers brood, maakt yoghurt, ijs en andere heerlijke lekkernijen waar u na een lange dag in de buitenlucht van kunt genieten. Voor of na de maaltijd kunt u relaxen, met de andere gasten ervaringen uitwisselen of een lezing bijwonen in de Great Room van de lodge. Hier vindt u ook de bibliotheek en interpretatief centrum met lokale artefacten, kaarten en 42 miljoen jaar oude fossielen.

De 16 cabins bieden privacy en hebben een manueel toilet en wasbak. In het hoofdgebouw zijn douchecabines die u kunt gebruiken. ‘s Nachts krijgt u flessen met warm water die u onder de dikke dekbedden kunt leggen voor extra comfort. Elektriciteit komt van een generator vanaf vroeg in de ochtend tot ca. 11.00 uur. De rest van de dag is er geen elektriciteit in de cabins en licht heeft u ook niet nodig daar het 24 uur per dag licht is.

Ervaar de schoonheid en indrukken van deze bijzonder plek op zeer comfortabele wijze en met een ongekende gastvrijheid op 74° noord.

ET-logo

Avontuurlijke ijsberen safari

Deze reis brengt u naar de meest noordelijke punt van Canada’s provincie Manitoba, aan het Dymond meer en de Hudson Bay. Op ongeveer 15 minuten vliegen van de plaats Churchill, wacht een unieke ervaring op u. Vanwege de minimale impact van de ecolodge waar u verblijft heeft u de mogelijkheid om ijsberen van heel dichtbij te zien en te fotograferen...

Nu vanaf € 12.945 p.p

Arctuca Watch Lodge - Beluga - Canada
ET-logo

Beluga’s en IJsberen op safari in Canada

Deze reis brengt u naar de meest noordelijke punt van Canada’s provincie Manitoba, aan de Hudson Bay. Op ongeveer 30 minuten vliegen van de plaats Churchill, wacht een unieke ervaring op u...

Nu vanaf € 13.445 p.p

ET-logo

Ontario & Québec

De provincies Ontario en Québec in het oosten van Canada bieden een mooie combinatie tussen interessante steden en een prachtige natuur. Van de wereldstad Toronto, het charmante Québec City, de natuurpracht in Algonquin National Park tot aan de beroemde Niagara-watervallen. Alle hoogtepunten passeren de revue...

Nu vanaf € 4.995 p.p

ET-logo

Sneeuwpret in Oost-Canada

In de wintermaanden zijn de bergen rondom de wintersportplaats Mont-Tremblant volledig bedekt met een deken van sneeuw. Het skigebied ligt in een prachtige omgeving en heeft pistes geschikt voor zowel beginnende als ervaren skiërs. In het winterse landschap zijn er naast skiën allerlei activiteiten mogelijk. Laat u betoveren door een prachtig winters tafereel in het Franstalige..

Nu vanaf € 3.145 p.p