Op ontdekking in Lapland

Hoogtepunten van deze reis

  • Een onvergetelijke hondensleetocht
  • Veel kansen om het Noorderlicht te zien
  • Overnacht in een ijskamer in het ICEHOTEL
  • Fotografietocht naar het Noorderlicht
  • Spectaculaire uitzichten over Abisko National Park
  • Ontspannen warmwaterbad in de winter

Deze 6-daagse Lapland reis biedt u een onvergetelijke eerste indruk van dit schilderachtige wintergebied. Laat u betoveren door het Noorderlicht, het ICEHOTEL en een hondensleetocht. Geniet van de prachtige winterse landschappen en kom vervolgens heerlijk bij in de sauna. Weet dat u deze reis niet gauw zult vergeten!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Kiruna

Maak u klaar voor een reis naar een van de meest bijzondere wintergebieden van Europa! U vliegt vanaf Amsterdam naar Kiruna in Zweeds Lapland. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw unieke accommodatie gebracht, Camp Ripan. Deze accommodatie is een perfecte uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Tevens kunt u vanaf hier het Noorderlicht aanschouwen; met een beetje geluk wordt u hier op de eerste avond al op getrakteerd. Daarnaast mag u deze avond gebruik maken van de spa; wat dacht u van een heerlijk warmwaterbad middenin de sneeuw?

Dag 2: Kiruna

Deze ochtend staat er een onvergetelijke activiteit op het programma die nagenoeg iedereen een keer wil meemaken: Husky Sledding! Voordat u erop uit trekt maakt u kennis met de enthousiaste honden. Onder begeleiding van een ervaren gids trekt u met de slede door de wildernis. Het enthousiasme van deze dieren is werkelijk een onvergetelijke ervaring. In de middag geniet u van een heerlijke traditionele lunch waarna het daarna tijd is voor ontspanning in de spa. In de avond wordt u meegenomen op een fotografietocht, waarbij u fijne tips krijgt om de mooiste foto’s van het Noorderlicht te kunnen maken!

Dag 3: Kiruna – Björkliden

Vanuit Camp Ripan reist u per trein naar Björkliden, gelegen vlakbij het Abisko National Park. Dit nationale park staat bekend als een van de beste plaatsen ter wereld om het Noorderlicht te aanschouwen. U wordt naar uw hotel gebracht waarna u de middag en avond geheel ter eigen besteding heeft. U kunt bijvoorbeeld in de avond naar het Aurora Sky Station gaan om daar te genieten van een heel bijzoner diner. U heeft toegang tot de kleine tentoonstelling en indien gewenst, krijgt u uitleg van een gids. Deze omgeving is perfect voor het spotten van het Noorderlicht omdat er minimale lichtvervuiling is.

Dag 4: Björkliden

Een spectaculair begin van uw dag, u gaat met de sneeuwscooter op pad! U gaat het Abisko National Park per sneeuwscooter verkennen onder leiding van een ervaren gids. Een zeer bijzondere omgeving met bergen, besneeuwde bossen en ijsmeren. Als u geluk heeft, komt u ook nog wildlife tegen. Eenmaal terug in uw hotel is het tijd voor wat ontspanning. Lees een boek bij de knapperende haard of geniet van het mooie uitzicht vanuit de bar onder het genot van een warme chocolademelk.

Dag 5: Björkliden – Kiruna

Na het ontbijt volgt een groot hoogtepunt van deze reis; u wordt per trein naar het beroemde ICEHOTEL gebracht, waar u vannacht verblijft. Eenmaal in het hotel aangekomen mag u de rest van de dag naar eigen wens indelen. U kunt bij het hotel diverse activiteiten reserveren, zoals een winterse paardrijdtocht of fotografietocht. Of wat dacht u van nóg een hondensleetocht? Maar de belangrijkste beleving op het programma is natuurlijk de nacht zelf in uw ijskamer, een van de meest unieke overnachtingen ter wereld. Voor het zover is geniet u eerst van een bijzonder ijsdiner.

Dag 6: Kiruna – Amsterdam

Na de nacht in de ijskamer mag u in de ochtend heerlijk opwarmen in de sauna, voordat u aan het ontbijt begint. Afhankelijk van uw vluchttijd is het voor vertrek nog mogelijk om een ijssculptuur les te volgen, waarbij u de kans krijgt om uw creativiteit los te laten op een blok ijs. U ervaart dan zelf hoeveel werk het niet moet zijn om zo'n indrukwekkend hotel te bouwen. Daarna is het tijd om uit te checken en Lapland vaarwel te zeggen. U wordt naar het vliegveld gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen met ontbijt en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het idee voor ICEHOTEL al in 1989 ontstond? Het eerste bouwwerk was een iglo van 60m², pas in begin jaren ’90 werd het uitgebouwd en kreeg het ICEHOTEL zijn vorm.

Rendier - Lapland
Huskysafari - Lapland - hondenslee
Husky's - Huskyhonden - Lapland
Icehotel - Lapland - Art Suite
Rendier - Lapland
Huskysafari - Lapland - hondenslee
Husky's - Huskyhonden - Lapland
Icehotel - Lapland - Art Suite

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl