Zuid-Korea per trein

Hoogtepunten van deze reis

  • Bewonder traditionele Koreaanse huizen in Seoul
  • Panoramisch uitzicht vanaf de Namsan Tower
  • Ontdek het indrukwekkende trein- en metrostelsel
  • Kleurrijk Gamcheon Culture Village
  • De kunst van de Taekwondo
  • Voortreffelijke vis op de Jagalchi markt

Ontdek het prachtige Zuid-Korea ‘'the local way’', per trein en metro. Zuid-Korea staat bekend om haar moderne faciliteiten en goede infrastructuur, ideaal dus om deze unieke bestemming op eigen gelegenheid te verkennen. Start uw reis in de hoofdstad Seoul en reis verder naar de Busan en Gyeongju. Bezoek in slechts 9 dagen enkele hoogtepunten van het bijzondere Zuid-Korea.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Seoul

U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Seoul, waar u de volgende middag arriveert. Bij aankomst wordt u opgehaald en per transfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag 3: Seoul

Vandaag gaat u de bruisende stad Seoul per lokale metro verkennen onder begeleiding van uw gids. U brengt eerst een bezoek aan Gyeongbokgung Palace. Dit koninklijke paleis werd voor het eerst gebouwd in de veertiende eeuw en vervolgens nogmaals in de negentiende eeuw. Het is een van de vijf paleizen uit de Joseondynastie en vestigt het volksmuseum met een collectie dat het traditionele, Koreaanse leven weergeeft. Vervolgens wandelt u naar het dorpje Bukchon, ‘'Hanok’'. Dit gebied staat bekend als ‘'North Village’' en herbergt circa 900 traditionele Koreaanse huizen. Tijdens uw bezoek aan dit authentieke dorp wordt u volledig ondergedompeld in de Koreaanse oudheid en cultuur. U geniet van een voortreffelijk lokale lunch. Met een volle buik geniet u van een wandeling door Insadong Street, vol authentieke winkels en galeries.  Aansluitend bezoekt u de Jogyesa-tempel. Dit is een van de belangrijkste tempels van de stad en het hart van de Jogyejong Boeddhistische orde. Uw indrukwekkende dag eindigt met een wandeling langs Cheonggyecheon Stream.

Dag 4: Seoul

In de ochtend wordt u naar Cheonan gebracht (de reistijd bedraagt circa 1,5 uur). Independence Hall of Korea werd gebouwd in 1987 ter nagedachtenis aan de strijd voor de bevrijding van Korea van de Japanse kolonie. Tijdens uw bezoek leert u meer over deze donkere periode in de Koreaanse geschiedenis. Het museum omvat permanente en tijdelijke symbolische tentoonstellingen. De bel van eenwording staat bekend als de oudste Koreaanse bel. Het museum biedt moderne exposities, indrukwekkende oorlogsplanmodellen, het bekende turtle ship, en een volledige reconstructie op schaal van de beroemde arrestatie, Ah Jung-geun. U geniet van uw lunch bij een lokaal restaurant.   

In de middag keert u weer terug naar Seoul waar u de kunst van Taekwondo leert. Taekwondo is een Koreaanse krijgskunst waarbij voornamelijk benen worden gebruikt. Het is gebaseerd op morele waarden, nederigheid en respect voor de tegenstander. Een uur lang leert u de "Poomse", gecodificeerde combo's, basistechnieken, zelfverdediging en het beroemde breken van een houten plank. 

Dag 5: Seoul - Suwon - Busan

In de ochtend neemt u de trein richting Suwon. Bij aankomst bezoekt u het Hwaseong-fort, een van de grootste militaire bouwwerken van het land. Geniet van uw lunch in een lokaal restaurant.  Aansluitend reist u per trein naar Busan waar u bij aankomst naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 6: Busan

Na uw ontbijt gaat u met uw gids naar het beroemde Haeundae-strand, een favoriete bestemming onder de lokale inwoners. Wandel aansluitend over de vismarkt Jagalchi, de grootste vismarkt van Korea. De markt is deels overdekt en vindt deels op straat plaats. Als u de vis supervers wil eten, kunt u binnen in de grote hal terecht met talloze restaurantjes waar de vis ter plekke wordt bereid. Aan de felgele tafeltjes eten de bezoekers sashimi en gebarbecuede vis met daarbij natuurlijk een glas soju, de sake van Korea. In de middag bezoekt u Yongdusan Park waar in het midden Busan Tower (118 meter) te vinden is. Aansluitend bezoekt u Gamcheon Culture Village, gelegen aan de voet van de berg. Deze oude sloppenwijk is omgetoverd tot een kleurrijk dorpje en is versierd met allerlei soorten kunst van de lokale bewoners. U sluit de dag af bij het Cemetery of United Nations Memorial welke sinds 1960 wordt beheerd door de Verenigde Naties. Het is een eerbetoon aan de 37.895 leden van de VN-strijdkrachten van 17 nationaliteiten die zijn omgekomen tijdens de Koreaanse oorlog tussen 1950 en 1953.   

Dag 7: Busan - Gyeongju

In de ochtend stapt u op de trein richting Busan. Bij aankomst bezoekt u het Gyeongju Nationaal Museum. Tijdens uw bezoek krijgt u een goed beeld van het belang van de stad en haar erfgoed tijdens de Shilla-periode. Geniet van een smakelijke lunch bij een lokaal restaurant. In de middag wandelt u naar Tumuli Park, waar 23 tombes van Shilla monarchen te vinden zijn. Het lijken niet meer dan heuvels bedekt met gras, maar binnenin zijn een aantal grote schatten verborgen. De tombe Cheonmachong kunt u van binnen bekijken. Aansluitend brengt u een bezoek aan het oudste Far Est-observatorium in de Cheomseongdae-toren gebouwd in 634. Hier bestudeerden koninklijke astronomen de bewegingen van de sterren en voorspelden ze verduisteringen van de zon en de maan. Bezoek ten slotte Anapji Pond, het hart van een oude tuin uit de zevende eeuw. 

Dag 8: Gyeongju - Seoul

Uw eerste stop van vandaag is bij de Bulkugsa-tempel, vernoemd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De schilderijen op hout en de architectuur maakt het tot een van de schatten van het oude Shilla-koninkrijk. Aansluitend bezoekt u de Seokguram-grot, gelegen op de helling van de Toham berg, een van de mooiste schrijnen ter wereld. Het Boeddhabeeld kijkt uit over zee en werd lange tijd beschouwd als de beschermer van Zuid-Korea en wordt tevens gezien als een meesterwerk van boeddhistische kunst in het Verre Oosten. Reis aansluitend per trein terug naar Seoul. 

Dag 9: Seoul - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis door Zuid-Korea. U wordt naar de luchthaven van Seoul gebracht en vliegt aansluitend met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers en treinreizen, overnachtingen met ontbijt en genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De gemiddelde vertraging van de metro slechts een paar seconden bedraagt

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl