Zuid-Korea in Stijl

Hoogtepunten van deze reis

  • Prachtige accommodaties
  • Wellness in Seoul
  • Bruisend Busan
  • Culturele hoofdstad Gyeongju
  • Tropisch strand op Jeju Island
  • Authentieke avond in The Folk Theatre

Start uw reis geheel ontspannen met een traditionele ginseng-behandeling in Seoul. Geniet de volgende dag van deze moderne stad alvorens u verder reist naar Busan en Gyeongjung. De gehele reis wordt u per privétransfer naar uw volgende bestemming gebracht en staat uw privégids voor u klaar. Geniet als afsluiter van het bijzonder Jeju-Island.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Seoul

Vandaag vliegt u met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Seoul, waar u de volgende middag arriveert. Bij aankomst maakt u direct kennis met de ontspannende wellness faciliteiten waar Korea om bekend staat. U wordt naar een spa in de stad gebracht voor een traditionele ginseng-behandeling, de ideale start van uw unieke rondreis. 

Dag 3: Seoul

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en gaat u samen Seoul verkennen. U brengt eerst een bezoek aan Gyeongbokgung Palace. Dit koninklijke paleis werd voor het eerst gebouwd in de veertiende eeuw en vervolgens nogmaals in de negentiende eeuw. Het is een van de vijf paleizen uit de Joseondynastie en vestigt het volksmuseum met een collectie dat het traditionele, Koreaanse leven weergeeft. Vervolgens wandelt u naar het dorpje Bukchon, ‘'Hanok’'. Dit gebied staat bekend als ‘'North Village’' en herbergt circa 900 traditionele Koreaanse huizen. Tijdens uw bezoek aan dit authentieke dorp wordt u volledig ondergedompeld in de Koreaanse oudheid en cultuur. U geniet van een voortreffelijk lokale lunch. Met een volle buik geniet u van een wandeling door Insadong Street, vol authentieke winkels en galeries.  Aansluitend bezoekt u de Jogyesa-tempel. Dit is een van de belangrijkste tempels van de stad en het hart van de Jogyejong Boeddhistische orde. Uw indrukwekkende dag eindigt met een wandeling langs Cheonggyecheon Stream. 

Dag 4: Seoul - Suwon - Busan

Bereidt u voor op een culinaire ochtend. Deze ochtend staat namelijk in het teken van een Koreaanse kookles. Zuid-Korea heeft meer dan 130 verschillende soorten Kimchi, ontdek samen met uw chef-kok een van deze recepten. Leer de kneepjes van de Koreaanse keuken en bereidt zelf ene voortreffelijke maaltijd. De les wordt afgesloten met een wandeling over de markt. Tijdens uw wandeling leert u meer over de verschillende componenten van de traditionele keuken. 

In de middag wordt u naar Suwon gebracht en bezoekt u het Hwaseong-fort, een van de grootste militaire bouwwerken van het land. Aansluitend reist u per trein naar Busan waar u bij aankomst naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 5: Busan

Na uw ontbijt gaat u met uw gids naar het beroemde Haeundae-strand, een favoriete bestemming onder de lokale inwoners. Wandel aansluitend over de vismarkt Jagalchi, de grootste vismarkt van Korea. De markt is deels overdekt en vindt deels op straat plaats. Als u de vis supervers wil eten, kunt u binnen in de grote hal terecht bij talloze restaurantjes waar de vis ter plekke wordt bereid. Aan de felgele tafeltjes eten de bezoekers sashimi en gebarbecuede vis met daarbij natuurlijk een glas soju, de sake van Korea. In de middag bezoekt u Yongdusan Park waar in het midden Busan Tower (118 meter) te vinden is. U sluit de dag af bij Jusangjeolli , een spectaculaire vulkanische rotsformatie met zeshoekige en driehoekige vormen en het onderwatergraf van Munmu King, die de drie koninkrijken van Korea verenigde. 

Dag 6: Busan - Gyeongju

Vandaag wordt u naar de spirituele en culturele hoofdstad van Zuid-Korea gebracht, Gyeongju. Onderweg brengt u een bezoek aan de Beomeosa-tempel, een architectonisch meesterwerk in een bergachtige omgeving.  De lunch is bij aankomst in een lokaal restaurant, gevolgd door een stadstour door het "museum zonder muren".  Deze oude hoofdstad van het Shilla's koninkrijk werd in 2000 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Stop 's middags bij Anapji Pond, het hart van een oude tuin gebouwd in de zevende eeuw, voordat u een wandeling maakt langs het kunstmatige meer van Bomun.

Dag 7: Gyeongju

Verken vandaag de prachtige stad Gyeongju onder begeleiding van uw gids. Uw eerste stop is bij de Bulkugsa-tempel, vernoemd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De schilderijen op hout en de architectuur maakt het tot een van de schatten van het oude Shilla-koninkrijk. Aansluitend bezoekt u de Seokguram-grot, gelegen op de helling van de Toham berg, een van de mooiste schrijnen ter wereld. Het Boeddhabeeld kijkt uit over zee en werd lange tijd beschouwd als de beschermer van Zuid-Korea. Het heiligdom wordt gezien als een meesterwerk van boeddhistische kunst in het Verre Oosten. U geniet van uw lunch in een lokaal restaurant. In de middag wandelt u naar Tumuli Park, waar 23 tombes van Shilla monarchen te vinden zijn. Het lijken niet meer dan heuvels bedekt met gras, maar binnenin zijn een aantal grote schatten verborgen. De tombe Cheonmachong kunt u van binnen bekijken. Aansluitend brengt u een bezoek aan het oudste Far Est-observatorium in de Cheomseongdae-toren gebouwd in 634. Hier bestudeerden koninklijke astronomen de bewegingen van de sterren en voorspelden ze verduisteringen van de zon en de maan.

Dag 8: Gyeongju - Jeju Island

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Gwangju gebracht en vliegt u naar Jeju Island. In de namiddag bezoekt u de Andok-vallei, bekend als de mooiste van het eiland. Hier maakt u een korte wandeling door het landschap omringd door kliffen en camelia's. Bezoek ten slotte een van de theeplantages gevolgd door een proeverij. 

Dag 9: Jeju Island

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een verkenning van het eiland. Uw dag begint bij de Jeongbang-waterval, de enige waterval in Azië die rechtstreeks in de oceaan valt. Een lange trap leidt naar de waterval onder de dekking van subtropische bomen. Ga vervolgens naar het dorp Seongup, hier leert u meer over de oude en traditionele levenswijze van de Koreaanse bevolking op Jeju-Island. Uw lunch wordt voor u bereid in een lokaal restaurant. Rijd ten slotte naar de Sungsan-piek, een land dat ongeveer 100.000 jaar geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting waarvan de krater ongeveer 600 meter in diameter en 90 meter hoog is. De dag eindigt met majestueuze uitzichten vanaf de krater. 

Dag 10: Jeju Island - Seoul

U wordt per transfer naar de luchthaven van Jeju Island gebracht. Vanaf hier vliegt u terug naar Seoul. Aansluitend neemt u de kabelbaan naar een van de meest iconische gebouwen van Seoul, Namsan Tower. Hier geniet u van een prachtig panoramisch uitzicht over de bruisende stad. U sluit de dag af met een dinershow in een beroemd, traditioneel Koreaans huis. Het diner wordt gevolgd door een show in "The Folk Theatre", waar de toeschouwers worden ondergedompeld in een voortreffelijke mix van traditionele muziek en dans. Een perfecte afsluiting van uw indrukwekkende reis. 

Dag 11: Seoul - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze prachtige reis. U vliegt met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam waar u in de avond arriveert.  

Welkom thuis met een koffer vol herinneringen! 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnelandse vluchte, privétransfers, overnachtingen met ontbijt en genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Zuid-Korea circa 3.000 eilanden heeft, waarvan Jeju het grootste is.  

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl