Hoogtepunten van Zuid-Korea

Hoogtepunten van deze reis

  • Bewonder het Gyeongbokgung Palace in Seoul
  • Kijkje in de Koreaanse keuken
  • Boeddhistische ervaring in de Haeinsa-tempel
  • Bezoek de oude Shilla-hoofdstad Gyeongju
  • Ontdek de Jagalchi vismarkt in Busan
  • New7Wonders of Nature - Jeju Island

Deze 15-daagse rondreis is de perfecte eerste kennismaking met het verrassende Zuid-Korea. Ontdek de unieke cultuur in de steden Seoul en Gyeongju en wees getuige van een traditionele boeddhistische ceremonie in de Haeinsa-tempel. Sluit de reis af op Jeju-Island en keer terug naar huis met een authentieke ervaring.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Seoul

Vandaag vliegt u met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Seoul, waar u de volgende middag arriveert. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw accommodatie in de stad gebracht. Hier begint u aan uw reis door Zuid-Korea waar u in alle rust de eerste 2 dagen de stad en omgeving van Seoul gaat ontdekken.

Dag 3: Seoul

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en gaat u samen Seoul verkennen. U brengt eerst een bezoek aan Gyeongbokgung Palace, het koninklijke paleis werd voor het eerst gebouwd in de veertiende eeuw en vervolgens nogmaals in de negentiende eeuw. Het is een van de vijf paleizen uit de Joseondynastie en vestigt het volksmuseum met een collectie dat het traditionele, Koreaanse leven weergeeft. Vervolgens wandelt u naar het dorpje Bukchon, ‘'Hanok’'. Dit gebied staat bekend als ‘'North Village’' en herbergt circa 900 traditionele Koreaanse huizen. Tijdens uw bezoek aan dit authentieke dorp wordt u volledig ondergedompeld in de Koreaanse oudheid en cultuur. U geniet van een voortreffelijk lokale lunch. Met een volle buik geniet u van een wandeling door Insadong Street, vol authentieke winkels en galeries.  Aansluitend bezoekt u de Jogyesa-tempel. Dit is een van de belangrijkste tempels van de stad en het hart van de Jogyejong Boeddhistische orde. Uw indrukwekkende dag eindigt met een wandeling langs Cheonggyecheon Stream. 

Dag 4: Seoul

Bij een bezoek aan Seoul kan een bezoek aan de DMZ-zone niet missen in een reisschema naar Korea. Dit is de enige plek waar buitenlanders de Demilitairized Zone mogen bezoeken. U wordt hier ondergedompeld in een unieke beleving in de geschiedenis van dit gebied. U betreedt officieel een stukje Noord-Korea in de Joint Security Area (JSA).  

Ook bezoekt u vandaag Camp Bonifas, de commandopost van de UNC in Panmunjeom. Op deze locatie komt de dienstdoende soldaat in de bus, en controleert u kleding en nogmaals uw identificatie. In het GCA nationale veiligheid centrum binnenin Camp Bonifas, wordt een briefing gegeven over het bezoek aan Panmunjeom. 

Dag 5: Seoul – Suwon – Andong

Vandaag brengt u een bezoek aan het Hwaseong-fort, een van de grootste militaire bouwwerken van het land, gebouwd tijdens de Choson (Joseon) -dynastie. Indien de tijd het toelaat, bent u getuige van de 24 martial arts performance, een illustratie van technieken van de militaire troepen tijdens de Joseon-tijdperk. Onderweg naar Andong stopt u bij een lokaal restaurant voor uw lunch. Aansluitend bewondert u een meesterwerk van de Koreaanse confucianistische architectuur, de Dosan Confucian Academy. De Confucian Academy is gebouwd in 1574 door Yi Hwang’s volgelingen, 4 jaar na de meester zijn overlijden. Vervolgens wordt u naar uw verblijf in Andong gebracht.  

Dag 6: Andong - Daegu

Na uw ontbijt wandelt u door het dorp Andong Hahoe. Dit traditionele dorpje staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend bezoekt u het maskermuseum. De Hahoe Byeolshin maskers zijn uitgeroepen tot nationale schat. De maskers worden voornamelijk gedragen tijdens het gelijknamige Hahoe Byeolshin festival. Na dit leerzame bezoek vertrekt u naar Daegu waar u rustig de tijd heeft over de Seomun-markt te wandelen. Onderweg geniet u van een lokale lunch. In de middag gaat u naar het Oriental Medicine Musuem waar u meer leert over de traditionele geneeskunde. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. 

Dag 7: Daegu – Gayasan – Daegu

Vandaag gaat u richting Gaya National Park. Hier bezoekt u de indrukwekkende Haeinsa-tempel. Hier woont u een boeddhistische ceremonie bij, krijgt u een introductie in zen meditatie en bent u getuige van een thee- en maaltijdceremonie. De tempel is gebouwd in 802 door twee monniken en staat vandaag de dag op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tempel beschermt de Tripitaka Koreana, 80.000 drukplaten met boeddhistische geschriften, 15 nationale schatten en 200 privéschatten. Na deze indrukwekkende dag keert u terug naar uw hotel in Daegu. 

Dag 8: Daegu – Gyeongju

In de ochtend vertrekt u naar uw volgende bestemming, Gyeongju. Bij aankomst staat een heerlijke lunch voor u klaar in een lokaal restaurant, gevolg door een stadstour door ‘'het museum zonder muren’'. Gyeongju is de oude hoofdstad van het Shilla-koninkrijk en werd in 2000 uitgeroepen door UNESCO tot werelderfgoed. In de middag wandelt u door Tumuli Park, hier liggen 23 graven van de vorsten van het Shilla Kingdom en hun families. Tijdens archeologische opgravingen zijn veel schatten ontdekt die nu te zien zijn in het Nationaal Museum.  Aansluitend brengt u een bezoek aan het oudste Far Est-observatorium in de Cheomseongdae-toren gebouwd in 634. Hier bestudeerden koninklijke astronomen de bewegingen van de sterren en voorspelden ze verduisteringen van de zon en de maan.  

Dag 9: Gyeongju

U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel en u gaat samen de stad verkennen. Uw dag start bij het Gyeongju Nationaal Museum. Tijdens uw bezoek krijgt u een goed beeld van het belang van de stad en haar erfgoed tijdens de Shilla-periode. Vervolgens gaat u verder naar de Bulkugsa-tempel, een van de oude schatten van het oude Shilla-konijnkrijk. In de middag bezoekt u de Seokguram-grot, gelegen op de helling van de Toham berg. De grot beschermt een monumentaal standbeeld van Boeddha uitkijkend over de zee. Het heiligdom wordt beschouwd als een meesterwerk van boeddhistische kunst in het Verre Oosten. Bezoek ten slotte Anapji Pond, het hart van een oude tuin uit de zevende eeuw. 

Dag 10: Gyeongju - Busan

Uw volgende bestemming is Busan. Onderweg stopt u bij de Tongdosa-tempel, een unieke tempel en tevens de grootste tempel van Zuid-Korea. Aansluitend bezoekt u Gamcheon Culture Village, gelegen aan de voet van de berg. Deze oude sloppenwijk is omgetoverd tot een kleurrijk dorpje en is versierd met allerlei soorten kunst van de lokale bewoners. In de middag bezoekt u de Cemetery of United Nations Memorial welke sinds 1960 wordt beheerd door de Verenigde Naties. Het is een eerbetoon aan de 37.895 leden van de VN-strijdkrachten van 17 nationaliteiten die zijn omgekomen tijdens de Koreaanse oorlog tussen 1950 en 1953.  Uw laatste stop voor aankomstin Busan is bij de Tempel van Haedong Yonggungsa, een architectonisch meesterwerk gelegen in een bergachtige omgeving. 

Dag 11: Busan

Na uw ontbijt gaat u met uw gids naar het beroemde Haeundae-strand, een favoriete bestemming onder de lokale inwoners. Wandel aansluitend over de vismarkt Jagalchi, de grootste vismarkt van Korea. De markt is deels overdekt en vindt deels op straat plaats. Als u de vis supervers wil eten, kunt u binnen in de grote hal terecht bij talloze restaurantjes waar de vis ter plekke wordt bereid. Aan de felgele tafeltjes eten de bezoekers sashimi en gebarbecuede vis met daarbij natuurlijk een glas soju, de sake van Korea. In de middag bezoekt u Yongdusan Park waar in het midden de Busan Tower (118 meter) te vinden is. U sluit de dag af bij Jusangjeolli , een spectaculaire vulkanische rotsformatie met zeshoekige en driehoekige vormen en het onderwatergraf van Munmu King, die de drie koninkrijken van Korea verenigde.  

Dag 12: Busan – Jeju Island

Vandaag vliegt u naar het vulkanische eiland Jeju. Het eiland is een natuurwonder, hier is ook een andere cultuur te vinden dan in de rest van Zuid-Korea. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw accommodatie gebracht. U heeft de rest van de middag ter vrije besteding. 

Tip; maak een wandeling langs de waterkant van Jeju-Shi, een charmant stadje aan het water in het noorden van het eiland. 

Dag 13: Jeju Island

Dag ter vrije besteding 

Tip; bezoek de Jeongbang-waterval, de enige waterval in Azië die rechtstreeks in de oceaan valt of ga naar Sungsan-piek waar u een prachtig uitzicht heeft vanaf de krater. 

Dag 14: Jeju Island – Seoul

U wordt per transfer naar de luchthaven van Jeju Island gebracht. Vanaf hier vliegt u terug naar Seoul waar u bij aankomst naar uw accommodatie voor de laatste overnachting in Zuid-Korea wordt gebracht. 

Dag 15: Seoul – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze prachtige reis. U vliegt met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam waar u in de avond arriveert.  

Welkom thuis met een koffer vol herinneringen! 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, privétransfers, overnachtingen met ontbijt en genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Bijna de helft van de bevolking Kim, Lee of Park als achternaam heeft? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl