Puur Tibet & Nepal

Hoogtepunten van deze reis

  • Bijzondere Boeddhistische tempels
  • Indrukwekkend Potala paleis
  • Debatterende monniken
  • Uitzichten op Himalaya
  • Trekking naar Everest Base Camp
  • Rijstterrassen Bhaktapur

Namasté! Maak op niveau kennis met dit indrukwekkende land met deze 21-daagse luxe reis. Ontdekt de bergen, ontmoet de vriendelijke bevolking en kom tot rust in de luxe accommodaties want: deze bestemming komt binnen. De majestueuze Himalayas, de hoogste stad ter wereld en de vele verschillende tempels geven dit land vele gezichten.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Kathmandu

U vliegt met KLM via Abu Dhabi naar Kathmandu waar u de volgende dag aankomt. U wordt ter plaatse opgewacht door de lokale reisbegeleiding en naar uw hotel gebracht.

Dag 3: Kathmandu

Na een ontbijt in uw hotel rijdt u met uw privégids naar de Swayambhunath stoepa, net buiten Kathmandu. Dit tempelcomplex uit de 5e eeuw is voor de Nepalese boeddhisten de meeste heilige plek. U loopt hier met de klok mee om de grote, witte stupa en draait daarbij aan de gebedsrollen. Er zijn verschillende heiligdommen en tempels terug te vinden op het complex. Aansluitend bezoekt u de Pashupatunath, een van de belangrijkste hindoe tempels van Nepal. Er komen zelfs bezoekers vanuit India om de tempel te bewonderen. In de namiddag wordt er een bezoek gebracht aan Bouddhanath, dat voor de Tibetaanse boeddhisten geldt als meest heilige plek.

Dag 4: Kathmandu

Vandaag ontdekt u het oude Nepal bij de dorpjes Bungamati en Khokna. Het zijn geen grote, toeristische attracties waardoor u nog goed in contact kunt komen met de bevolking en kunt genieten van de omgeving. Bungamati ligt tussen hoge bomen aan de rivier. Het wat kleinere Khokna staat bekend om het persen van mosterolie. Na een wandeling door deze dorpjes rijdt u naar Patan voor een indrukwekkend gebied, het Durbar Square, waar tientallen tempels en stoepa’s bij elkaar te vinden zijn. Er staan hier zelfs houten tempels die meer dan duizend jaar oud zijn.

Dag 5: Kathmandu

Een vrije dag in de hoofdstad van Nepal. Bezoek een van de vele paleizen die tegenwoordig worden gebruikt als ministerie. Het meest bekende is de Hanuman Dhoka. U kunt ook een kijkje nemen in de populaire wijk Thamel, dat vooral geliefd is bij cultuurliefhebbers en backpackers.

Dag 6: Kathmandu - Lhasa

U vliegt naar Lhasa, waar u na aankomst naar uw accommodatie wordt gebracht. Wij adviseren u deze dag rustig aan te doen. Vanwege de hoogte op 3650 meter is het belangrijk eerst de acclimatiseren. Mocht u toch wat willen ondernemen dan kunt u een wandeling maken door Barkhor street, gelegen rondom de Jokhang tempel, staat symbool voor Tibet en laat het typische straatbeeld van Tibet zien.

Dag 7: Lhasa

Lhasa werd in 1964 benoemd tot hoofdstad van het pas gevormde Tibet in de republiek China. Lhasa is een van de hoogst gelegen steden en het land eromheen, Tibet wordt “het dak van de wereld” genoemd. De stad is verdeeld in een Tibetaans en Chinees deel en ondanks de moderne invloeden van buitenaf het echte hart en ziel van Tibet. De paleizen Potala en Norbulingka vormen de traditionele zetel van de inmiddels gevluchte Dalai Lama. Een bezoek aan het paleis mag dan ook niet ontbreken. In de middag bezoekt u de Jokhang tempel, een plek waar u veel pelgrims tegenkomt die veelal weken onderweg zijn om naar deze heilige plek te komen.

Dag 8: Lhasa

In de ochtend brengt u samen met de gids een bezoek aan het Drepung klooster, ooit de thuisbasis van de derde en vierde Dalai Lama. Het werd in 1416 gesticht door Jamyang Chöje en er verbleven tienduizenden monniken in het klooster. Vandaag de dag is het klooster wat kleiner, met een paar honderd monniken. U bezoekt ook het Sera klooster, dat heel bijzonder is dat alle monniken elke dag om 3 uur omdat er iedere dag om 3 uur ’s middag op de binnenplaats een debat plaatsvindt. Alle monniken verzamelen en stellen elkaar vragen over het boeddhisme. Ze testen hiermee elkaars kennis.

Dag 9: Lhasa

De gids neemt u mee naar Drak Yerpa. Dit is een Tibetaans klooster ten noorden van Lhasa. Er zijn een paar kleinere hermitages en de kliffen waarop gebouwd bevatten enkele van de vroegst bekende meditatieplaatsen in Tibet. Een andere hoogtepunt vandaag is het Ganden klooster dat in 1409 werd gebouwd. U heeft vanaf dit klooster een spectaculair uitzicht op de Kyi-chu vallei.

Dag 10: Lhasa - Shigatse

Via Gyantse reist u naar Shigatse. U rijdt over indrukwekkende passen en komt onderweg langs prachtig natuurschoon. U stopt voor het adembenemende uitzicht op het azuurblauwe Yamdrok meer en bij de Karola gletsjer. Na aankomst in Gyantse staat er een bezoek aan het Pelkor klooster op het programma. Dit Tibetaanse klooster is het enige grote gebouwencomplex in Tibet waarbij het oude klooster en de stoepa’s nog compleet bewaard zijn gebleven.

Dag 11: Shigatse

In het Tibetaanse dorpje Chak wacht een mooie wandeling op u. U bezoekt het Ngor klooster dat u onderweg tegen komt. Daarna rijdt u weer terug naar Shigatse om daar nog wat tijd door te brengen bij de Dzong ruïnes.

Dag 12: Shigatse - Lhasa

Onderweg terug naar Lhasa komt u langs het indrukwekkende Tashilhunpo klooster. Dit klooster is gebouwd in 1447 en de zetel van de omstreden Panchen Lama. De Panchen Lama, of Tashi Lama is na de Dalai Lama de hoogste spirituele leider in Tibet. Naast de vele bewerkte en met edelstenen versierde graven treft u ook stoepa’s en relikwieën van de vorige Panchen en Dalai Lama’s aan.

Dag 13: Lhasa - Bhaktapur

U vliegt terug naar Kathmandu en wordt daarna naar uw accommodatie in Bhaktapur gebracht. Dit stadje heeft nog steeds een middeleeuwse charme en staat bekend om de oude kunstvormen en architectuur. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 14: Bhaktapur - Pokhara

Bhaktapur is een koningsstad en de derde grote stad in de Kathmandu vallei. De architectuur stamt vooral uit de 14 tot 16e eeuw. Veel gevels en raam en deurkozijnen zijn gemaakt van prachtig houtsnijwerk. Naast houtsnijwerk staat de stad bekend om de wevers en pottenbakkers. Aan het einde van de dag wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht en vliegt u naar Pokhara.

Dag 15 - 16: Pokhara

U verblijft in The Pavillions, een unieke accommodatie in deze prachtige omgeving. Er zijn tal van excursies te ondernemen. Denk hierbij aan activiteiten in de omgeving zoals een bezoek aan Devi’s Fall, verschillende wandelingen en voor de avonturiers onder ons; paragliden en raften over de Seti rivier. Maar ook bij het hotel hoeft u zich niet te vervelen. Dit eco resort heeft namelijk een eigen tuin waar ze producten kweken en waarmee u kunt deelnemen aan de kookworkshop.

Dag 17: Pokhara - Bandipur

Vandaag rijdt u in circa 2 uur naar Bandipur. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten over de vallei. Bandipur heeft een historisch centrum en staat bekend om de gastvrijheid van haar bewoners. Maak kennis met de indrukwekkende Newari bouwstijl en de eenvoud waar veel sfeer in terug te vinden is.

Dag 18: Bandipur - Gorkha

Wordt wakker met vanuit uw kamer uitzicht op de besneeuwde toppen van de bergen. Na het ontbijt wordt u gehaald voor een wandeling. De wandeling eindigt in Ramkot, een dorpje waar de tijd heeft stil gestaan. Het laatste stukje van de reis legt u met de auto af naar Gorkha.

Dag 19: Gorkha

Gorkha was vroeger de hoofdstad van Nepal en ligt tussen Pokhara en Kathmandu. Breng een bezoek aan het paleis, gelegen op een steile heuvel. Het beklimmen van de 1350 treden is de moeite waard wanneer u bovenaan van het uitzicht geniet. In Gorkha kunt u nog wel resten zien van de aardbeving in 2015. Het paleis is her en der nog beschadigd en wordt op dit moment gerenoveerd.

Dag 20 - 21: Gorkha - Kathmandu - Amsterdam

Het is nog een 4 tot 5 uur rijden terug naar Kathmandu. Tegen de avond vliegt u weer terug naar Amsterdam Schiphol met heel wat belevingen en ervaringen rijker. De volgende dag landt u op Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Nepal een unieke vlag heeft? De vlag van Nepal is de enige nationale vlag ter wereld die geen rechthoekige vorm heeft. Ze bestaat uit twee rode driehoeken boven elkaar.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl