Ontspannen Thailand

Hoogtepunten van deze reis

  • Chantende monniken in Bangkok
  • Tropische vogels en dieren in Khao Sok NP
  • Kanotochten en junglewandelingen
  • Varen door de fotogenieke Phang Nga Bay
  • Stranden van Phuket en Koh Yao
  • Verblijf in luxe accommodaties

Vang een glimp op van Bangkok’s betoverende charme, begeef u tussen de olifanten in de jungle en voelt u zich de koning te rijk op rustige, paradijselijke stranden. Deze luxe reis geeft u de ultieme combinatie van beleving en ontspanning.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Bangkok

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Bangkok waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u opgewacht door uw gids die u naar het hotel brengt. Bangkok groeit de laatste jaren erg hard terwijl het een relatief jonge stad is. Bangkok is de stad van contrasten, betoverende geuren maar ook smog en een indrukwekkende skyline. De stad ligt aan de bekende Chao Praya rivier die ook wel de levensader van de stad wordt genoemd. 

Dag 3: Bangkok

U staat vroeg op voor een bezoek aan de bekende tempel Wat Pho, waar u getuige bent van het dagelijkse ritueel van de chantende monniken. Na deze bijzondere en privé gelegenheid bezoekt u de nabijgelegen tempels en de liggende buddha van maar liefst 45 meter breed. Vervolgens bezoekt u het Grand Palace, een van de meest belangrijke en bekende bezienswaardigheden in Thailand. U zult hier versteld staan van de grandeur en de grootsheid van dit gebouwencomplex. Natuurlijk kan een bezoek aan de mysterieuze Emerald Buddha niet ontbreken. De Emerald Buddha bevindt zich in de Wat Phra Kaew tempel op het terrein van Grand Palace en is de meest bezochte boeddistische tempel van Thailand. De middag heeft u ter vrije besteding in deze indrukwekkende metropool.

Dag 4: Bangkok - Khao Sok

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Surat Thani. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht in het Khao Sok Nationaal Park. U gaat er in de middag al gelijk op uit in de prachtige natuur van het Khao Sok NP. U wordt naar de ingang gebracht van het park en vervolgens krijgt u een korte uitleg voordat u een wandeling gaat maken door het park. U wandelt door een groot bamboe regenwoud waarbij u eeuwenoude bomen en de bijzondere strangler figs passeert. Onderweg maakt u kennis met de bewoners van dit gebied en met geluk ziet u de dusky leaf monkey, de longtail makaak, de neushoornvogel en vele andere exotische dieren.

Dag 5: Khao Sok

U maakt vandaag een mooie boottocht op het met bergen en kliffen omringde Cheow Larn meer. Dit is zonder twijfel een van de meest prachtige plekken in Thailand. Een boottocht over het meer geeft u niet alleen de kans om de schoonheid van de omgeving te ontdekken maar u krijgt ook de kans om de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Na de lunch gaat u van boord en maakt u een wandeling naar een grot of naar een uitzichtpunt. Voordat u teruggaat naar uw accommodatie heeft u nog de mogelijkheid om te zwemmen in het meer.

Dag 6: Khao Sok - Phuket

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een kanotocht over de Sok rivier waar u geniet van het majestueuze landschap. Onderweg geniet u van adembenemende kliffen en krijgt u de kans om de gaan zwemmen. U passeert vrolijke, gekleurde vogels en vele andere dieren. Vervolgens wordt u in circa 2 uur naar uw hotel in Phuket gebracht.

Dag 7 - 8: Phuket

Geniet van een heerlijke vrije dag aan het strand bij uw hotel. De volgende dag maakt u een uitstapje naar Phang Nga Bay, bekend om zijn idyllische stranden en het bijzondere landschap van steile rotseilanden die uit de blauwe zee oprijzen. Een rustige boottocht brengt u naar James Bond eiland. Wanneer u maar wilt, gaat het anker uit en kunt u zwemmen op de meest paradijselijke plekjes. Op een verlaten strand wordt een smakelijke barbecuelunch bereid. Een heerlijke, rustige dag in een prachtige omgeving!

Dag 9: Phuket - Koh Yao

U wordt naar de haven gebracht voor de overtocht naar het kleine eiland Koh Yao Noi. Het is genieten geblazen in het exotische paradijsje waar u komende dagen verblijft. De paradijselijke eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi zijn onderdeel van het Ao Phang-Nga Marine National Park. Hoewel Koh Yao Noi het kleinste eiland is, heeft het de meeste inwoners. Vanaf beide eilanden heeft u uitzicht op de karstformaties die zo kenmerkend zijn voor Ao Phang-Nga.

Dag 10 - 11: Koh Yao

Vrije dagen die u kunt doorbrengen aan het strand. Uiteraard kunt u er ook uit om het tropische eiland te verkennen, maak een tochtje met de catamaran van het resort of verken al snorkelend of duikend de indrukwekkende onderwaterwereld. U kunt optioneel een excursie maken naar een van de vele paradijselijke eilanden die rondom Koh Yao liggen.

Dag 12: Koh Yao - Bangkok

U gaat met de boot terug naar Phuket, waarna u naar het vliegveld wordt gebracht. U vliegt naar Bangkok voor een laatste overnachting in deze levendige stad. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen. 

Dag 13: Bangkok - Amsterdam

Er is helaas een einde gekomen aan uw ontspannen reis door Thailand. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. U komt in de avond aan op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten, transfers, ferryovertochten en binnenlandse vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De officiële Thaise naam van Bangkok 170 tekens lang is en wordt daarom maar afgekort tot ‘Krung Thep’?

Grand Palace | Wat Phra Kaew Tempel - Bangkok - Thailand
Grand Palace | Wat Phra Kaew Tempel - Bangkok - Thailand

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl