Ontdek Laos

Hoogtepunten van deze reis

  • Laos in een vogelvlucht
  • Bruisend Bangkok
  • Kleinschalige, boetiekhotels
  • Charmant Luang Prabang
  • Ontdek Vientiane
  • Steden, natuur en cultuur in één reis

Tijdens deze 12-daagse reis ontdekt u het mooiste van Bangkok en Laos. U start uw reis in het levendige Bangkok waar u de stad per fiets verkent. Aansluitend reist u richting Luang Prabang. U verkent deze charmante stad op eigen gelegenheid en onder begeleiding van uw privégids. U sluit uw reis af in Vientiane. Een korte kennismaking met het authentieke Laos.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Bangkok

Vandaag stapt u in het vliegtuig voor uw rechtstreekse vlucht naar Bangkok. Bij aankomst wordt u opgehaald door uw gids en naar uw accommodatie gebracht.

Dag 3: Bangkok

In de ochtend vertrekt u naar Bang Kra Jao, ook wel de Bangkok Jungle genoemd. Hoewel het niet ver van het drukke centrum af ligt is het een rustgevende omgeving, ideaal voor een fietstocht. Fiets over de smalle paden die zigzaggend door de tropische planten en bomen gaan. Tijdens de fietstocht ontdekt u lokale woonhuizen en tempels die niet vaak bezocht worden door toeristen. Deze fietstour biedt een uniek perspectief op de normaal zo hectische stad Bangkok.

Dag 4: Bangkok

Dag ter vrije besteding.

Dag 5: Bangkok – Luang Prabang

Vandaag verruilt u het prachtige Thailand met het authentieke Laos. Na uw ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Luang Prabang. Bij aankomst in Laos wordt u per privétransfer naar u accommodatie gebracht.

Dag 6: Luang Prabang

Vandaag verkent u Luang Prabang onder begeleiding van uw privégids. De stadstour begint bij het Keizerlijke paleis dat nu een Nationaal Museum is waarbij u de geschiedenis van Laos leert kennen. Wandel langs de Nam Khan rivier om de Wat Xieng Thong te bezoeken. Dit is een prachtige tempel gebouwd in 1560 door koning Setthathirat en is gedecoreerd met mozaïek. U bezoekt ook het UXO bezoekerscentrum, een humanitaire organisatie die zich inzet voor het opruimen van de restanten van de oorlog. Laos was na de Secret War in 1975 een van de meest gebombardeerde landen van de hele wereld. Eindig deze stadstour bij het Museum voor Traditionele Kunst en Etnologie, dat verteld over de rijke diversiteit van etnische minderheden in Laos. U ziet hierbij traditionele kostuums, gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen. Na deze stadstour zult u een betere kijk hebben op het land Laos.

Dag 7: Luang Prabang

Begin deze ochtend vroeg met een spirituele ervaring in Luang Prabang. U neemt deel aan de aalmoezenceremonie. Deze dagelijkse ceremonie wordt beoefend in het hele land. Boeddhisten geloven dat ze, met het geven van aalmoezen aan de monniken, deugd en een goed karma daarvoor terugkrijgen. Let op de lokale bevolking als ze offers brengen aan de in het oranje geklede monniken, in het vroege ochtend licht. Aansluitend verlaat u de stad en brengt u een bezoek aan het platteland rondom Luang Prabang. Laos is de thuisbasis van de mooiste natuurlijke landschappen in Zuidoost-Azië en de rit van vandaag biedt een glimp van deze landschappen. U arriveert bij het (letterlijke) hoogtepunt van de dag, de Kuang Si-watervallen. De watervallen bestaan uit diverse turquoise poelen, omgeven door weelderig bos. Verken de omgeving en geniet van de ongerepte natuur. Maak een uitdagende, maar lonende wandeling naar de top, neem een verfrissende duik in het water of ontspan op de rotsen van de lagere baden. Bij de watervallen wordt een speciale picknicklunch bereid. Op de terugweg kan er een bezoek gebracht worden bij het Asiatic Black Bear Sanctuary. Dit centrum verzorgt bedreigde beren die zijn gered van stropers. Laat in de middag is het tijd om terug te keren naar de stad.

Dag 8: Luang Prabang

Dag ter vrije besteding.

Dag 9: Luang Prabang – Vientiane

Na uw ontbijt wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht en vliegt u naar Vientiane. Hier wordt u door uw gids opgehaald en heeft u direct een eerste kennismaking met de stad. Op circa 45 minuten rijden van de stad ligt Buddha Park. Onder begeleiding van uw gids maakt u een mooie wandeling door dit bijzondere park, ook wel bekend als Xieng Kuhang. Het park is namelijk gevuld met meer dan 200 boeddhistische en hindoeïstische beelden. De stille en rustige omgeving langs de Mekong-rivier creëert de ideale setting voor een rustige start in de stad. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar Vientiane en heeft u de rest van de namiddag ter vrije besteding.  

Dag 10: Vientiane

U gaat vandaag de verborgen charme van Vientiane ontdekken. Vientiane betekent ook wel 'de stad van sandelhout'. U ontbijt in het hotel, waarna u een bezoek brengt aan de belangrijkste monumenten van de hoofdstad, die de moeite meer dan waard zijn.

Dag 11: Vientiane – Bangkok

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Vientiane gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Bangkok. U overnacht in het prachtige Riva Surya Hotel nabij de Chao Phraya rivier.

Dag 12: Bangkok – Amsterdam

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Vanaf hier vliegt u rechtstreeks met KLM in de economy class naar Amsterdam waar u dezelfde dag nog landt. Welkom thuis na een prachtige reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten, transfers en binnenlandse vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.  

Wist u dat

In Laos het meest sticky rice wordt gegeten van de hele wereld? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl