De hoogtepunten van Nepal en Tibet

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek de panda's in Chengdu
  • Wilde dieren spotten in Chitwan National Park
  • Bezoek aan het basiskamp van de Mount Everest
  • Lhasa & Kathmandu
  • Bezoek aan vele bekende tempels en pagodes
  • Nam Tso ook wel "het hemelse meer"

Beleef de hoogtepunten van Tibet en Nepal tijdens deze 21-daagse reis. U ziet bijzondere boeddhistische kloosters en geniet van de mooiste uitzichten op de Himalaya. De top van de machtige Mount Everest staart u aan in het Everest Base Camp. Dit is een reis om nooit te vergeten!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Chengdu

U reist vanaf Amsterdam Schiphol naar Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan. Hier wordt u verwelkomd door uw chauffeur die u meeneemt naar het Panda opvangcenter. Het opvangcenter is ook wel een reusachtig park waar de panda’s vrij leven onder toezicht van de verzorgers. Geniet van dit prachtige park terwijl u oog in oog staat met vele panda’s en hun kleintjes. Later word u naar het hotel gebracht waar u tot rust kunt komen van uw reis. De rest van de dag mag u zelf invullen.

Dag 2: Chengdu – Lhasa

Na een goed ontbijt word u terug naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lhasa. In Lhasa word u ontvangen door uw Tibetaanse gids die u de rest van uw reis begeleid. U kunt hier alvast op eigen voet de stad verkennen.

Dag 3: Lhasa

Vandaag bezoekt u het Potala paleis, gebouwd op de Marpori berg, ook wel “de rode berg”.  Het werd vroeger gebruikt als winter paleis van onder andere de Dalai Lama. Dit prachtige paleis bestaat uit twee delen: het rode en het witte deel. In het rode deel – ook wel het spirituele hart van het paleis- staan vele kapellen. In de kapellen van de vijfde en dertiende Dalai Lama, vindt u enorme met goud en edelstenen versierde grafstoepa’s. In de middag bezoekt u de kleurrijke Jokhang tempel. Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Tibet en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Al eeuwenlang is de tempel een belangrijk bedevaartcentrum en een belangrijke bestemming voor pelgrims in Tibet. Bezoek de kapellen die met de klok mee zijn terug te vinden rondom de Jokhang tempel. Te voet bezoekt u Bakhor Street, waar het heerlijk is om over de grote bazaar te slenteren. Dit is een van de bekendste open markten in Lhasa.

Dag 4: Lhasa

U rijdt vandaag naar de voet van het Pabonka klooster, vanuit waar u al wandelend met uw gids de berg verkent. Tijdens deze tocht bezoekt u diverse kleine tempels, de mooie verblijven van de nonnen en de heilige grotten. De heilige grotten vormen een grottencomplex met veel inhammen, welke bedoeld zijn als ruimtes om te mediteren. Wanneer een grot gemarkeerd is met een Kata – een witte sjaal- betekent dit dat er iemand binnen aan het mediteren is en er niet gestoord mag worden. Tijdens een picknick kunt u uitrusten en van de omgeving genieten. In de middag daalt u af naar het Sera klooster.  Dit is een van de drie kloosters van de Gelug van Tibet. De Gelug is een belangrijke school waar wordt lesgegeven in het Tibetaans boeddhisme. Hier bezoekt u de monniken en proeft u de sfeer van het leven in het klooster. Met een beetje geluk ziet u debatterende monniken. De leerlingen debatteren over de geleerde stof op school en proberen zo van gedachten te wisselen over hun religie en standpunten.

Dag 5: Lhasa - Gyantse - Shigatse

Vandaag vertrekt u uit Lhasa en reist u via Gyantse naar Shigatse. Onderweg stopt u voor een bezoek aan het Yamdrok meer. Dit blauwe meer bevind zich in een bergachtig landschap waar u een geweldig uitzicht op heeft. Onderweg komt u over de Simi La en Karo La bergpassen. U bezoekt het Pelkor Chode klooster die in een speciale bouwstijl gebouwd is. Het klooster is in 1904 aangevallen door de Britten tijdens de veldtocht in Tibet. De schade is vrijwel hersteld maar u kunt nog wel kogelgaten in de muren vinden. Ook brengt u een bezoek aan de Kum-Bum pagode. De naam Kum-Bum betekent “honderdduizend heilige beelden” en verwijst naar de trapsgewijze bouwstijl van de Boeddhistische kapel.

Dag 6: Shigatse - Shegar

In de ochtend bezoekt u het indrukwekkende Tashilunpo klooster. Dit klooster hoort bij een van de vijf Gelug scholen. Met een grootte van 70.000 vierkante meter is dit klooster de grootste functionerende instituut van Tibet. Het gigantische gouden standbeeld van Boeddha is een van de grootste vergulde standbeelden in de wereld. Bezoek het kleurrijke klooster en maak kennis met de cultuur binnen deze muren. Later deze dag rijdt u naar Shegar. Deze plaats is volledig bergopwaarts gebouwd en u kunt hier goed wandelen door de smalle kronkelige straatjes.

Dag 7: Everest Base Camp – Shigatse

U brengt een bezoek aan het basiskamp van Mount Everest, gelegen op 8.848 meter hoogte. Het basiskamp is een verzamelpunt voor reizigers die Mount Everest beklimmen om te overnachten. De gekleurde tenten maken een gezellige sfeer. Verken de kampeerplaats en deel uw ervaringen met internationale reizigers. In de middag rijdt u terug naar Shigatse, waar u in dezelfde accommodatie verblijft als de vorige nacht.

Dag 8: Shigatse – Nam Tso

Na een lekker ontbijt rijdt u door de bergen naar Nam Tso. Nam Tso is een zoutwatermeer van 1.920 vierkante kilometer. De bijnaam van het meer luidt “Hemels Meer”. U maakt hier een wandeling langs het heldere water en brengt een kort bezoek aan het kleine, maar rijk begroeide eiland Tashi.

Dag 9: Nam Tso – Lhasa

In de ochtend bekijkt u de prachtige zonsopkomst die langzaam optrekt over het meer en de lucht steeds mooiere kleuren geeft. Wanneer u goed weer heeft, kunt u een lokale Tibetaanse familie bezoeken vlakbij het meer. Hierna reist u terug naar Lhasa waar u kunt genieten van wat vrije tijd.

Dag 10: Lhasa – Kathmandu

Breng de laatste uurtjes in Lhasa door in een van de vele restaurantjes of breng een kort bezoek aan het Tibet Museum in het centrum. Afhankelijk van het tijdstip dat u word opgehaald kunt u uw tijd indelen. Op de luchthaven van Kathmandu wordt u opgehaald en per auto naar Bhaktapur gebracht. Kom even tot rust in uw hotel of kies voor een andere invulling. In de avond leert u de stad kennen inclusief een bezoek aan het beroemde Durbar Square. Hier vindt u rondom het oude paleis een verscheidenheid aan kunst en architectuur. Naast het paleis staan nog zes verschillende tempels die in hun eigen stijl en kleuren gebouwd zijn. Op 25 april 2015 heeft zich hier een aardbeving opgetreden waardoor er schade aan de tempels is ontstaan. Echter is het na de renovatie zeker weer de moeite waard om het plein te bezoeken. Wandel op uw gemak over het plein en bezoek de tempels en het paleis. U zult merken dat nog steeds volop gerenoveerd wordt.

Dag 11: Bhaktapur – Balthali

Tijdens de reis naar het dorp Balthali brengt u een kort bezoek aan Namobuddha. Hier staat een tempel die is versierd met de meest kleurrijke beschilderingen en vol staat met bloemen, sjaals en persoonlijke offers. Vanaf de tempel heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei en de bergen. Ook ziet u hier de talloze wapperende gebedsvlaggen. Geniet tijdens de klim naar de tempel van de stilte en rust om u heen. Het verhaal van deze tempel luidt dat Namo Buddha- de Buddha van moed- zijn lichaam offerde aan een uitgehongerde tijgerin om haar te voeden en zo haar welpen te redden zonder daar een ander leven voor te moeten nemen. Namobuddha is vandaag de dag een belangrijke plaats. In de middag reist u terug naar Balthali waar u een rondleiding door de stad maakt. Tijdens deze tour komt u traditionele witte huizen tegen waarvan sommige versierd zijn met beschilderingen.

Dag 13: Chitwan National Park

In de ochtend maakt u een jeepsafari. Met een beetje geluk vindt u zelfs de neushoorn die vaak goed verstopt zit. U luncht deze middag in het resort waarna u een tour zult maken om vogels te spotten. Chitwan National Park is een van de beste plaatsen ter wereld voor het spotten van zeldzame vogels. Er leven zowel lokale vogelsoorten als geëmigreerde soorten.

Dag 14: Chitwan National Park

Dit keer geen jeep maar een bootsafari. Geniet tijdens deze tocht van de rust en de omgeving, terwijl u in smalle langwerpige boten met een rustig tempo over het water vaart. Na een stevige lunch in het resort maakt u een begeleide wandeling door de jungle. De lokale gidsen hebben veel kennis van de flora en fauna en willen dit graag met u delen. U sluit de dag af met een wandeling en ontmoeting met de Tharu bevolking die hun eigen taal, tradities en gewoonten hebben. De huizen bestaan uit bamboe, gras en een kleilaag van modder en mest. Sommige huizen zijn van buiten kleurrijk beschilderd met symbolen van pauwen en herten. De bevolking leeft van de landbouw en visserij. Veel mensen bezitten geiten, kippen, varkens en buffels. Maak kennis met deze geweldige mensen en woon een traditionele dans of kookkunsten bij.

Dag 15: Chitwan National Park – Pokhara

U verlaat vandaag dit indrukwekkende park en reist naar de levendige stad Pokhara. Maak in uw vrije tijd een mooie wandeling langs een van de velen meren in de omgeving.

Dag 16: Pokhara

Vroeg in de ochtend steekt u per boot het Fewa meer over, waarna u klimt naar de schitterende Wereldvrede pagode. Deze werd in 1992 gebouwd door Japanners om de wereldvrede te promoten. De pagode ligt bovenop een berg. Vanuit hier heeft u een uitgestrekt uitzicht over het meer, de vallei en het Annapurna gebergte. De klim naar boven is zeker de moeite waard. Na het bezoeken van de pagode maakt u een korte excursie naar het Annapurna gebergte. Bekijk vanaf hier de besneeuwde bergtoppen. U neemt dezelfde weg per boot terug naar uw hotel voor een welverdiend ontbijt. In de middag kunt u de tempels Gupteshwor Mahadev en Bindabasini bezoeken of de stad Pokhara verkennen. Een aanrader is een bezoek aan de Devi’s waterval.

Dag 17: Pokhara - Kathmandu

U reist vandaag vanuit Pokhara terug naar Kathmandu. Hier kunt u tot rust komen in uw hotel.

Dag 18: Kathmandu

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Swyambhunath pagode. Dit complex is gebouwd in de 5e eeuw en staat ook wel bekend als “monkey temple”. De pagode word druk bewoond door vele heilige apen. Voor de Indiase en Nepalese Boeddhisten is dit de meest heilige plek van Tibet, voor de Tibetanen is dit Boudhanath. Naast de grote stupe vindt u een selectie kleinere tempels, een Tibetaans klooster en andere heiligdommen. In de omgeving bevinden zich ook restaurants, winkels en een museum. Verken het terrein op uw gemak en slenter langs de vele bezienswaardigheden. Na het bezoek aan Swambhunath brengt uw chauffeur u naar Chhetrapati. Vanuit hier bezoekt u het Kathmandu Durbar Square en  vervolgens Durbar Marg. Durbar Marg of ook wel Konings weg wordt beschouwd als het hart van Kathmandu. Deze straat leidt naar het voormalige koningspaleis Narayanhiti. Er bevinden zich in deze straat luxe hotels, internationale restaurants en dure winkels.

Later op de dag rijdt u naar Pashupati. Hier bezoekt u de belangrijkste hindoe tempel aan de voet van de heilige Bagmati rivier. In Pashupati vieren ze de dood als een deel van het leven. Crematies zijn hier dan ook een ritueel. Inwoners van de stad versieren het lichaam met prachtige bloemen en schenken een paar druppels heilig water in de mond van de overledenen. Dit voor het zuiveren van de ziel. Later cremeren zij de overledenen in het bijzijn van de familie. De kans is groot dat u een crematie tegenkomt. Als u dit interessant vindt kunt u het proces van enige afstand bekijken. Om de dag af te sluiten maakt u een wandeling door het Sleshmantak woud. U loopt via Gaurighat naar Bauddha. Bauddha is een gigantische pagode, kleurrijk versierd door gebedsvlaggen en prachtige verlichting.

Dag 19: Kathmandu

U maakt een ochtendwandeling door de dorpen Bungmati en Khokana, gebouwd tijdens de 16e eeuw. Wandel door de geplaveide steegjes langs vele houtsnijders en wevende vrouwen. Wat dit deel van de vallei zo speciaal maakt is dat het nog geen modernisatie kent en er over de laatste eeuwen nog maar weinig is veranderd. Na dit bezoek rijdt u terug via Patan en bezoekt u het levendige Durbar Square. Hier staat de residentie van de voormalige Malla heersers. Hierna volgt een bezoek aan de bekende gouden tempel en het archeologisch museum. De gouden tempel is het meest bekend in de stad. Het ligt ten noorden van Durban Square en is gebouwd in de 12e eeuw. Door de smalle entree komt u de tempel binnen en kunt u  de bijzondere sfeer voelen.

Dag 20 - 21: Kathmandu – Amsterdam

U heeft de dag vrij te besteden tot uw vertrek naar de luchthaven. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol na een indrukwekkend reis die u altijd bij zal blijven!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen met ontbijt, Engelstalige gids en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Mount Everest, onderdeel van het Himalaya gebergte, de hoogste bergtop ter wereld heeft? Met maar liefst 8.848 meter kan Mount Everest zich de winnaar noemen.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl