Prachtig Borneo

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek het orang-oetangreservaat in Sepilok
  • Vaar over de langste rivier van Borneo
  • Bewonder de kalkstenen Gomantong-grotten
  • Verblijf midden in het regenwoud van de Danum Valley
  • Ontspan op het Idyllische Gaya Island
  • Leer meer over de lokale flora en fauna

Borneo is bekend om zijn uitgestrekte, groene regenwouden vol kleurrijke vogels, apen en ander wildlife. Verblijf op de mooiste plekken in de jungle en geniet op een van de paradijselijke stranden.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Sepilok

's Middags vliegt u van Amsterdam naar Sandakan Airport, waar u de volgende dag door een privéchauffeur naar uw hotel in Sepilok wordt gebracht. Na het inchecken heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de diverse geneugten van de omgeving te ontdekken.

Dag 3: Sepilok

Begin uw dag met een bezoek aan het orang-oetangreservaat in Sepilok, waar u meer leert over de doelen en prestaties van dit bekroonde rehabilitatiecentrum. Om 10:00 aanschouwt u hoe de dieren worden gevoerd. Hierna loopt u verder naar het naastgelegen Bornean Sun Bear Conservation Centre. Hier worden geredde zonneberen gerehabiliteerd en wordt de bewustwording over de benarde situatie waar deze dieren zich voorheen in bevonden vergroot. Ontdek vervolgens de weelderige omgeving van het centrum en leer meer over hoe ze de natuur en wilde dieren beschermen. Geniet van een uitgebreide lunch voordat u naar het educatieve Rainforest Discovery Centre reist. Hier bewondert u tijdens de Plant Discovery Walk de kruiden en planten die gebruikt worden voor traditionele medicijnen. Het hoogtepunt van dit centrum is de 347 meter lange en 87 meter hoge loopbrug. Spot onderweg een orang-oetang of een van de vele vogelsoorten die in het gebied leven. In de namiddag ontspant u in het resort of ziet u desgewenst de middagvoeding in het orang-oetangreservaat.

Dag 4: Sepilok – Kinabatangan

Om 8:30 vertrekt u samen met een gids naar het Sandakan Memorial Park, een plek ter nagedachtenis aan de Britse en Australische soldaten die tussen 1942 en 1945 gevangen werden gehouden. Bezoek de Puu Jih Shih Buddhist Temple die zich boven op een heuveltop bevindt en u een betoverend uitzicht over Sandakan Bay en het stadscentrum biedt. Bezoek het voormalige huis van de beroemde Amerikaanse schrijfster Agnes Newton Keith, waar u interessante inzichten krijgt in het leven ten tijde van de Brits Noord-Borneo, dat sinds 1963 Sabah heet. Lunch bij het nabijgelegen English Tea House met een spectaculair uitzicht op Sandakan. Om 13:30 vertrekt uw boot voor een 2,5 uur durende tocht over de langste rivier van Borneo. Onderweg is het mogelijk om verschillende soorten exotische vogels en Borneose dwergolifanten te spotten. Nadat u heeft ingecheckt en zich heeft opgefrist in het resort, neemt u 's avonds met een lokale gids een kijkje langs de Kinabatangan-rivier. Naderhand geniet u van een diner, waarna u de in-house natuuronderzoeker van het resort ontmoet voor een inspirerende presentatie over de omgeving.

Dag 5: Kinabatangan

Sta 's ochtends op met het geluid van de fluitende vogels en maak u klaar voor een cruise naar Kelenanap Oxbow Lake, waar diverse unieke dieren en planten te aanschouwen zijn. Keer terug naar het resort voor het ontbijt, waarna u een informatieve rondleiding maakt langs de Hornbill Broadwalk. De natuuronderzoeker van het resort geeft u meer inzichten over de lokale flora en fauna. In de middag heeft u de gelegenheid om de omgeving op eigen initiatief te ontdekken of te ontspannen in het resort. In de namiddag bewondert u hoe exotische primaten leven rond de rivier. Keer terug naar het resort voor het diner en een avond ter eigen invulling.

Dag 6: Kinabatangan – Danum Valley

Na het ontbijt vertrekt u naar de kalkstenen Gomantong-grotten, waar u toegang heeft tot de Black & White Caves. Hier wordt volgens oude traditie gestold gierzwaluwspeeksel verzameld voor de Birds Nest Soup. Natuurlijk gebeurt dit tegenwoordig wel op een duurzame en verantwoorde manier. Het regenwoud rondom de grotten is de thuisbasis van onder andere orang-oetangs en ongeveer twee miljoen vleermuizen. Vervolgens reist u verder naar Lahad Datu, waar u geniet van een lunch voordat u arriveert in het regenwoudgebied van Danum Valley. Een groot gedeelte van deze route gaat over onverharde wegen, reken dus maar op een avontuurlijke rit! Aangekomen in de Borneo Rainforest Lodge checkt u in en geniet u van de junglegeluiden tijdens een late middagwandeling in het naar verluidt 130 miljoen jaar oude regenwoud. Na het diner stapt u aan boord van een 4WD-voertuig, waarmee u samen met een gids op zoek gaat naar diverse nachtdieren, zoals sambarherten, civetkatten, luipaarden, insecten en kikkers.

Dag 7: Danum Valley

Ontwaak met op de achtergrond de exotische geluiden van vogels en primaten uit de omliggende jungle. Bezoek vandaag de 200 jaar oude Kadazandusun-begraafplaats, bekend als Coffin Cliff, langs de 2,6 kilometer lange Viewpoint Trail. Aan het eind van dit pad bevindt zich een spectaculair uitzicht over het imposante regenwoud. Op de terugreis neemt u een verfrissende duik bij de watervallen. Eenmaal aangekomen in het resort is het tijd voor een overheerlijke lunch, waarna u de rest van de middag ter vrije besteding heeft. Na het diner ontdekt u samen met een lokale gids de jungle te voet en ziet u weer hele andere dingen dan tijdens een gamedrive.

Dag 8: Danum Valley – Gaya Island

Maak 's ochtends een optionele tocht over de junglepaden voordat u terugkeert naar de Lodge voor een uitgebreide lunch. Hierna vertrekt u per luchthaventransfer naar Lahad Datu Airport voor uw vlucht naar Kota Kinabalu. Bij aankomst brengt uw chauffeur u naar Jesselton Jetty, waar u middels een speedboottransfer naar uw hotel op Gaya Island gaat.

Dag 9 - 12: Het strand van Gaya Island

Op de laatste dagen van uw reis heeft u de gelegenheid het eiland op eigen initiatief te ontdekken en te ontspannen. Geniet van het witte zandstrand, zwem in het helderblauwe water, ontdek de onderwaterwereld met een snorkel of kom tot rust bij het zwembad....

Dag 13 - 14: Gaya Island - Amsterdam

Na het uitchecken reist u per boottransfer terug naar Kota Kinabalu voor uw vlucht naar Nederland. Begin van de avond wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend vroeg op Schiphol. Het einde van een bijzondere natuurreis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur/gids, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Sinds de VOC-tijd noemen de locals de neusaap ook wel ‘Dutch monkey’ om zogenaamde uiterlijke overeenkomsten.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl