Eastern & Oriental Express en Bawah Island Reserve

Hoogtepunten van deze reis

  • Bewonder de weelderige natuur van Maleisië
  • Reis door bruisende steden, zoals Kuala Lumpur
  • Bezoek het Taman Negara National Park
  • Neem deel aan diverse tours in Penang
  • Verblijf in een exclusieve hut van de Eastern & Oriental Express
  • Ontspan in het paradijselijke Bawah Island Reserve

Uw treinreis begint in het bruisende Singapore, waarna u verder reist richting het noordwesten van Maleisië. Onderweg verblijft u in een exclusieve hut van de Eastern & Oriental Express en geniet u van overheerlijke gerechten in de Dining Car.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Vertrek naar Singapore

In de avond vliegt u met KLM vanuit Amsterdam naar Singapore, waar u de volgende dag arriveert.

Dag 2: Aankomst in Singapore

Laat op de middag landt u in Singapore. Nadat u bent ingecheckt bij het Raffles Hotel, heeft u de rest van de avond ter eigen bestedeling.

Dag 3: Singapore – Gemas

De dag na aankomst in Singapore stapt u aan boord van de opvallende groene en crèmekleurige rijtuigen van de Eastern & Oriental Express op Woodlands Station. Neem plaats in uw exclusieve hut met airconditioning, houten interieur, Thaise zijde en Maleisisch borduurwerk. Onderweg geniet u van een prachtig uitzicht over weelderige, groene landschappen en maakt u kennis met het natuurschoon van Maleisië. Uw steward serveert u graag een gezonde afternoon tea in uw hut. Wanneer de avond valt maakt u zich klaar voor een diner in de Dining Car. Hier proeft u diverse biologische specialiteiten, verrijkt met lokale ingrediënten. Vervolgens neemt u uw rust in het comfort van uw hut terwijl de trein verder rijdt richting Gemas.

Dag 4: Taman Negara – Kuala Lumpur

Na het ontbijt in uw hut geniet u van het uitzicht over enkele van de wildste delen van Maleisië terwijl de trein rijdt over de Jungle Line. Nadat u overheerlijk heeft geluncht aan boord, stapt u in Merapoh uit voor een buitengewone ervaring. Als onderdeel van de voortdurende samenwerking met Save Wild Tigers wordt u uitgenodigd om het tijgerterritorium van het Taman Negara National Park te ontdekken. Natuurbehoud is namelijk een belangrijk aspect van de Eastern & Oriental Express filosofie en de tijger is het nationale dier van Maleisië. In het park maakt u kennis met de lokale bevolking en organisaties die werken aan de bescherming van de tijger en haar leefgebied. Het Taman Negara is een van de oudste tropische regenwouden ter wereld en werd meer dan 130 miljoen jaar geleden gevormd. Naast tijgers is dit gebied ook de thuisbasis voor ander wild, variërend van waterbuffels tot makaken en van tapirs tot neushoornvogels. Eenmaal terug in de trein heeft u een levendige avond vol lokaal entertainment in de Piano Bar Car. Ondertussen rijdt de trein verder richting Butterworth en rijdt u onder andere door het bruisende Kuala Lumpur.

Dag 5: West-Coast Line – Penang

Begin de dag met een ontbijt, gevolgd door een lunch aan boord. U stapt vervolgens uit voor de overtocht naar het eiland Penang. Kunstliefhebbers kunnen hier de oude wijk Georgetown verkennen met een gids en zich verdiepen in tempels, moderne kunstgalerijen en het operatheater. Wanneer u liever kennismaakt met alle lokale specialiteiten is het mogelijk om de Peranakan-Chinese keuken te ontdekken, delicatessen te proeven op een van de markten en gerechten te bereiden tijdens een kookles. Voor wie liever zelf de stad verkent, is er de mogelijkheid om te reizen met een chauffeur en zelfstandig de straten van Georgetown te bezoeken. Vervolgens stapt u weer in de trein voor een gezellige laatste avond aan boord met sublieme gerechten en uitmuntend entertainment.

Dag 6: Johor – Singapore

Reizend door de meest zuidelijke staat Johor geniet u van een overheerlijk ontbijt in uw hut of Dining Car. Onderweg aanschouwt u paradijselijke stranden en een weelderig regenwoud. Vervolgens steekt de trein de zeestraat over naar Singapore, waar u verblijft in het Raffles Hotel.

Dag 7 - 12: Bawah Island Resort

De komende dagen zult u verblijven in het exclusieve Bawah Island Resort. Hier heeft u een ‘Bounty Private Island Experience’ en geniet u van hagelwitte zandstranden, turquoise wateren en de ongerepte natuur. In het Resort kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals tennis en yoga. Daarnaast zijn er diverse watersportmogelijkheden, zoals kajakken, zeilen en snorkelen. In de avond kijkt u een film in de openlucht bioscoop, bewondert u de sterren of ontspant u in het comfort van uw accommodatie.

Dag 13: Vertrek uit Singapore

Vandaag vliegt u vanuit Singapore terug naar Schiphol, waar u nog dezelfde dag arriveert.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, overnachtingen met ontbijt en soms diner en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Aan boord van de Eastern & Oriental Express zult u niks tekortkomen. Er zijn diverse faciliteiten: twee restaurants, een piano bar en een observatie rijtuig.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl