Ontdek stedelijk Japan

Hoogtepunten van deze reis

  • Maak kennis met de Japanse cultuur
  • Dwaal door de oudste Geisha wijk van Tokyo
  • Bewonder cultuurrijk Kyoto
  • Ontdek historisch Hiroshima
  • Bezoek het heilige eiland Miyajima
  • Sluit uw rondreis af in levendig Osaka

Beleef Japan door de ogen van een Japanner. In 11 dagen leert u sushi maken in Tokyo, wandelt u door de sfeervolle wijkjes van Kyoto en bezoekt u het Peace Memorial Park & Museum in Hiroshima. U sluit deze bijzondere reis af met een stadstour door het bruisende Osaka.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Tokyo

Vanuit Amsterdam vliegt u naar Tokyo. Op het vliegveld wordt u ontvangen en begeleid naar de juiste trein die u naar uw hotel brengt. Eenmaal aangekomen in uw hotel kunt u heerlijk uitrusten en genieten van de bruisende hoofdstad.

Dag 3: Tokyo

Laat u door uw gids door de straten van Tokyo leiden en bezoek de kostbaarste plekken van de stad. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere de het grote stadspark Hamarikyu waar u prachtige bloemsoorten kunt bewonderen. Na het nuttigen van uw kopje thee in het theehuis stapt u aan boord van de riviercruise die u naar Asakusa brengt. U stapt terug in de tijd wanneer u de oudste Geisha wijk, Asakusa, betreedt en ontspant tijdens een cruise over de Sumida rivier. Struin door de straten van de wijk Asakusa en bezoek de beroemde Senso-ji tempel, de oudste Boeddhistische tempel van Tokyo. Eindig de stadstour bij Meiji-Jingu, het meest bekende heiligdom van Tokyo. 

Dag 4: Tokyo

Maak kennis met de Japanse cultuur tijdens uw verblijf in Tokyo. Vandaag gaat u namelijk een kookworkshop sushi volgen. Allereerst brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Tsukiji Fish Market met uitgebreide visafdeling. Tijdens uw bezoek aan de beroemde vismarkt praat de gids u bij over de vissoorten. Vervolgens gaat u met uw gids naar het klaslokaal waar de kookles plaatsvindt. Natuurlijk kunt aan het eind van de workshop van deze smaakvolle, Japanse gerechtjes proeven. Bovendien vormt de opgedane kennis een bijzonder souvenir voor thuis.

Dag 5: Tokyo - Kyoto

U verlaat Tokyo en reist met de comfortabele shinkansen hogesnelheidstrein naar de culturele hoofdstad van Japan, Kyoto. Hier vindt u maar liefst 2000 heiligdommen en tempels inclusief zeventien plekken die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bij aankomst in Kyoto heeft u nog voldoende tijd om een bezoek te brengen aan deze culturele plekken.

Dag 6: Kyoto

Ontdek de voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan samen met een gids. De stadstour brengt u naar het prachtige Nijo Castle, de beroemde tempel Kinkaku-ji, de rotstuin van Ryoan-ji en de Kiyomizu-dera Tempel gelegen op Mount Otowa. Dwaal tenslotte door de sfeervolle wijk Higashiyama, die bestaat uit kleine paadjes gevuld met souvenirwinkeltjes, lokale winkeltjes en eetstalletjes.

De Kiyomizu Temple wordt momenteel gerenoveerd, waardoor bepaalde delen van het gebouw niet bezocht kunnen worden. 

Dag 7: Kyoto

Vandaag leert u meer over de theegebruiken in de Japanse cultuur. Dit doet u in een machiya, een traditioneel houten stadshuis dat typerend is voor Kyoto. U draagt een kimono en wordt geïnformeerd over de theeceremonie, van het zetten van de thee tot het serveren ervan. U sluit uw Japanervaring af met een korte introductie van Origami, de Japanse manier van papier vouwen. Onder begeleiding van een lokale gids leert u de geheimen achter deze prachtige creaties. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of optioneel een tour naar Nara maken, de voormalige hoofdstad van Japan.

Dag 8: Kyoto - Hiroshima

U reist vanuit Kyoto verder naar Hiroshima met de comfortabele shinkansen hogesnelheidstrein. Houdt onderweg uw ogen open wanneer u het parelwitte Himeji Castle en de grandioze Seto Ohashi Bridge passeert. De rest van de dag kunt u in alle rust genieten van de historische stad van Hiroshima.

Dag 9: Hiroshima

Ga met uw gids samen op pad naar het heilige eiland Miyajima, gelegen in de Seto Inland Sea. Miyajima wordt beschouwd als een van de drie mooiste plekken in Japan. De Miyajima is al zo'n 1500 jaar heilig, waardoor het de naam tempeleiland kreeg. De Itsukushima-jinja, een van de heiligste shinto-tempels van het land, staat als een kroon op het eiland. Breng een bezoek aan de beroemde, heilige plaats Itsukushima en proef lokale specialiteiten als anago (zoutwaterpaling) en momiji manju (esdoornbladvormige cakes). Hierna reist u terug naar Hiroshima en bezoekt u het Peace Memorial Park & Museum.

Het Peace Memorial Museum wordt momenteel gerenoveerd, waardoor bepaalde delen van het gebouw niet bezocht kunnen worden. 

Dag 10: Hiroshima - Osaka

Laat het historische Hiroshima achter u en ontdek het levendige Osaka. Na aankomst in Osaka wordt u opgehaald door uw gids voor een indrukwekkende stadstour. Met de stadstour bezoekt u ‘Kitchen of the World’ Doguyasuji, proeft u Japanse delicatessen in restaurantmekka Dotonbori en gaat u op de foto bij Kani Doraku. U wandelt door de smalle straatjes van Hozenji Yokocho en neemt de trein naar Shinsekai, waar uw tour afgesloten wordt met een bezoek aan de op de Eifeltoren-gebaseerde Tsutenkaku Tower. 

Dag 11: Osaka - Amsterdam

Geniet nog even van uw laatste paar uurtjes in de bruisende stad. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt u vanuit Osaka terug naar Amsterdam. Het einde van een betoverende reis door de mooiste steden van Japan.

Tip: maak deze reis in de bloesemperiode om de bloeiende kersenbloem en de andere bloeiende fruitbomen te bewonderen. Japan is tijdens deze periode letterlijk gehuld in een deken van roze bloesem dat zorgt voor een unieke sfeer. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer per openbaar vervoer zoals trein, bus en metro, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het eiland Jost van Dyke zijn naam dankt aan een Nederlandse piraat?

Japan - Lokale bevolking
Sanuki Undon Noodles - Japan
Trein - Japan
Osaka Castle - Japan
Japan - Lokale bevolking
Sanuki Undon Noodles - Japan
Trein - Japan
Osaka Castle - Japan

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl