Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Japan in Geuren en Kleuren

Hoogtepunten van deze reis

  • Ochtendgebed bij de monikken in Koyasan
  • Fietstocht door de Japanse Alpen
  • Bewonder de majestueuze Mount Fuji
  • Overnacht in het Benesse House op Naoshima
  • Bruisende steden Kyoto en Tokyo
  • Verken Nagasaki en Fukuoka

Deze complete rondreis brengt u in 20 dagen langs de hoogtepunten van Japan. Van de bruisende steden Tokyo en Kyoto naar de natuurrijke Japanse Alpen en de monnikken bij Mount Koya en van de eilanden Naoshima en Miyajima naar het onbekendere Nagasaki en Fukuoka.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Tokyo

U vliegt vandaag rechtstreeks met KLM naar Tokyo, de hoofdstad van Japan. Na aankomst wordt u ontvangen en geassisteerd naar de juiste trein die u naar het centrum brengt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding in deze drukke metropool. Wandel bijvoorbeeld over het drukste kruispunt ter wereld, Shibuya Crossing of ontdek de Japanse keuken in een van de vele restaurantjes die Tokyo rijk is.

Dag 3: Tokyo

Ontdek vandaag samen met een deskundige gids de verborgen schatten van Tokyo. Wandel door de zijstraatjes van de drukke stad, ontdek de verborgen tempels en heiligdommen, struin langs lokale winkeltjes en proef enkele van de beste gerechten in de gezellige eetgelegenheden die Tokyo te bieden heeft. Maak van de gelegenheid gebruik om van de gebaande paden af ​​te wijken en een bijzondere deel van Tokyo te zien dat de meeste bezoekers missen.

Dag 4: Tokyo - Hakone

Laat het chaotische Tokyo achter u en reis per trein naar Hakone, een populair hotspring bestemming waar u een glimp op kunt vangen van de majestueuze Mount Fuji. Optioneel kunt u met een heus piratenschip over het beroemde Ashinoko meer varen. Wandel naar de Hakone Shrine, een van de meest gefotografeerde plaatsen vanwege de 'drijvende' Torii. Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan het Hakone Open Air Museum. U overnacht vanavond in een ryokan, een traditionele accommodatie in Japanse stijl waarbij u op futonmatrassen slaapt en geniet van een privé warmwaterbad. 

Dag 5: Hakone - Takayama

Reis per trein dwars door de indrukwekkende Japanse Alpen naar Takayama, een kleine stad genesteld in de hooggelegen Hida Alpine regio. Het eerste deel legt u af per hogesnelheidstrein die tot wel 260 km per uur door het Japanse landschap reist. Vervolgens stapt u aan boord van de zogenoemde Wide View trein, een van de meest onvergetelijke treinroutes in Japan. Geniet van het adembenemende uitzicht wanneer u door het landschap reist en laat u verrassen door het natuurschoon van de Japanse Alpen. In de middag komt u aan in Takayama waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. 

Dag 6: Takayama

U stapt vandaag op de fiets in Hida Furukawa, een klein en rustig boerderijdorpje op circa 15 minuten van Takayama. Met een indrukwekkend uitzicht op de omliggende Japanse Alpen, staat het dorpje ook bekend om haar traditionele oude gebouwen en huizen in machiya-stijl. Vanwege de uitstekende rijstvelden, schoon water en het gunstige weer staat Hida Furukawa ook bekend om zijn hoge kwaliteit sake. Ontdek vandaag tijdens een fietstocht de kleine straten en de omgeving samen met een lokale gids. Gedurende een halve dag fiets u door het bergdorpje, langs rijstvelden, oude huizen en heeft u een unieke kans om het plattelandsleven te bewonderen in deze regio.

Dag 7: Takayama - Kanazawa

U reist vandaag naar Shirakawago, een UNESCO werelderfgoed bekend om de traditionele Gassho-zukuri boerderijhuizen. Gassho-zukuri betekent 'gebouwd in de vorm van biddende handen'. De huizen worden gekenmerkt door de puntige en zeer steile, rieten daken om de hevige sneeuwval te kunnen weerstaan. Struin langs de huizen waarvan er sommige voor publiek toegankelijk zijn. In de middag reist u verder naar Kanazawa, een kasteelstad dat het centrum is van de kunst en cultuur van Japan. Ga in de avond op zoek naar een van de vele eetgelegenheden voor een traditioneel Japans diner. 

Dag 8: Kanazawa

U kunt uw vrije dag in Kanazawa naar eigen wens indelen. De stad biedt bijzonder cultureel en historisch erfgoed. In Kanazawa kunt u de Kenrokuen Tuin bezoeken. Dit meesterwerk, een prachtig voorbeeld van Japanse tuinarchitectuur, is zo groot dat het eerder een park te noemen is. De tuin was oorspronkelijk een wandelpark van het kasteel van Kanazawa, waarvan nu niets meer rest dan de Kishikawamon-poort. Het kasteel brandde af in 1881. In de avond gaat u naar de schilderachtige straten en steegjes van de wijk Higashi Chaya. In deze wijk bevinden zich vele theehuizen ​​waar geisha’s optreden. U geniet van een culinaire maaltijd in een traditioneel Japans restaurant, ook wel izakaya genoemd, voor een Japanse échte ervaring. Verbreed uw kennis over de Japanse eetcultuur terwijl u een verscheidenheid aan seizoensgebonden gerechten proeft. Aan het einde van deze heerlijke keert u terug naar de accommodatie.

Dag 9: Kanazawa - Kyoto

U verlaat Kanazawa en reist per hogesnelheidstrein naar Kyoto. Kyoto was meer dan duizend jaar lang de woonplaats van de keizer. Ondanks de moderne gebouwen en drukke straten kent deze historische waardevolle stad nog tal van oude keizerlijke paleizen, boeddhistische tempels, fraaie tempeltuinen en onontdekte romantische plekjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Indien u tegen de avond naar de wijk Gion gaat, loopt u grote kans een Geisha of Maiko (leerling geisha) tegen het lijf te lopen. Zij zijn op weg naar hun werk in een van de vele theehuizen die Gion nog rijk is. U waant zich even terug in de geschiedenis.

Dag 10: Kyoto

Ontdek vandaag de bijzondere stad Kyoto tijdens een stadstour langs onder meer de belangrijkste tempels van de stad. U start deze dag met een bezoek aan het beroemde Nijo-jo kasteel, dat in 1603 als residentie gebouwd werd door Ieyasu, de eerste shogun van de Tokugawa-dynastie. Zeer bijzonder aan het Nijo-jo kasteel zijn de details van het hoofdgebouw. De volgende tempel die u bezoekt is de Ryoan-ji. Deze tempel is van groot belang voor de Rinzai, een zen-sekte. De tempel, uit 1473, is wereldberoemd om zijn rotstuin. Deze tuin, aan drie zijden omringd door een muur, bestaat uit vijftien stenen van verschillende grootte die in een zee van geharkt wit grind staan. Vervolgens bezoekt u Kinkaku-ji, dat is de Japanse naam van de Gouden Tempel. Niets is prachtiger dan de aanblik van deze tempel wanneer hij weerspiegelt in de vijver die ervoor ligt. U sluit de stadstour af met een wandeling door de drukke straten van de wijk Higashiyama waar lokale winkeltjes elkaar afwisselen met souvenirwinkeltjes en kleine eettentjes.

Dag 11: Kyoto

’s Ochtends woont u een van de belangrijkste kunsten van Japan bij: de theeceremonie. Ontmoet een theemeester in een privéwoning voor een culturele ervaring. De theemeester heeft jarenlang gestudeerd om de kunst van de theeceremonie te perfectioneren. Hierna is het tijd om de thee klaar te maken. Volg de bewegingen van de theemeester, stap voor stap, terwijl u nauwlettend naar de uitleg luistert over de redenen achter elke beweging. Als de thee klaar is, begint het serveerproces. Net als bij de voorbereiding, is het serveren van thee onderdeel van zinvolle rituelen. Voordat de thee wordt genuttigd, worden eerst lokale zoetigheden genuttigd waardoor de tong zoeter en de matcha-thee minder bitter wordt. Vervolgens neemt u afscheid van uw theemeester en geniet u van de blijvende herinneringen aan deze inkijk in de Japanse cultuur en traditie. De middag kunt u vrij besteden in Kyoto of in de voormalige hoofdstad van Japan, Nara.

Dag 12: Kyoto - Koyasan

Vandaag reist u naar het tempelplaatsje Koyasan op de berg Mount Koya. Mount Koya is een van de heiligste plekken in Japan. Op de bergtop bevinden zich ruim honderd Boeddhistische tempels en kloosterdommen. De reis naar Koyasan is een van de hoogtepunten van uw reis door Japan. Het laatste stuk van de reis legt u af per kabelbaan die een weg baant tussen de bergen en vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over een van de meest schilderachtige gebieden van Japan. Na aankomst op het station van Koyasan maakt u kennis met de lokale gids die samen met u de hoogtepunten van Koyasan gaat verkennen en u een inzicht geeft in het Japanse boeddhisme. U bezoekt onder meer de Kongobu-ji tempel en de grootste begraafplaats van Japan, Okuno-in. Hierna wordt u naar uw shukubo gebracht, een traditionele tempellodge waar u overnacht en in de avond kennis maakt met de Boeddhistische keuken.

Dag 13: Koyasan - Naoshima

Sta vanochtend vroeg op om het ochtendgebed van de monniken mee te maken en een 'experience for a lifetime' te ervaren. Laat u onderdompelen in de lokale cultuur van de monniken in de gebedsruimte. Hierna keert u terug naar de tempellodge waar u geniet van een traditioneel ‘shojin ryori’ ontbijt. U reist per kabelbaan, hogesnelheidstrein en ferry naar het eiland Naoshima. Naoshima wordt ook wel 'museumeiland' genoemd. Kunst van onder meer Bruce Nauman en Claude Monet heeft een prachtig plekje op het eiland. De architectuur van sommige musea is een kunstwerk op zich. Na aankomst in uw accommodatie kunt u het museum van Benesse House op eigen gelegenheid bezoeken.

Dag 14: Naoshima

U wordt bij uw hotel opgehaald door de lokale gids die u vandaag de meest unieke musea en galerieën in Azië laat zien. Laat u meer vertellen over de verschillende signatuurwerken op het eiland en ontdek unieke stukken zoals de iconische 'Pumpkin', gemaakt door Yayoi Kusama. Bezoek onder meer het Ando en het Chichu Art Museum, geïnspireerd door de architect Tadao Ando. In het Chichu Art Museum zijn onder meer de waterlelies van Monet en andere werken te zien. De bijzondere vormgeving van musea, (ondergrondse) galeries, uiteenlopende kunstwerken én de natuurlijke factor van het eiland geven het eiland een onovertroffen karakter.

Dag 15: Naoshima - Hiroshima

Geniet van de ochtend op het onvergetelijke Naoshima voordat u per ferry terugreist naar het vasteland. Vervolgens reist u per hogesnelheidstrein naar Hiroshima. Houd uw ogen onderweg open voor het schitterende Himeji Castle en de 13 kilometer lange brug die Honshu met Shikoku verbindt. Hiroshima is bekend vanwege de totale verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het is echter verbazingwekkend om te zien hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd is in een moderne, levendige stad met een sterk geïndustrialiseerde kuststreek, diverse bezienswaardigheden en zeer optimistische inwoners. U kunt vandaag een bezoek brengen het Peace Memorial Park en het bijbehorende museum.

Dag 16: Hiroshima

U gaat vanaf het vasteland per ferry naar het eiland Miyahima, een klein en verborgen eiland voor de kust van Hiroshima. Verken samen met een lokale gids het eiland en probeer lokale delicatessen van het eiland zoals oesters, zoutwater paling en cake van esdoornbladeren. De Miyajima is al zo'n 1500 jaar heilig, waardoor het de naam tempeleiland kreeg. U bezoekt onder meer de beroemde Itsukushima-jinja, een van de heiligste shinto-tempels van het land. Deze staat als een kroon op het eiland. De tempel werd pal aan zee gebouwd, staat op pilaren en lijkt bij vloed te zweven op het water. Het uitzicht behoort tot de top drie van meest indrukwekkende uitzichten in Japan. Vervolgens bezoekt u de meestbezochte tempel van het eiland, Daisho-in. Aan het einde van de dag keert u terug naar Hiroshima.

Dag 17: Hiroshima - Nagasaki

U reist vandaag per trein naar Nagasaki. Nagasaki, de meest westelijke stad van Japan, heeft een lange en boeiende geschiedenis. Op 9 augustus 1945 werd ook deze stad getroffen door een atoombom, bijna tweemaal zo sterk als die van Hiroshima. Nagasaki was door zijn geografische ligging daarnaast eeuwenlang de enige schakel tussen Japan en de rest van de wereld. Veel bezienswaardigheden herinneren nog aan deze historische banden. Ook de Nederlandse invloed is nog steeds merkbaar. Vooral het centrum en de zuidelijke wijk van de stad heeft een bijzondere sfeer. Deze levendige stad mag dan ook zeker niet ontbreken bij uw bezoek aan het eiland Kyushu. De Japanners vergelijken dit eiland graag met het Middellandse-Zeegebied en de aard van de bewoners wordt ook mediterraan genoemd, omdat de traditionele Japanse terughoudendheid hier plaats maakt voor een meer extravert temperament.

Dag 18: Nagasaki

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije invulling om de Nagasaki en haar omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Optioneel kunt u samen met een gids de stad verkennen. U bezoekt tijdens de stadstour onder meer de Oura Church en de Glover Garden. Vervolgens wandelt u door de Dutch Slope en bezoekt u het Nagasaki Peace Memorial Park en Museum waar monolieten en monumenten dienen als herinnering aan de oorlog. Een andere mogelijkheid is om op eigen gelegenheid het Huis Ten Bosch te bezoeken, op circa 2 uur afstand van Nagasaki. Het Huis Ten Bosch is een themapark met replica's van Nederlandse gebouwen. U vindt hier onder meer veel molens, de Utrechtse Dom en het stadhuis van Gouda.

Dag 19: Nagasaki - Fukuoka

U reist vandaag per trein naar uw laatste bestemming van uw rondreis door Japan, Fukuoka. Fukuoka is de meest internationale stad van Kyushu aan het worden. Het huidige Fukuoka is ontstaan uit twee steden; Fukuoka en Hakata. Het oudste gedeelte van Fukuoka wordt nog steeds met Hakata aangeduid. Ook uit de naamgeving van het centraal station, JR Hakata genaamd, blijkt dat het vroeger twee steden zijn geweest. Historische bezienswaardigheden zult u hier niet vinden, maar wat deze stad tekort komt aan historie, maakt zij goed met haar moderne architectuur en hypermoderne winkelcentra. U kunt hier uw laatste inkopen doen en een bezoek brengen aan de Yanagibashi Rengo Ichiba vismarkt of aan de 234 meter hoge Fukuoka Tower vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad.

Dag 20: Fukuoka - Osaka - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Japan. Vanaf Fukuoka vliegt u naar Osaka en vervolgens met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam. U landt dezelfde dag met een koffer vol nieuwe ervaringen op Amsterdam Schiphol.


Palace Hotel Tokyo

Midden in het hart van de zakenwijk Marunouchi ligt het luxe Palace Hotel Tokyo. Het hotel biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het Keizerlijk Paleis met zijn prachtige tuinen. Dit hotel staat garant voor gastvrijheid, rust en luxe. Het luxueuze en gezellige interieur van de kamers is geïnspireerd door de schoonheid van de stad en de natuur. Door de centrale ligging ...


Ryokan Gora Kadan

Ryokan Gora Kadan is gelegen in het nationaal park van Hakone in het plaatsje Gora. Dit nobele landgoed dat deel uitmaakt van Relais & Chateaux was ooit een toevluchtsoord voor de keizerlijke familie Kanin-no-miya. Hier dompelt u zich onder in de oude Japanse manier van leven. De Ryokan wordt omgeven door een keurig onderhouden Japanse tuin. De zachte geluiden van de schuif...


Hidatei Hanaougi

Bij Hidatei Hanaougi verblijft u in een hotel in traditionele Ryokan stijl, waardoor uw verblijf meteen een cultureel tintje krijgt. In deze bijzondere hotelherberg zal het u aan niets ontbreken. Het gebouw van Hidatei Hanaougi is opgebouwd uit beroemde Japanse houtsoorten en is traditioneel ingericht met lage tafels en stoelen, schuifdeuren en ‘tatami’ vloeren. Ontspan in een ...


Hyatt Centric Kanazawa

Hotel Hyatt Centric Kanazawa ligt op een paar passen verwijderd van Kanazawa station en heeft de perfecte locatie om vanuit hier de stad te verkennen. Ontspan in de sfeervol ingerichte eigentijdse hotelkamers en suites. De FIVE- Grill & Lounge biedt all-day dining met bar en lounge. Vanaf de RoofTerrace Bar geniet u van een prachtig uitzicht over de stad. Deze bar met buite...


Four Seasons Hotel Kyoto

Het Four Seasons hotel is gebouwd rondom een 800 jaar oude vijvertuin in Kyoto. Traditie en modern comfort komen hier samen. De eigentijdse kamers zijn ruim van opzet en hebben veel lichtinval waarbij een paar saillante details verraden dat u in Japan bent. Via een glazen brug over de historische vijver is het theehuis bereikbaar waar theeceremonies gehouden worden en sake proe...


Soji-in

Soji-in is gelegen in het hart van Mount Koya en biedt een onvergetelijke ervaring in een boeddhistische tempel. Verdiep u in de traditionele levenswijze van de monniken terwijl u nabij de belangrijkste bezienswaardigheden van Koyasan verblijft. De comfortabele en traditionele kamers in Japanse stijl zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Bij het ontbijt en diner, dat geserve...


Benesse House

Benesse Art Site Naoshima combineert kunst en architectuur met de ongerepte natuur van de eilanden Naoshima, Teshima en Inujima. Het doel is om op deze manier een speciale plek te creëren waar bezoekers na kunnen denken over de betekenis van Benesse’s motto ‘Well-Being.’ Tevens vormt het een bijzondere accommodatie waar u kunt overnachten. Een echte aanrader voor de kunst- en a...


Grand Hyatt Fukuoka

Grand Hyatt Fukuoka is een luxe hotel gelegen in de wijk Hakata in het hart van Fukuoka. Het hotel bevindt zich vlakbij het centrale station en het levendige centrum van de stad. Grand Hyatt Fukuoka beschikt over ruime kamers in warme kleurtinten die zorgen voor een ontspannen verblijf. Ontspan na een actieve dag in de stad in het ruime binnenzwembad of laat u verwennen tijdens...


Diner met een maiko

De elegante, mysterieuze dames met hun unieke kapsels en wit geverfde gezichten zijn een icoon van Japan. Deze zogenoemde geisha’s bestaan al meer als 200 jaar en zijn een deel van de Japanse cultuur...


Traditionele theeceremonie

Een must voor elke Japan-reizigers is het bijwonen van een traditionele theeceremonie. De theeceremonie (chanoyu) is een echte kunstvorm...


Proef de delicatessen van Osaka

Er is geen betere plek in Japan om de flamboyante en kleurrijke wereld van het Japanse streetfood te ervaren dan in Osaka. Ontdek de iconische wijk Dotonbori en proef de lekkerste gerechten tijdens een culinaire reis langs verschillende restaurants in Osaka...


Arashiyama Rickshaw Tour

Tijdens de Rickshaw Tour gaat u het hart van het Arashiyama district in Kyoto verkennen. Arashiyama is een van de populairste gebieden van Kyoto en heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Zo zijn er vele tempels en de Togetsukyo brug te bewonderen...


Privé Japanse kookles

Afgelopen jaren is de Japanse keuken wereldwijd steeds populairder geworden. Hoewel de Japanse keuken enigszins werd beïnvloed door andere Aziatische keuken heeft het haar charme en traditionele bereidingswijzen behouden...


Authentieke Samurai zwaard les

Vandaag krijgt u de kans om te leren zwaardvechten met een authentiek Japans samoerai zwaard. De les zal worden gegeven door een van Japans meest beroemde zwaard choreografen, Tetsuro Shimaguchi’s Kamui zwaard artiesten...


Authentieke Manga tekenles

Manga is een onderdeel van de Japanse cultuur sinds de 18e eeuw. Manga werd gebruikt om het dagelijkse leven uit te beelden...


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer per trein, bus en ferry, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

U een klein stukje Nederland terug kunt vinden in Japan? Nabij Nagasaki vindt u het amusementspark Huis Ten Bosch.

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl