Natuurrijk Sumatra, Java & Bali

Hoogtepunten van deze reis

  • Jungletrekking Sumatra
  • Zie orang-oetans en olifanten
  • Zonsopkomst bij Borobodur
  • Uitzicht op Bromo vulkaan
  • Lunch in de rijstvelden van Bali
  • Ontspannen strandverblijf Bali

Veelzijdigheid ten top: op Sumatra staat u oog in oog met wilde natuur en haar bewoners, terwijl het op Java vulkanen en tempels zijn die zich op uw netvlies branden. De mythische charme en exotische schoonheid van Bali zijn een fijne afsluiter van deze onvergetelijke reis.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Medan

U vliegt naar Medan op Sumatra. Na aankomst de volgende dag maakt u een korte stadstour. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 3: Medan – Tangkahan

Op naar Tangkahan, aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Wandel naar een klein olifantenreservaat waar u helpt de dieren te wassen in de rivier en samen een wandeltocht maakt.

Dag 4: Tangkahan – Bukit Lawang

Een rit over een hobbelige jungleweg langs plantages brengt u in Bukit Lawang. U verblijft middenin het regenwoud in een lodge langs de rivier.

Dag 5: Bukit Lawang

Een trek door de jungle leidt naar de semi-wilde orang-oetans. Met wat geluk ziet u de oranje harige dieren door de bomen slingeren. Daarna vervolgt u de junglewandeling.

Dag 6: Bukit Lawang – Tobameer

Een lange reisdag. Onderweg stopt u bij een fruitmarkt, waterval en klein dorpje. Uiteindelijk bereikt u het Tobameer en vaart u per ferry naar uw accommodatie op Samosir Island.

Dag 7: Tobameer

Maak een mooie boottocht over het meer en zie de kleine dorpjes aan de oever van het water. U bezoekt een aantal van deze dorpjes waar veel te zien is, van spelende kinderen tot traditionele huizen en in traditionele kleding gehulde inwoners.

Dag 8: Tobameer – Medan

Terug naar Medan. De route leidt door prachtige landschappen. U zult diverse keren stoppen bij rubberplantages en kleine dorpjes.

Dag 9: Medan – Yogyakarta

Tijd om afscheid te nemen van Sumatra. Via Jakarta vliegt u naar Yogyakarta op Java. Bij aankomst wordt u per privétransfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding, verken deze leuke stad of geniet van de faciliteiten van het hotel.

Dag 10: Yogyakarta

Verken de bezienswaardigheden van Yogyakarta, zoals het Sultan Royal Palace, de vogelmarkt en de voormalige koninklijke tuinen van Taman Sari dat met zijn vijvers en vervallen gebouwen een mooie dramatische uitstraling heeft.  Aan het einde van de middag bezoekt u het sierlijke Prambanan tempelcomplex. Deze 9e-eeuwse Hindutempel is opgedragen aan de Hindugoden Brahma, Vishnu en Shiva en is voorzien van prachtige reliëfs.

Dag 11: Yogyakarta - Borobodur – Yogyakarta

Vroeg op om zodra de zon opkomt bij het Borobodur tempelcomplex te zijn. De eerste, zachte zonnestralen zetten de Buddha’s en tempelreliëfs in een prachtig licht. Omdat u er zo vroeg bij bent, kunt u in relatieve rust het tempelcomplex verkennen. Na uw bezoek geniet u een picknick ontbijt. Aansluitend bezoekt u ook nog het dorpje Candirejo, een traditioneel Javaans dorpje. Zie hoe de inwoners leven en maak een rit per paardenkoets door de rijstvelden.

Dag 12: Yogyakarta

Vandaag bezoekt u de Merapi vulkaan en het bijhorende museum. Na uw introductie met dit natuurverschijnsel maakt u een ontspannen wandeling door the Turgo Hills in het nabijgelegen nationale park. In de middag leert u meer over de gevolgen van de uitbarsting van Merapi, ontmoet huidige dorpsbewoners en luister naar de impact van de uitbarsting op het dagelijks leven.

Dag 13: Yogyakarta – Malang

U wordt naar het treinstation gebracht voor het volgende deel van uw reis. De bezienswaardige rit eindigt vier uur later in Jombang, waarna u naar uw hotel in het charmante Malang wordt gebracht.

Dag 14: Malang

Malang wordt wel gezien als een van Java’s aantrekkelijkste steden, dankzij zijn koloniale gebouwen, boulevards en mooie omgeving. In Chinatown bezoekt u een Chinese tempel. Ook ziet u de grote moskee daterend uit 1875 en een Nederlandse protestantse kerk. Wandel vervolgens door de straten met levendige marktjes.

Dag 15: Malang – Ubud

De dag is nauwelijks begonnen wanneer u opstaat voor uw bezoek aan de Bromo vulkaan. Het is nog even rijden en wandelen voor u het Penanjakan viewpoint bereikt. Zodra de zon opkomt geniet u vanaf hier van een prachtig uitzicht op de Bromo. (U zult helaas zeker niet de enige zijn, zeker in het hoogseizoen kan het erg druk zijn.) Dan is het tijd om dichter bij de Bromo te komen. Vele traptreden leiden naar de top van de vulkaan waar u de borrelende krater kunt zien. Na uw bezoek vertrekt u naar de luchthaven van Surabaya voor de vlucht naar Bali. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Ubud gebracht en is het tijd om uit te rusten van deze inspannende dag. 

Dag 16: Ubud

In de ochtend verkent u de omgeving van Ubud per fiets. Fiets door de prachtige rijstterrassen en passeer lokale dorpjes. In de middag maakt u middels een korte sightseeing tour kennis met het charmante dorpje Ubud.

Dag 17: Ubud

Een bezoek aan de mooie tempels van Bali mogen tijdens uw reis niet ontbreken. Breng onder andere een bezoek aan Ulun Danu Temple en Taman Ayun Temple.  In de prachtige rijstvelden van Jatiluwih geniet u heel ontspannen van uw lunch alvorens u wordt teruggebracht naar uw hotel. 

Dag 18: Ubud – Candidasa

U zult uw comfortabele hotelkamer in alle vroegte moeten verlaten voor het Perfecte Ontbijt. Een rit per auto brengt u naar de voet van de Batur vulkaan. Dan volgt een flinke wandeltocht naar de top waar u uiteindelijk beloond wordt met een fenomenaal uitzicht over het kratermeer en andere vulkanen in de omgeving wanneer de zon opkomt. En natuurlijk wacht hier het heerlijke ontbijtje, geserveerd door uw butler. Vervolgens wordt u naar uw hotel aan het strand in Candidasa gebracht.

Dag 19 - 20: Candidasa

Tijd om uw hoofd leeg te maken en u te omringen met luxe en comfort. Deze dagen hoeft u even helemaal niets en kunt u bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan.

Dag 21 - 22: Candidasa – Amsterdam

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De populatie Sumatraanse orang-oetans is in de laatste 75 jaar met 80% is gedaald. De dieren leven voornamelijk nog in Gunung Leuser NP.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl