Bali & Sumba Exclusieve wilderniservaring

Hoogtepunten van deze reis

  • Vlieg met een Meet & Greet VIP-service
  • Verken Ubud tijdens een stadswandeling
  • Bezoek de Matayangu “Blue” Waterfall
  • Ontspan tijdens een Spa Safari in Sumba
  • Verblijf op het paradijselijke Nihi Sumba
  • Kom tot rust met yoga en meditatie

Ervaar het prachtige Bali en Sumba tijdens een exclusieve wilderniservaring. Deze reis biedt een mix van cultuur, avontuur en ontspanning.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam

Uw reis begint met een KLM-vlucht van Amsterdam Schiphol Airport naar Bali, waar u de volgende dag zal arriveren.

Dag 2: Aankomst in Bali – Ubud

Bij aankomst op Ngurah Rai International Airport wordt u met een Meet & Greet-service door de douane begeleid. Vervolgens vertrekt u samen met een lokale gids naar uw hotel in Ubud.

Dag 3: Verken Ubud

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een gids voor een tour door Ubud. Allereerst gaat u naar een lokale gemeenschapsruimte op Hanoman Street. Hier leert u om unieke Balinese offers te maken, genaamd Canang Sari, waarmee de bevolking hun dankbaarheid aan de goden laat zien. Geniet van een verfrissende kokosnoot voordat u de bruisende kunstmarkt van Ubud verkent. In de kleurrijke kraampjes ontmoet u de vriendelijke inwoners van Bali die handwerk en textiel verkopen. Vervolgens betreedt u de opvallende poort naar het huis van de bekende schilder en architect I Gusti Nyoman Lempad. Hij vormde samen met andere grote namen uit de kunstscene van Bali de Pita Maha groep in 1936. Veel paleizen en tempels in Ubud, maar ook in omliggende dorpen, werden door hem gebouwd. Zijn kleinzoon Gusti Gede Udayana is regelmatig in het huis te vinden en deelt graag de verhalen van zijn grootvader met u. Lunch vervolgens in The Sayan House, waarna u een bezoek brengt aan het Blanco Renaissance Museum. Het museum was voorheen de woning en het atelier van schilder Antonio Blanco. Zijn kunstwerken uit verschillende periodes zijn hier te bewonderen. Loop hierna naar de brug en wandel over een van de mooiste paden van Ubud. U wordt hier omringd door groene velden met een panoramisch uitzicht over de omliggende valleien.

Dag 4: Ubud – Tambolaka – Nihi Sumba

In de ochtend wordt u opgehaald door een gids en per transfer naar het Ngurah Rai International Airport gebracht voor een vlucht naar Tambolaka. Een Meet & Greet VIP-assistent begeleidt u richting het vliegtuig voor uw binnenlandse vlucht. Na aankomst op Tambolaka Airport rijdt u samen met uw chauffeur langs de glooiende heuvels en pittoreske dorpjes van West-Sumba. De rit zal ongeveer 1,5 uur duren, waarna u arriveert in een van de meest indrukwekkende privé baaien van Sumba. U checkt in bij het Nihi Sumba Resort, welke grenst aan een weelderige jungle. De rest van de dag heeft u de mogelijkheid om te relaxen of de omgeving te verkennen.

Dag 5: Nihi Sumba – Matayangu “Blue” Waterfall Trekking

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting de “Blue” Waterfall, waarbij u onderweg geniet van een prachtig uitzicht over de Wanokaka vallei. De 1,5 uur durende afdaling wordt begeleid door een lokale gids en brengt u via een ongerept bos naar de blauwe lagune aan de voet van de waterval. Geniet vervolgens van een picknicklunch aan het water. De rest van de middag heeft u de mogelijkheid om te zwemmen of relaxen bij de lagune, waarna u terugrijdt naar het resort.

Dag 6: Nihi Sumba – Nihi Oka Spa Safari

De westkust van Sumba is dramatisch en loopt tot aan de afgelegen Nihi Oka-vallei. Allereerst maakt u een tocht door de afgelegen dorpen en rijstvelden omringd door palmbomen. Uiteindelijk arriveert u in een privébaai, waar u op een boomhutplatform geniet van een gezond ontbijt. De rest van de dag komt u geheel tot rust met diverse spa-behandelingen en heeft u een weids uitzicht op de Indische Oceaan evenals rijstvelden.

Dag 7 - 8: Nihi Sumba

De komende twee dagen zijn ter eigen invulling. Zo heeft u bij de juiste weeromstandigheden de mogelijkheid om te snorkelen of te suppen rondom het strand van Nihi Sumba. Daarnaast kunt u ontspannen op het strand of het eiland verkennen per mountainbike.

Dag 9: Nihi Sumba – Tambolaka – Ubud

U checkt uit bij uw hotel in Nihi Sumba en gaat per transfer naar Tambolaka Airport voor een binnenlandse vlucht naar Bali. Op de luchthaven wordt u begeleid middels de Meet & Greet VIP-assistentie. Nadat u bent geland brengt een gids u per transfer naar Capella Ubud en checkt u in bij uw hotel.

Dag 10: Ubud – Vertrek uit Bali

Begin de dag met een ontbijt in het hotel en maak u gereed voor uw terugvlucht naar Nederland. U wordt door een gids opgehaald bij uw hotel en naar Ngurah Rai International Airport gebracht. Bij aankomst op de luchthaven van Bali wordt u met de Meet & Greet service naar de veiligheidscontrole, incheckbalie, bagageband en douane begeleid. Daarnaast wordt u geassisteerd bij de boardinggate en heeft u voorrang bij het instappen.

Dag 11: Aankomst in Amsterdam

U arriveert vandaag weer in Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt, genoemde excursies en transfers inbegrepen.

Wist u dat

Op Bali en Sumba gelden twee seizoenen: het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen is van mei tot en met september. Die periode is daardoor de beste reistijd.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl