Varanasi & Rajasthan India

Hoogtepunten van deze reis

  • Per riksja door Old-Delhi
  • Vaar over de Ganges bij Varanasi
  • Kamasutra in Khajuraho
  • Taj Mahal bij zonsopkomst
  • Luipaarden & tijgers
  • Romantisch Udaipur

Het mooie Rajasthan betovert elke reiziger met zijn prachtige forten, paleizen en tempels. De veelzijdigheid aan landschappen maakt deze reis extra bijzonder. Bezoek Varanasi de meest bekende hindoe stad aan de Ganges, waar duizenden pelgrims en bewoners komen voor hun dagelijkse rituele wassingen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Delhi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.

Dag 2: Delhi

Na aankomst wordt u direct naar uw hotel gebracht in Delhi waar u kunt genieten van uw nachtrust. Vandaag gaat u op pad voor een eerste kennismaken met Delhi. U verkent onder begeleiding van een gids het oude en het nieuwe deel van de stad Delhi. In de ochtend bezoekt u Old Delhi, allereerst de Jama Masjid moskee van Shah Jahan. Vervolgens verkent u per traditionele riksja de beroemde Marktstraat Chandni Chowk. In de middag bezoekt u het nieuwe gedeelte van de stad.

Dag 3: Delhi – Varanasi

U vliegt naar Varanasi. Op weg naar uw hotel bezoekt u Sarnath, een van de heiligste Boeddhistische plekken ter wereld.

Dag 4: Varanasi

U maakt vandaag een indrukwekkende boottocht over de Ganges en ziet lokale Hindoes hun ochtendritueel van een bad, yoga en zonnegroet uitvoeren. Later wandelt u door de levendige straatjes van de oude stad.

Dag 5: Varanasi – Khajuraho

U vliegt naar Khajuraho. ’s Avonds woont u een mooie geluid en lichtshow bij de tempels bij.

Dag 6: Khajuraho

Vandaag bezoekt u het beroemde tempelcomplex van Khajuraho. Eens was het tempelcomplex van Khajuraho het centrum van de Chandela dynastie. De tempels zijn wereldberoemd vooral voor de erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken. De tempel staat sinds 1986 op de werelderfgoed lijst van de UNESCO. Hierna brengt u nog een bezoek aan het archeologisch museum.

Dag 7: Khajuraho – Agra

In de ochtend bezoekt u Orchha, een oude hoofdstad gevestigd op een eiland in de Betwa rivier. Vervolgens reist u per trein naar Agra. Na aankomst in de avond wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 8: Agra

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal rond zonsopkomst. Niet alleen levert dit prachtige plaatjes op, het is ook nog niet zo druk bij het prachtige monument. In de middag bezoekt u het Red Fort en de tombe van Itmad-ud-Daulah, een marmeren monument dat ook wel de Baby Taj wordt genoemd.

Dag 9: Agra – Ranthambore

U gaat vandaag op weg naar het Ranthambore National Park. Onderweg brengt u een bezoek aan Fatehpur Sikri, een oude stad die tijdens zijn hoogtijdagen Londen overtrof in grootte en grandeur.

Dag 10: Ranthambore

In de ochtend en namiddag maakt u safari’s door het park op zoek naar de dieren die hier leven. Met wat geluk krijgt u de tijger te zien. Voor het complete natuurgevoel verblijft u in een mooi luxe tented camp.

Dag 11: Ranthambore – Jaipur

De reis gaat verder naar Jaipur, de ‘roze stad’. De stad herinnert aan een rijk verleden vol tradities, koninklijke invloeden en romantische verhalen.

Dag 12: Jaipur

Iets buiten de stad ligt het sprookjesachtige Amber Fort, ooit het thuis van de koninklijke familie van Jaipur. Het paleis is gemaakt van zandsteen en marmer en straalt een ongelooflijke grandeur uit. Ook van binnen is het prachtig om te zien, dankzij de rijke decoraties. In de middag maakt u een tour door Jaipur en bezoekt u onder met het Paleis der Winden, dat voorzien is van vele kleine ramen zodat de prinsessen ongezien naar buiten konden kijken.

Dag 13: Jaipur – Jodhpur

U rijdt naar Jodhpur, bekend om zijn vele forten, tempels, paleizen en blauwkleurige huizen. De oude binnenstad is volledig omgeven door een eeuwenoude stadsmuur.

Dag 14: Jodhpur

U bezoekt het imposante 15e eeuwse Mehrangarh Fort dat op een berg boven Jodhpur uittorent. In het fort liggen diverse paleizen die prachtig ingericht zijn. U gaat hiervoor even terug in de tijd. Rondom de Kloktoren in het centrum van Jodhpur vindt u de grootste kleurrijke bazaar. U kunt hier van alles vinden van traditionele kleding, schoenen, specerijen, sieraden, tapijten tot speelgoed. U rijdt hier per tuc tuc doorheen, een belevenis om te zien hoe er bij alle kleurrijke marktkramen van alles verhandeld wordt.

Dag 15: Jodhpur – Jawai

U vertrekt vandaag naar Jawai. Deze transfer duurt circa 3 uur. In de middag kunt u eventueel deelnemen aan een jeepsafari. Als u geluk heeft ziet u tijdens deze excursie een luipaard tussen de rotsen.

Dag 16: Jawai

Vandaag staat uw dag in het teken van de activiteiten die georganiseerd worden vanuit het Camp. Het Camp beschikt over een zwembad en biedt meerdere mogelijkheden. Naast een safari kunt u bijvoorbeeld ook fietsen of een wandeling door de natuur maken.

Dag 17: Jawai – Ranakpur – Udaipur

Na het ontbijt rijdt u naar Udaipur, volgens velen de mooiste stad van India. Onderweg bezoekt u de Jain tempels van Ranakpur die zijn uitgehouwen uit wit marmer en zich diep in een vallei bevinden.

Dag 18: Udaipur

Verken Udaipur met uw gids. U bezoekt het stadspaleis, de Jagdish tempel, mooie tuinen en u rijdt rond de meren waaraan Udaipur is gelegen. Maak een wandeling over de kleurrijke specerijenmarkt en sluit de dag af met een romantische boottocht over Lake Pichola.

Dag 19: Udaipur – Delhi

U vliegt terug naar Delhi. We reserveren voor u een hotelkamer waar u gebruik van kunt maken tot u rond middernacht wordt opgehaald om naar het vliegveld te gaan.

Dag 20: Delhi - Amsterdam

Met de nachtvlucht van KLM vliegt u terug naar Amsterdam. U landt ’s ochtends op Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, vervoer met chauffeur, gids tijdens genoemde excursies, binnenlandse vluchten, overnachtingen en entreegelden van genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Inwoners van Rajasthan gaan felgekleurd gekleed als tegenreactie op de doffe kleuren van het droge landschap.

India - Mahadev
Orchha Palace - India
Rajasthan - Haven - India
India - Mahadev
Orchha Palace - India
Rajasthan - Haven - India
India - Mahadev

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl