ACCOMMODATIES IN India

Suján Sher Bagh

Suján Sher Bagh is de uitgelezen plek voor reizigers die graag verblijven in een authentiek en afgelegen junglekamp. De twaalf luxe tenten, elk met hun eigen badkamer en kleine veranda, zijn opgezet in een halve cirkel rond een fraai aangelegde tuin en liggen niet ver van het hoofdgebouw. Het diner wordt geserveerd in een aparte tent en ter ontspanning kunt u plaatsnemen aan het rustgevende zwembad, een boekje lezen in de bibliotheek of genieten van een hapje en een kleine versnapering in de bar. Maar een verblijf in Sher Bagh staat ook en vooral bekend om de sublieme tijgersafari’s.

Het resort ligt nabij het Ranthambore National park, waar de tijger nog in groten getale rondbanjert. De tijger komt in het wild nog uitsluitend voor in Azië en aangezien hij een groot leefgebied nodig heeft, is het er door de jaren heen niet makkelijker op geworden voor de gestroomlijnde katachtige. Naast het verdwijnen en kleiner worden van natuurgebieden wordt de tijger bedreigd door stroperij. Voor het voortbestaan van de tijger is het dus cruciaal dat het dier intensief beschermd wordt en er onderzoek wordt gedaan naar mogelijkheden om de populatie weer toe te laten nemen. Sher Bagh heeft deze ambitie hoog in het vaandel staan is de perfecte uitvalsbasis van waaruit u met zeer ervaren natuurgidsen op zoek gaat naar tijgers. Tijdens de gamedrives wordt in kaart gebracht waar de tijgers zich bevinden, worden metingen gedaan en wordt interessante data geanalyseerd met betrekking tot de populatie. Met een verblijf in Sher Bagh draagt u derhalve direct en indirect bij aan een stabiele toekomst voor de tijger. Suján Sher Bagh is aangesloten bij Relais & Chateaux.

ET-logo

Inspirerende rondreis India

Eigenlijk is India te groot om in één reis te zien. Maar u kunt in twee weken toch een hele goede indruk krijgen, mits het programma goed in elkaar zit. En laten wij daar nou specialist in zijn. U aanschouwt imposante maharadjaforten, verwondert zich over de schoonheid van de Taj Mahal en begeeft zich in het leefgebied van de Bengaalse tijger. Voor een spirituele ervaring maakt..

Nu vanaf € 10.975 p.p

ET-logo

Zoektocht naar de sneeuwluipaard in India

Deze expeditie brengt u naar Ladakh in India om de heilige graal in de natuurwereld te zoeken; de illustere sneeuwluipaard. Onder begeleiding van een team aan trackers en een topgids bedwingt u hoge passen en bevindt u zich te midden van de woeste natuur in de Himalaya. De lokale bevolking noemt dit mysterieuze dier ook wel 'Grijze Geest’. Er wordt gezegd: “Pas als u hem gezien..

Nu vanaf € 10.625 p.p