Mysterious Ladakh

Hoogtepunten van deze reis

  • Volg een ‘off the beaten track’ route door de Indiase Himalaya
  • Overnacht in een glamping-retraite in Leh
  • Ontdek een stukje Tibet in India
  • Heel geschikt programma voor echte natuurliefhebbers
  • Stadstour door Delhi
  • Trekking naar het hooggelegen meer Tso Kar

In het ‘hoge noorden’ van India ligt de regio Ladakh. In tegenstelling tot de rest van het land is dit juist een dunbevolkte streek. Hier zijn het niet de mensenmassa’s die imponeren, maar de ruige natuur. Tijdens uw vlucht van Delhi naar Leh ziet u door uw vliegtuigraam de Dhauladharbergketen opdoemen. Het vormt de opmaat voor de Indiase Himalaya. Hierachter strekt uw decor voor de komende dagen zich uit. Besneeuwde toppen weerspiegelen in kristalheldere meren. Kleurrijke gebedsvlaggen wapperen in de wind. Witte kloosters tekenen zich scherp af tegen de grijze bergwanden en de Indusrivier baant zich een weg naar beneden, tussen steile bergen door.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Delhi

Uw vliegtuig landt op de luchthaven van de metropool Delhi, waar u welkom wordt geheten en naar uw hotel gaat.

Dag 2: Delhi

Hoewel deze reis hoofdzakelijk om de natuur draait, is het een mooi contrast om eerst Delhi even te beleven. Daarom staat deze dag in het teken van de vele culturele schatten in zowel Old als New Delhi. Van grootste monumenten uit het Mogol-rijk en gebouwen uit de Britse overheersing gaat u kriskras door de smalle straatjes waar het krioelt van de luidruchtige marktkooplui. U slingert om de bedrijvigheid van talloze kraampjes en snuift allerlei sterke geuren op van kruiden, specerijen en andere, ondefinieerbare waren. Terug in het hotel kunt u weer even uitrusten van alle prikkels die u heeft opgedaan. 

Dag 3: Delhi - Leh

In de vroege ochtend keert u terug naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Leh. Na de miljoenenstad Delhi is Leh een oase van rust dat iets meer inwoners telt als Volendam. Hoewel u nog steeds in India bent, voelt het als een ander land. U neemt uw intrek in het Nimmu House, een adellijk huis dat een eeuw geleden werd gebouwd voor de neef van de koning van Ladakh. Het ligt op ruim drie kilometer hoogte, omringd door Himalaya-panorama's. Het pand behield zijn oorspronkelijke boeddhistische tempels en ook het vee, de yaks en dzos (kruising met een rund), struint er als vanouds rustig rond. Heel sfeervol zijn de zeven luxe tenten met heerlijke bedden en en-suite badkamer verspreid in de boomgaard. Nimmu House is meer dan een overnachtingslocatie, het is een ervaring die het mogelijk maakt om u onder te dompelen in de lokale cultuur terwijl u geniet van onovertroffen comfort in deze afgelegen regio van de Himalaya.

Dag 4: Leh

Vanwege de hoogte waar u zich op bevindt, heeft u eerst een dag om te acclimatiseren. Dat is bepaald geen straf in deze omgeving. Lees een boekje in de hangmat in de tuin of neem deel aan een yoga- of meditatieles. U kunt ook een Tibetaanse ‘healing’-sessie volgen.

Dag 5: Leh - Ulley

U vertrekt naar Ulley, een piepklein plaatsje waar slechts een handjevol families woont. Hier verblijft u in een homestay. Bergketens omlijsten de paar huizen die er staan. In deze regio komt divers wildlife voor, waaronder zelfs de illustere sneeuwluipaard, al is het geen sinecure deze te treffen. U kunt een kleine wandeling maken. Er grazen yaks, dzos en wie weet ziet u nog een vale gier, Himalaya-sneeuwhaan of een blauwe fluitlijster vliegen.

Dag 6: Ulley

Een dag om de benen te strekken, want u maakt een trektocht naar Shukpachan. Bergtoppen met steenbokken begeleiden u op deze haast spirituele belevenis. Shukpachan is een klein traditioneel dorp dat een goede kanshebber zou kunnen zijn voor het mythische Shangri-La. De zomers zijn warm, droog en zonnig en de paar mensen die er wonen zijn uiterst gastvrij. Houd uw camera bij de hand, want er zullen zich veel fotomomenten voordoen.

Dag 7: Ulley - Stok Palace

De reis gaat verder naar het Alchi Monastery, een van de oudste Tibetaans boeddhistische kloosters in Ladakh met 11e-eeuwse muurschilderingen. Ze tonen verlichtende elementen uit de periode van de koningen van Kashmir. Eindbestemming is Stok Palace, uw slaapplaats voor de nacht en cultureel erfgoed van Ladakh. De 200 jaar oude met schilderingen versierde wanden, het geluid van boeddhistisch gezang uit de paleistempel, aangevuld met een traditionele Ladakhi-maaltijd in de koninklijke keuken en avondthee in de schaduw van de prachtige oude abrikozen- en walnotenbomen, maken dit verblijf tot een belevenis op zich.

Dag 8: Stok Palace - Tso Kar

Vandaag maakt u een trekking naar Tso Kar, een van de drie hooggelegen meren van Ladakh op zo’n 5000 meter hoogte. Het wordt ook wel het ‘witte meer’ genoemd vanwege het witte zoutgehalte in de waterafzettingen. Menselijke aanwezigheid is er in de vorm van nomadische nederzettingen. Uw uitvalsbasis voor de komende twee nachten is een homestay. 

Dag 9: Tso Kar

U kunt de hele dag doorbrengen in de indrukwekkende natuur. Naast de landschappelijke schoonheid is het een interessant gebied voor vogelaars, vooral tijdens het trekseizoen, wanneer verschillende soorten als de zwarthalskraanvogel hier hun eieren komen leggen. De ideale tijd om het Tso Kar meer te bezoeken is tussen mei en augustus. 

Dag 10: Tso Kar - Thiksey

Het Himalaya avontuur zet zich voort naar het Thiksey Monastery. De boeddhistische kloosters op de kegelvormige heuveltoppen zijn al van kilometers ver te zien. In de vroege ochtend rond half zes vindt hier het ochtendgebed plaats. U maakt deze spirituele ervaring mee en hoort hoe het monotone geluid van de Tibetaanse hoorns echoot door de Indusvallei. De gebedsruimtes en eeuwenoude bibliotheek met Boeddhabeelden zijn ronduit indrukwekkend. Overigens is ook uw accommodatie voor de aankomende dagen weer van toegevoegde waarde. Het Champa Camp combineert glamping met unieke activiteiten. Deze luxe onder canvas heeft niets met gewoon kamperen van doen. In een adembenemende omgeving staan tenten die ingericht zijn als ware paleisjes voorzien van ouderwetse charme. Overdag kunt u genieten van picknicklunches op de meest pittoreske plekjes met eindeloze uitzichten, over de rivier de Indus varen of een spelletje polo bijwonen. Deze sport is populair bij de koninklijke familie van Ladakh.

Dag 11: Wari La

De regio waar u zich bevindt leent zich uitstekend voor een ongewone fietstocht over Wari La, een hoge bergpas in de Nubravallei. Het is een van de hoogste bergwegen van het land en behoorlijk steil. U fietst gelukkig naar beneden. Het omringende landschap is schilderachtig mooi. Herders laten hun pashmina-geiten grazen in de grillige bergen en yaks grazen in de weilanden langs de beekjes. Kleurrijke vlaggetjes vrolijken het dramatische landschap op. U zult waarschijnlijk regelmatig op de rem trappen voor foto’s. 

Dag 12: Thiksey

Een vrije dag om naar keuze door te brengen in ‘het land van de lama’s’. Wilt u vroeg op pad om met een ornitholoog vogels te spotten, volgt u liever boeddha’s voetsporen door nog een aantal heilige kloosters te bezoeken of heeft u interesse in een rustige rafting trip over de Indusrivier? Het zijn maar een paar mogelijkheden die u optioneel kunt ondernemen, maar u kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ heerlijk ontspannen.

Dag 13: Leh - Delhi

Het zal even schakelen zijn van de uitgestrekte Himalaya naar de drukte van de stad Delhi. Een kleine culture shock kan zich van u meester maken als u uw intrek neemt in een aangenaam stadshotel. 

Dag 14-15: Delhi - Amsterdam

Tijd om uw koffers weer te pakken. Het vliegtuig dat u terug naar huis brengt staat klaar om te vertrekken. Maar als u India toch nog niet wilt verlaten, is het natuurlijk altijd mogelijk de reis te verlengen. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, overnachtingen, vervoer met chauffeur, gids tijdens genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Wari La is met 5300 meter een van de hoogste bergpassen ter wereld. Toeristen ziet u er nauwelijks, dit is authentiek terrein voor moderne pioniers. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl