ACCOMMODATIES IN India

Houseboat Spice Coast

De typische ‘houseboat’ Kettuvallam vindt u in Kerala. De betekenis van Kettuvallam betekent letterlijk ‘bundel’ of ‘pakket’ boot. Een houseboat is gemiddeld tussen de 19 en 22 meter lang en in het midden van de boot 5 meter breed. De boot is vervaardigd van houten planken die zijn vastgebonden met touw gemaakt van kokosnoten. Het dak is gemaakt van bamboe en palmbladeren. De buitenkant van de boot is behandeld met cashewnoot olie, waardoor de boot een extra beschermlaag krijgt. In vroeger tijden toen transport over land duur was, werd de Kettuvallam gebruikt als transportmiddel over de waterwegen. De boot bezat genoeg faciliteiten om de eigenaar te voorzien van eten en een slaapplek. Soms namen de eigenaren hun hele familie mee aan boord en vaak werden er volksliederen gezongen op de boot tijdens het varen. De nieuwe generatie huisboten zijn gepimpte versies van de originele Kettuvallams. Deze moderne varianten zijn even comfortabel als een hotel. De boot beschikt over goed ingerichte slaapkamers, moderne en hygiënische toiletten, knusse leefruimtes, een eetgedeelte, mooie keuken en in sommige gevallen ook een balkon. De meeste boten worden aangedreven door dieselmotoren en maken gebruik van zonne-energie voor de overige apparatuur. Een tocht aan boord van een houseboat biedt u een uniek inzicht in het leven rondom de binnenwateren. De tocht is ontspannen en er wordt goed voor u gezorgd door de bemanning.

Noot: De cruise begint om 12:00 uur en de lunch wordt aan boord geserveerd. In de avond wordt een maaltijd voor u gekookt. Hierna zal de boot voor anker gaan voor uw overnachting. De cruise eindigt de volgende ochtend na het ontbijt. De airconditioning is operationeel van 21:00 uur tot 07:00 uur.

ET-logo

Het verrassende zuiden van India

Het zuiden van India is vruchtbaar, tropisch en ontzettend veelzijdig. Geniet van prachtige Hindoetempels, vaar met een traditionele ‘houseboat’ door Kerala en ga op safari in het Nagarhole National Park. Een heerlijke reis door het andere India!..

Nu vanaf € 6.525 p.p

ET-logo

Rondreis Zuid-India

Zuid-India is een feest voor iedereen die van lekker eten houdt. De specerijen die in uw maaltijd worden gebruikt, zijn die ochtend vers geplukt. De ingrediënten van deze reis hebben echter nog veel meer in petto. Dompel uzelf onder in de rijke cultuur van Hyderabad en Mysore, spot Aziatische olifanten en luipaarden in Nagarhole National Park en ontspan in een luxe boomvilla op..

Nu vanaf € 7.945 p.p