Ontdekkingsreis door de zeven Emiraten

Hoogtepunten van deze reis

  • Proef de Arabische sfeer in Al Ain
  • Ontdek de bruisende steden Dubai en Abu Dhabi
  • Rijd met een huurauto door de 7 Emiraten
  • Verken de Al Markazi Souk in Sharjah
  • Verblijf in het unieke emiraat Ras Al Khaimah
  • Rijd door het bergachtige gebied naar Fujairah

Rijd met een huurauto door de zeven Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Start de rondreis in het bruisende Dubai en vervolg de reis naar Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah en Fujairah aan de oostkust. Hierna reist u via de authentieke stad Al Ain en de woestijn naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten: Abu Dhabi. Bepaal uw eigen reistempo tijdens deze bijzondere rondreis en laat u verbazen door de schoonheid van elke emiraat!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Dubai

U vliegt in de middag vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks met KLM naar Dubai. Na aankomst in de late avond wordt u welkom geheten en rijdt u met uw huurauto naar het hotel vlakbij de luchthaven. 

Dag 2: Dubai

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het bruisende Dubai verkennen. Laat u verbazen door de enorme wolkenkrabbers of verken de vele souks waaronder de bekende Golden Souk waar handelaren hun lokale producten verhandelen. De winkelliefhebber kan zijn hart luchten in de vele winkelcentra die de stad rijk is.

Dag 3: Dubai - Sharjah - Ajman

U rijdt naar het emiraat Sharjah ten noorden van Dubai. Sharjah is de culturele hoofdstad van de emiraten door de vele culturele bezienswaardigheden. De stad wordt ook wel de 'Parel van de Golf' genoemd. Breng een bezoek aan de Al Markazi Souk, beter bekend als de Blauwe Markt, waar maar liefst 600 kramen staan waar allerlei artikelen verkocht worden. De Blauwe Markt wordt gezien als een van de beste locaties waar Perzisch tapijt gekocht kan worden. 

Dag 4: Ajman - Ras Al Khaimah

U verkent in de ochtend naar het kleinste emiraat Ajman. Kom meer te weten over de historie van Ajman in het Al Manama Museum en de Al-Murabbaa Watchtower. U kunt tevens het Masfout Castle bezoeken wat in 1947 werd gebruikt om het emiraat te beschermen tegen vijanden. In het emiraat Umm Al Quwain ervaart u het verschil tussen deze kleine, rustige en schilderachtige emiraat ten opzichte van onder meer het futuristische Dubai. In Umm Al Quwain ervaart u hoe de sfeer was gedurende het verleden in de Verenigde Arabisch Emiraten. Uw eindbestemming voor vandaag is Ras Al Khaimah. Ras Al Khaimah staat voornamelijk bekend om de architectuur, de prachtige zandstranden, de uitgestrekte woestijn en de ruige bergen. Ras Al Khaimah is een unieke bestemming omdat u hier zowel woestijn, natuur, mangroven als bergen vindt. 

Dag 5: Ras Al Khaimah

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Ras Al Khaimah. U kunt heerlijk op het strand ontspannen of er op uit rekken in het Emiraat. Zo vindt u hier in de bergen de langste zipline ter wereld. Ook kunt u hier heerlijk wandelen in de koele berglucht. Door de diversiteit in Ras Al Khaimah is ook mogelijk te gaan kajakken in de mangroves of een bezoekje te brengen aan de woestijn.

Dag 6: Ras Al Khaimah - Fujairah

U laat Ras Al Khaimah achter u en vervolgens rijdt u naar de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten. Onderweg kunt u in Dibba langs de dadelplantages rijden. Vanaf Dibba volgt u de weg langs de oostkust naar het volgende emiraat: Fujairah. Neem bij aankomst in het hotel een verfrissende duik in het buitenzwembad of ontdek het nabijgelegen winkelcentrum. Fujairah grenst als enige emiraat niet aan de Perzische Golf en bestaat voornamelijk uit een bergachtig gebied. Fujairah staat voornamelijk bekend om de visserij, de landbouw en het veeteelt aangezien er geen olie te vinden is in dit gebied. 

Dag 7: Fujairah - Al Ain - woestijn

Na het ontbijt reist u naar Mleiha, een archeologisch centrum waar u een korte stop maakt. Rijdt hierna naar de groene oase van Al Ain. De stad ligt tegen de grens met Oman en was vroeger een belangrijke tussenstop op de karavaanroute tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Al Ain is omgeven door natuurlijke bronnen en is ligt tussen oases en plantages waardoor het de bijnaam 'Garden City' heeft gekregen. U merkt al snel dat hier de echte Arabische sfeer nog aanwezig is. Bezoek het eeuwenoude Al Jahili Fort dat in 1891 gebouwd ter bescherming van de stad en de plantages en bewonder de moderne moskee Sheikha Salama met haar opvallende minaretten. Vlakbij het Al Ain Nationaal Museum ligt de rustgevende Al Ain Oase waar u ongeveer 150.000 palmbomen en vele andere soorten bomen vindt. Het irrigatiesysteem in de oase is maar liefst 3000 jaar oud en is de basis van het bestaan van Al Ain. Bezoek de grootste kamelenmarkt van de Verenigde Arabische Emiraten. De Al Ain Camel Market is nog een van de weinige plaatsen waar kamelen worden verkocht. Tegen de avond is het tijd om uw exclusieve resort in de woestijn te bereiken voor een prachtige zonsondergang.

Dag 8: Al Ain - Abu Dhabi

Vandaag rijdt u naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten; Abu Dhabi. Ruim 100 jaar geleden had Abu Dhabi slechts 10.000 inwoners maar door de olievondst groeide de stad uit tot een rijke en populaire plaats. Abu Dhabi staat vol met luxehotels en enorme wolkenkrabbers maar het is een fijne stad om te verblijven. Wandel over Corniche Road, de 6 kilometer lange boulevard die door de lokale bevolking wordt gebruikt als ontmoetingsplek en geniet vanaf de boulevard van het uitzicht over de Perzische Golf. Sla een bezoek aan de prachtige Sheikh Zayed Moskee zeker niet over. De moskee is absoluut hét hoogtepunt van Abu Dhabi. De moskee biedt plaats aan 40.000 bezoekers en beschikt over 82 spierwitte koepels. Zowel het interieur als het exterieur is een bewondering meer dan waard. 

Dag 9: Abu Dhabi

U heeft vandaag de gehele dag ter vrije besteding in Abu Dhabi. Optioneel kunt u met een privé stadstour de hoogtepunten van Abu Dhabi ontdekken. U kunt natuurlijk ook het Louvre Museum bezoeken, het zusje van het Louvre in Parijs of bezoek het bekende Guggenheim museum. Beide vindt u op Saadiyat Island.

Dag 10: Abu Dhabi - Amsterdam

In de ochtend rijdt u met uw huurauto naar de luchthaven, levert deze weer in en vliegt u met Etihad Airlines rechtstreeks terug naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, luchthaventransfer, overnachtingen op basis van logies en ontbijt en 7 daagse autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het kleinste emiraat Ajman volledig omringt is door het emiraat Sharjah?

Abu Dhabi - Binnenland - Midden-Oosten
Abu Dhabi - Binnenland - Midden-Oosten

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl