Welkom in Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

  • Majestueuze Angkor Thom
  • Geniet van de landschappen onderweg naar Battambang
  • Verbind met de lokale bevolking
  • Zilveren Pagode in Phnom Penh
  • Fietstocht door de Cambodjaanse landschappen
  • Reis per privéchauffeur

Maak in een tijdsbestek van 9 dagen kennis met de hoogtepunten van Cambodja! Bewonder het majestueuze Angkor Thom, vaar over het grote Tonlé Sap meer, bezoek het koloniale Battambang en sluit uw reis af in de hoofdstad van Cambodja; Phnom Penh.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Siem Reap

Uw reis naar Cambodja gaat beginnen. U vliegt vanuit Amsterdam, via Bangkok, naar Siem Reap waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u ontvangen door een Engelssprekende gids en vervolgens naar uw accommodatie gebracht. In de avond wordt u welkom geheten tijdens een welkomstdiner in Lum Orng. Dit is Cambodja's eerste farm-to-table restaurant waar u geniet van de overheerlijke New Mekong keuken. Gelegen aan de rand van de stad, combineert het restaurant de verbazingwekkende smaak van seizoensgebonden ingrediënten met een ontspannen en sfeervolle omgeving om u een unieke smaakervaring te bieden.

Dag 3: Siem Reap

U bezoekt in de ochtend de belangrijkste Angkor bezienswaardigheden tijdens een ontspannen fietstocht. U fietst eerst naar de oude stad Angkor Thom. Angkor Thom was de laatste hoofdstad van het Grote Khmer-rijk onder het bewind van Jayavarman VII. U komt de stad binnen via de oude Zuidpoort, een indrukwekkende stenen poort met olifanten en met vier gigantische gezichten van de Boeddha. Vanaf hier fietst u naar de Bayon-tempel. Dit meesterwerk uit de 12e eeuw staat bekend om zijn tientallen torens met raadselachtige gezichten die uitkijken over de provincies van het Grote Khmer Rijk. Wandel over het terrein van het voormalige koninklijk paleis en ontdek enkele kleine verborgen tempels die zelden worden bezocht. Keer vervolgens terug naar het hotel. In de middag gaat u per tuk-tuk naar het lokale ambachtsbedrijf Statcha, waar ambachtslieden training krijgen om te groeien tot artistieke ondernemers. In de serene tuinen is iedereen druk bezig met het bewerken van steen en hout, het vlechten van manden en het verven van verschillende creaties. Uw gids geeft een toelichting op de specifieke kenmerken van elk werkveld en hoe het bedrijf de Cambodjaanse kunstenaars ondersteunt. Vervolgens heeft u de gelegenheid om het lokale winkeltje te bezoeken onder het genot van een kopje koffie. Met uw bezoek draagt u bij aan het in stand houden van de Statcha.

Dag 4: Siem Reap

Vandaag begint uw dag vroeg in de ochtend om zo in alle rust het Angkor-Park te bezoeken. Breng allereest een bezoekje aan de Ta Prohm tempel, die zijn beroemdheid mede te danken heeft aan de Angelina Jolie film ‘Tomb Raider’ en bekend staat om de bomen en wijnstokken die boven op de tempelmuren groeien. Bezoek vervolgens Banteay Kdei, een boeddhistisch klooster uit het eind van de 12e eeuw. 's Avonds geniet u van uw vrije tijd, volgt u een dining tour door de stad of bezoekt u het circus. Zo is er de Dining for Cause tour, waarbij u langs diverse restaurantjes gaat per tuk-tuk en ziet hoe restaurants met een uniek sociaal businessmodel te werk gaan. Het is ook mogelijk deel te nemen aan de Cambodja Street Food Tour, waarbij u middels een tuk-tuk diverse hapjes en drankjes proeft van authentieke straatkraampjes. Voor wie een avond met cultuur en theater wil is er de Phare Circusshow, opgericht in 1994 door jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen en leerden over het gebruik van kunst als middel om met hun trauma's om te gaan.

Dag 5: Siem Reap - Battambang

Vandaag vertrekt u met uw privé voertuig naar Battambang en aanschouwt u onderweg het Cambodjaanse landschap met authentieke plattelandsdorpen. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en ontdekt u de op een na grootste stad van Cambodja, waar veel Frans-koloniale architectuur te bewonderen is. ‘s Middags bezoekt u het Ancient House, een van de oudste houten Khmerhuisjes in Wat Kor Village. Hier zal de vrouw des huizes een rondleiding geven en diverse lokale rituelen demonstreren. Vervolgens maakt u een ritje met de Bamboo Train die is ontwikkeld door de lokale bevolking, om zo gemakkelijker goederen en personen te vervoeren. Onderweg geniet u van een betoverend landschap met rijstvelden.

Dag 6: Battambang

Na het ontbijt begint u de dag met een Battambang-fietstocht, georganiseerd door Soksabike die door middel van toeristische activiteiten diverse Khmer-tradities onderhoudt. Onderweg is er de gelegenheid om te stoppen en een praatje te maken met de lokale bevolking. Verscholen tussen de rijstvelden en fruitboomgaarden, ligt de boeddhistische Wat Samraong Knong tempel waar u een bezoekje aan brengt. 's Middags maakt u een wandeling naar de grote Psar Nath markt, waar u het kleurrijke aanbod aanschouwt. Ga vervolgens verder naar Phnom Sampeau, wat ‘scheepsheuvel’ betekent en een kenmerkende vorm heeft. Vanaf de tempel op de top heeft u een magisch uitzicht over het typische landschap met rijstvelden en palmbomen. De moordgrotten van de regio geven het roerige verleden van Cambodja weer. Tijdens de schemering komen er miljoenen vleermuizen tevoorschijn uit de grot, welke spectaculaire patronen in de lucht creëren. ‘s Avonds dineert u in het stijlvolle Jaan Bai, een sociaal ondernemingsrestaurant dat is opgericht door Cambodian Children’s Trust. Hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen en te werken onder begeleiding van top-chef David Thompson. Alle winst van het restaurant gaat naar de activiteiten van het Trust fonds.

Dag 7: Battambang - Phnom Penh

U reist vandaag naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Onderweg bezoekt u Kampong Chhnang, bekend om zijn traditionele aardewerk. In een klein dorp in de buurt van Kampong Chhnang komt u meer te weten over het maken van aardewerk en bekijkt u het productieproces van traditionele rijstwijn. Reis vervolgens door naar Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. De rit gaat door landelijke dorpjes waar u uw ogen uitkijkt. In Oudong wordt een traditionele Khmer-lunch geserveerd in een picknick hut aan de voet van de heuvel. Klim vervolgens de trap op naar de top van de berg Oudong en geniet van een panoramisch uitzicht over omgeving. Voordat u arriveert in Phnom Penh bezoekt u het spectaculaire boeddhistische meditatiecentrum Vipassana Dhura. In de namiddag komt u aan in Phnom Penh, wat ooit werd beschouwd als een van de mooiste steden van het oosten. Ondanks de turbulente geschiedenis heeft Phnom Penh zijn koloniale charme weten te behouden. De hoofdstad van Cambodja is een bruisende stad waar Aziatische en westerse tradities op een fascinerende manier samenkomen.

Dag 8: Phnom Penh

De dag begint met een bezoek aan Preah Ang Dong Ker, een heiligdom aan de oevers van de rivier. Deze spirituele plek wordt vaak door gelovigen bezocht waarbij er tijdens het gebed gebruik wordt gemaakt van onder andere lotusbloemen en wierookstokjes. Geniet van dit bruisende en mystieke landschap terwijl de stad Phnom Penh ontwaakt. Hierna bezoekt u het Koninklijk Paleis tegenover deze bijzondere plek. Het paleis dateert uit 1866 en herbergt de zilveren pagode, vernoemd naar de meer dan 5000 zilveren tegels die de vloeren bedekken. Vervolgens bezoekt u de pagode op de heuveltop van Wat Phnom, waarnaar de hoofdstad vernoemd is. Hier heeft u een betoverend uitzicht over de stad. ’s Middags keert u terug naar het hotel waar u geniet van uw vrije tijd of een van de unieke tours volgt. Zo is er de Champey Academy of Arts & Central Market tour, waarbij u een non-profit school bezoekt en rondneust op de kleurrijke markt van Phnom Penh. Het is ook mogelijk om meer te leren over de geschiedenis van Cambodja tijdens de Half Day Killing Field Tour. Bezoek de Tuol Sleng Prison en Killing Fields van Choeung Ek en aanschouw de blijvende gevolgen van de tragische periode in de jaren ‘70 en ‘80. Belangrijk om te weten is dat bezoekers verplicht zijn bescheiden en bedekkende kleding te dragen tijdens een bezoek aan het Genocide Museum. Voor wie het nachtleven wil ervaren is er de Phnom Penh Nightlife tour per tuk-yuk. Tijdens deze tour proeft u diverse lokale bieren, cocktails en hapjes in de bruisende hoofdstad.

Dag 9: Phnom Penh - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw kennismaking met Cambodja. U wordt naar de luchthaven van Phnom Penh vanwaar u, via Bangkok, terugvliegt naar Amsterdam. U landt dezelfde dag op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer auto met chauffeur en Engelssprekende gids, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Als de blauwe vlag uithangt het betekent dat de koning in het paleis is?

Angkor Wat Cambodja
Angkor Wat Cambodja

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl