Grande Tour Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

  • Angkor Wat bij zonsopgang
  • Per cyclo door Phnom Penh
  • Vaar over de Mekong-rivier
  • Maak kennis met de lokale bevolking
  • Franse koloniale stijl in Battambang
  • Bezoek traditionele dorpjes

Laat u verrassen door de vele facetten van Cambodja. Vaar over de Mekong-rivier en het Tonlé Sap meer, maak kennis met de lokale bevolking in de traditionele dorpjes en bezoek de steden Siem Reap, Battambang en Phnom Penh. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het tempelcomplex Angkor Wat niet in deze bijzondere rondreis.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Phnom Penh

U vliegt, via Bangkok, naar de hoofdstad van Cambodja; Phnom Penh. Wanneer u aankomt op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door uw lokale Engelssprekende gids, die u naar u hotel brengt. Phnom Penh werd ooit beschouwd als een van de mooiste steden van het oosten en ondanks de turbulente geschiedenis heeft de stad zijn koloniale charme weten te behouden. De hoofdstad van Cambodja is een bruisende stad, majestueus gelegen aan de samenvloeiing van de Mekong rivier en de Tonlé Sap rivier. Brede boulevards en gebouwen uit het koloniale tijdperk weerspiegelen de glorieuze dagen en dragen bij aan de allure van de stad waar Aziatische en westerse tradities op een fascinerende manier samenkomen. Geniet van een sfeervolle cruise tijdens zonsondergang en bewonder hoe de stad tot leven komt. Vanavond geniet u van een heerlijk Khmer welkomstdiner in een liefdadigheidsrestaurant waar voormalige straatkinderen de fijne kneepjes van het vak leren.

Dag 3: Phnom Penh

U wordt ’s ochtends opgehaald door uw gids die u vandaag de hoogtepunten van de stad laat zien in een Cyclo, een traditioneel vervoersmiddel. U bezoekt de Wat Phnom waar u Khmer-architectuur en standbeelden kunt bewonderen. Langs de oever van de rivier reist u naar het Koninklijk Paleis. Het paleis dateert uit 1866 en herbergt de zilveren pagode, vernoemd naar de meer dan 5000 zware zilveren tegels die de vloeren bedekken. Hierna bezoekt u het Tuol Sleng Genocide Museum. Een grimmig, maar interessant bezoek waarbij u meer de weten komt over de opmerkelijke geschiedenis van Cambodja. Later in de middag gaat u naar het riviergebied van Phnom Penh waar u wandelt over de sfeervolle promenade in Franse stijl. Aan het begin van de avond vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals bewegingslessen en Khmer-dansen. U kunt eventueel deelnemen aan een Khmer-dansles voor een onvergetelijke ervaring.

Dag 4: Phnom Penh - Kratie

U laat Phnom Penh achter u en gaat op weg naar Kampong Cham, een voormalig Franse handelspost langs de Mekong rivier. Nadat u een stadstour heeft gemaakt door het centrum bezoek u Wat Nokor, een Boeddshistische tempel die dateert uit de 11e eeuw. Na uw bezoek reist u door naar de Kratie-provincie waar u verblijft op het eiland Koh Trong, op slechts 10 minuten per boot vanaf Kratie. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding om het pittoreske eilandje te verkennen. Geniet van de zon die onder gaat achter de Mekong rivier en ontdek waarom dit een van de mooiste plekken is om de zonsondergang te bewonderen.

Dag 5: Kratie

Een schilderachtige route met prachtige uitzichten langs de Mekong rivier brengt u naar het dorp Kampi. Kampi is een van de beste plaatsen om de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen langs de Mekong te bewonderen. Stap in Kampi aan boord van een lokale boot en ga op zoek naar deze dolfijnsoort. Hierna gaat u naar het dorpje Sambo waar u de Wat Sorsor Mouy Roy bezoekt. De zogenoemde historische ‘100 pilaren pagode’ is rijkelijk versierd met diverse schilderingen en Boeddhabeelden. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u terug u naar Koh Trong. Dit eiland in de Mekong rivier vertoont het typische Cambodjaanse dorpsleven, waar het levensonderhoud grotendeels afhangt van de rijstteelt en de fruitteelt. Na aankomst ga je naar de tempel van het eiland waar een speciale activiteit op u wacht. Een lokale boer heeft een boomplantproject opgezet om het ooit dichtbeboste eiland opnieuw te cultiveren. Draag bij aan het project door hier uw eigen boom te planten en laat een positief spoor achter op het eiland.

Dag 6: Kratie - Kampong Thom

Na het ontbijt laat u het eiland Koh Trong achter u en reist u naar de provincie Kampong Thom. Onderweg stopt u bij de berg Phnom Santuk waar de 980 treden u naar de top van de berg leiden. Op de top van de berg bezoekt u de pagode en geniet u van een panoramisch uitzicht over het schitterende landschap. Vervolgens reist u door naar Kampong Thom. Kampong Thom is een klein rivierdorpje gelegen ten noordwesten van Kampong Cham, tussen Siem Reap en Phnom Penh. Het heeft nog veel oude Franse provinciale architectuur waardoor het er sfeervol uitziet. Het is een plezierige plaats om de middag door te brengen.

Dag 7: Kratie - Kampong Thom

Vandaag bezoekt u het tempelcomplex Sambor Prei Kuk, waar u een van de oudste tempels van Cambodja kunt bewonderen. Sambor Prei Kuk werd gebouwd in de Chenla-periode tussen de 6e en 7e eeuw en er zijn meer dan 100 goed bewaard gebleven tempels verspreid in het bos. De drie belangrijkste tempels zijn verbonden door kleine en schaduwrijke paden. Geniet van een prachtige wandeling door de jungle en bewonder de adembenemende uitzichten. De dorpen rond het tempelcomplex herbergt vele ambachtslieden waar met behulp van materialen zoals bamboe en rotan producten worden gemaakt. Na uw bezoek stopt u bij een dorp om de lokale productie te bekijken en om het lokale leven van dichtbij mee te maken. De lokale bevolking in het dorp bereidt speciaal voor u een zeer smakelijke lunch met lokale producten. Na de lunch reist u naar Siem Reap waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft.

Dag 8: Siem Reap

Sta vroeg op en beleef een van de hoogtepunten van je reis door Cambodja: een bezoek aan Angkor Wat bij zonsopgang. Het kijken naar de eerste zonnestralen over het grootste religieuze bouwwerk ter wereld zorgt voor een onvergetelijk moment. Na zonsopgang geniet u van een ontbijt in Angkor Café tegenover Angkor Wat voordat u het tempelcomplex betreedt. Angkor Wat is gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarman II aan het begin van de 12e eeuw en symboliseert het huis van de goden. In de tempel zijn de muren bedekt met stenen beelden en reliëfs met afbeeldingen van de hindoeïstische mythologie en de oorlogen die Suryavarman II voerde tijdens zijn bewind. Vervolgens reist u naar het platteland waar u waterbuffels kunt zien en kinderen in schooluniformen op hun fietsen en ossenkarren de oogst van vandaag vervoeren. Bezoek de Angkor Silk Farm en bekijk het proces van zijdecreatie. In de middag bezoekt u de Ta Prohm-tempel, gebouwd halverwege de 12e tot de vroege 13e eeuw. Ta Prohm is uniek omdat de tempel grotendeels is overgroeid door junglebomen en wijnstokken. Geniet ten slotte van een schitterende zonsondergang boven de rijstvelden en keer vervolgens terug naar Siem Reap.

Dag 9: Siem Reap

In de ochtend bezoekt u de oude stad van Angkor Thom, de laatste hoofdstad van het Grote Khmer-rijk onder het bewind van Jayavarman VII. De stad is omgeven door een acht meter hoge muur en tekent een perfect vierkant. Vervolgens bezoekt u de Bayon-tempel, een meesterwerk dat dateert uit de 12e eeuw. Later vandaag gaat u naar het gigantische Tonlé Sap-meer, waar u de kans krijgt om meer te weten te komen over het dagelijkse leven rondom het meer. Tonlé Sap is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, waarvan de grootte sterk varieert, afhankelijk van het seizoen. Tijdens het natte seizoen is het meer ongeveer vier keer zo groot dan in het droge seizoen. U stapt aan boord van een lokale boot en bezoekt Kampong Phluck, een dorp waar de huizen op palen staan. Onderweg passeert u drijvende huizen en indrukwekkende overstroomde bossen, die het leven op het water uitbeelden. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in Siem Reap.

Dag 10: Siem Reap

Na het ontbijt reist u naar het rustig gelegen Beng Mealea, een tempel die diep in de Cambodjaanse jungle is weggestopt. Tijdens de rit vangt u een glimp op van het prachtige Cambodjaanse platteland en vertelt uw gids over geschiedenis van de regio. Na aankomst verkent u de ruïnes van de voorheen onontdekte tempel Beng Mealea. Vervolgens reist u naar de parel van het Angkor-gebied, de mooie tempel van Banteay Srei. De zogenaamde "Citadel van de Vrouwen" toont enkele van de beste voorbeelden van klassieke Khmer-kunst. Banteay Srei is uniek omdat de tempel is gebouwd van roze zandsteen, dat nergens anders in Angkor wordt gezien. Op de terugweg stopt u bij een lokale gemeenschap waar u de mogelijkheid krijgt om met de lokale bevolking te communiceren over hun levensstijl. Bekijk hoe rijstpapier wordt geproduceerd en proef de Palmwijn en Palmsuiker, een populaire specialiteit in de regio.

Dag 11: Siem Reap - Battambang

Vandaag stapt u aan boord van een van de meest verbluffende boottochten in Cambodja. Met een comfortabele privéboot reist u van Siem Reap naar Battambang. Het Tonlé Sap-meer beschikt over een uitzonderlijk watersysteem. Het water van de Tonlé Sap-rivier wordt teruggedrongen vanuit de Mekong-rivier door de ongelooflijke hoeveelheid water tijdens het regenseizoen. Hierdoor overstroomt het meer en overstromen nabijgelegen velden en bossen. De bewoners van het meer moeten hun leefomstandigheden aanpassen wat tijdens de boottocht goed zichtbaar is door de drijvende huizen. In de middag komt u aan in Battambang, de tweede grootste stad van Cambodja. Nog niet zo lang geleden lag de stad binnen het bereik van de voormalige Khmer Rouge en was daarom voor de meeste reizigers verboden terrein. Door het gebrek aan ontwikkeling herbergt Battambang een aantal van de best bewaarde koloniale Franse gebouwen van Cambodja. Battambang was vroeger de rijstkom van Cambodja, hoewel tegenwoordig de productie van rijst wordt uitgebreid met grote sinaasappel- en juteplantages. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u het charmante stadscentrum verkennen waar de vriendelijke bevolking u welkom heet.

Noot: De boottocht van Siemp Reap naar Battambang is alleen mogelijk tijdens het regenseizoen van juli tot december, omdat de waterstanden te laag zijn tijdens het droge seizoen. Indien u reist in het droge seizoen wordt u per transfer naar Battambang gebracht.

Dag 12: Battambang

U bezoekt vandaag Phnom Sampeau wat ‘Ship Hill’ betekent in de Khmer-taal, vanwege zijn onderscheidende vorm. Vanaf de kleine tempel op de top heeft u een fantastisch uitzicht over het heldergroene landschap van rijstvelden en suikerpalmen. Phnom Sampeau is tevens de thuisbasis van de beruchte dodengrotten, die een herinneringen zijn aan het roerige verleden van Cambodja. ’s Middags bezoekt u Ancient House in het dorpje Wat Kor. In het oudste Khmer-houten huis in Wat Kor krijgt u een rondleiding van de huisvrouw. Op weg naar Wat Banan doorkruist u lokale dorpen en boerderijen voordat u aankomt bij de 11-eeuwse tempel.  Klim naar de top en geniet van het uitzicht over het prachtige landschap en wandel door de oude tempel. Vervolgens bezoekt u enkele culturele dorpen rondom Battambang waar u meer leert over de productie van rijstpapier, prahoc (typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (plakkerige rijst gevuld met bamboe) en andere Cambodjaanse lekkernijen.

Dag 13: Battambang - Phnom Penh

U verlaat Battambang en reist naar Kampong Chhnang, bekend om zijn traditionele aardewerk. In een dorp in de buurt van Kampong Chhnang, bekijkt u de verschillende aspecten van het maken van aardewerk en woont u de productie bij van traditionele rijstwijn. Hierna reist u naar Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. In Oudong geniet u van een traditionele Khmer-lunch in een picknickhut aan de voet van de berg. Klim vervolgens de trap op naar de top van de berg Oudong en geniet van een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Op weg naar Phnom Penh bezoekt u Koh Chen, een eiland in de Tonlé Sap-rivier. Koh Chen staat bekend als het 'Zilveren Dorp' door de productie van zilveren sieraden. Neem uw tijd en wandel door het dorpje en bekijk de vele zilveren ateliers in de huizen van de lokale bevoking. In de middag komt u aan in Phnom Penh. Als afsluiter van een bijzondere reis door Cambodja geniet u van een authentiek afscheidsdiner Malis, een gerenommeerde plek voor Khmer-eten in Phnom Penh. De chef-kok, Luu Meng, is een Khmer-beroemdheid en werkte samen met internationale koks.

Dag 14: Phnom Penh - Amsterdam

Helaas is uw rondreis door Cambodja tot een einde gekomen. U wordt naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht. U vliegt, via Bangkok, terug naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer auto met chauffeur en Engelssprekende gids, ferryovertochten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Angkor Wat op de nationale vlag van Cambodja prijkt?

Angkor Wat Cambodja
Angkor Wat Cambodja

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl